Jørgen Sørheim Skrevet 7. september 2009 Del Skrevet 7. september 2009 Tenkte litt på dette da jeg renset noen kyllinglår i går. Man har jo mekanisk utbeinet kjøtt, og da lurte jeg på hva den mekaniske delen består av. Ser for meg noe lignende bilvask, bare med stålpinner som flerrer kjøttet bort. Noen som faktisk vet hvordan det foregår? Lenke til kommentar
Khalifen Skrevet 7. september 2009 Del Skrevet 7. september 2009 Fant en artikkel om det på Forbrukerportalen.no, og der står det at det sendes gjennom en maskin som blant annet ødelegger kjøttets cellestruktur, og at det derfor ikke lenger kan defineres som kjøtt. Lenke til kommentar
the_last_nick_left Skrevet 7. september 2009 Del Skrevet 7. september 2009 (endret) Otto Von Bismarck:"Den som vet hvordan pølser og lover blir til, får aldri mer en god natts søvn.." Det er enkelte ting man ikke vil vite. Hvis du har tenkt å fortsette å spise mekanisk utbeinet kjøtt, tror jeg prosedyren er en av de tingene det er best å ikke vite. Endret 7. september 2009 av the_last_nick_left Lenke til kommentar
ahpadt Skrevet 8. september 2009 Del Skrevet 8. september 2009 (endret) http://en.wikipedia.org/wiki/Mechanically_separated_meat Mechanically separated meat (MSM), also known as mechanically recovered/reclaimed meat (MRM), is a paste-like meat product produced by forcing beef, pork, turkey or chicken bones, with attached edible meat, under high pressure through a sieve or similar device to separate the bone from the edible meat tissue. Mechanically separated meat has been used in certain meat and meat products since the late 1960s. This product can be contrasted with meat extracted by advanced meat recovery systems. The most common use of MSM is into hotdogs. Endret 8. september 2009 av ahpadt Lenke til kommentar
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Start en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå