Gå til innhold
Spørsmål om helse? Still spørsmål anonymt her ×
Husk at de som svarer ikke nødvendigvis er helsefaglig personell. Ta kontakt med fastlege ved bekymringer!

Er "hjemmebrent" bra for helsen?


Tuddelidu

Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Plast er ikke veldig løselig i etanol så det er nok ikke så farling. Glass er selvfølgelig bedre. Når det kommer til helsen så er det vel ikke så farlig om du ikke drikker for mye da. Finnes my forskining som tilsier at alkohol er sundt i moderate mengder.

Lenke til kommentar

Dårlig hjemmebrent inneholder ofte diverse avfallstoffer fra prosessen som ikke akkurat er gunstig å ha i seg; bla. methanol.

 

Sprit lagret på feil måte blir dårligere etterhvert; Sprit lagret på en flaske som er under halvfull kan begynne å oksidere.

 

Enkelte sorter alkohol blir bedre av lagring, mens andre kun tåler så så mye lagring før de fort blir dårlige. (F.eks tequila tåler ikke årevis med lagring; 5 år elns er maks før kvaliteten går nedover der.)

 

Virkelig god heimert kan holde lenge, siden man nærmer seg 96% (Skal godt gjøres å komme forbi 92-94%, men det fins) Desto mer alkoholprosent, desto mindre andre stoffer som kan bli dårlige.

Endret av Jann - Ove
Lenke til kommentar
Når folk kommer med flaska si og sier at detta er 96 så begynner jeg nesten å le. Er rimelig sikker på at ingen kommer noe særlig over 80. Himbrent er skjeldent godt, jeg har ikke drukket det på fire-fem år, finnes bedre ting.

 

96 er sjeldent. 90-92 er ganske vanlig om du kjenner til personer som er veldig flink til å brenne. Men er enig med deg, er ekstremt mange som skryter på seg 96. Så sitter de å drikker rein sprit den kvelden. Det hadde de ikke klart om det var 96 ;). I selve Trondheim er det mer eller mindre umulig å skaffe noe pluss 80%. Er så mye dårligere varer der.

 

Er jo ikke lenge siden et par eldre karer ble tatt for hjemmebrenning i verdalen. Politiet måtte bruke en slik kloakk bil for å få ut all satsen(200 liter sats ++) Hele området rundt "huset" lukta sprit, så det var jo bare snakk om tid før det skulle skje noe :)

 

Kvifor heimbrendt når ein kan kose seg med øl og vin? :)

 

Heimbrent med te, og en klæsh sukker. Altså te-knert. Ingen ting slår det :) Ellers er en karsk god i ny og ned.

Lenke til kommentar
Virkelig god heimer kan holde lenge, siden man nærmer seg 96% (Skal godt gjøres å komme forbi 92-94%, men det fins) Desto mer alkoholprosent, desto mindre andre stoffer som kan bli dårlige.

 

Over 70 -80% er vel ekstremt sjeldent på svartemarkedet, ihvertfall hvis det er brent hjemme hos noen.

Lenke til kommentar
Dårlig hjemmebrent inneholder ofte diverse avfallstoffer fra prosessen som ikke akkurat er gunstig å ha i seg; bla. methanol

:nei:

 

Det går ikke ann å lage metanol ut av sukker, gjær og vann da. :roll:

 

Klart det går ann; og man må dermed ta forholdsregler for å begrense mengden methanol. Methanol koker før ethanol, og man må derfor være påpasselig med å slå bort det første som kommer ut av destilasjonsaparatet. Ikke alle som brenner ulovlig for salg er spesielt opptatte av kvalitet.

 

http://en.wikipedia.org/wiki/Moonshine

Lenke til kommentar
Når folk kommer med flaska si og sier at detta er 96 så begynner jeg nesten å le. Er rimelig sikker på at ingen kommer noe særlig over 80. Himbrent er skjeldent godt, jeg har ikke drukket det på fire-fem år, finnes bedre ting.

 

Er ikke no stress å avsløre sånne, for de pleier som regel ikke bli fulle i det heletatt.

 

 

Jeg drakk en hel munnfull av 96% en gang (Ikke hjemmebrent tho), og da gikk det ikke lang tid før jeg ikke husker mer, var allerede full though, but still...

Lenke til kommentar
..

Er ikke no stress å avsløre sånne, for de pleier som regel ikke bli fulle i det heletatt.

..

Tja, du blir vel bare marginalt fullere på 1 liter 96 enn en liter 80%. Blir som å drikke 54 kontra 45 flasker øl. Full blir man uansett. :p

 

 

Uansett, kan man kjenne forskjell på 80% og 96%? Tok en god svelg med noe sterke saker en gang og det var en sprø opplevelse. Kjentes som slimhinnene i munnen gikk i oppløsning og spriten ble absorbert direkte fra munn og inn i blodomløpet uten å gå omveien om fordøyelsessystemet..

Lenke til kommentar
Dårlig hjemmebrent inneholder ofte diverse avfallstoffer fra prosessen som ikke akkurat er gunstig å ha i seg; bla. methanol

:nei:

 

Det går ikke ann å lage metanol ut av sukker, gjær og vann da. :roll:

 

Klart det går ann; og man må dermed ta forholdsregler for å begrense mengden methanol. Methanol koker før ethanol, og man må derfor være påpasselig med å slå bort det første som kommer ut av destilasjonsaparatet. Ikke alle som brenner ulovlig for salg er spesielt opptatte av kvalitet.

 

http://en.wikipedia.org/wiki/Moonshine

Bra link - som blant annet forteller at metanol ikke lages av sukker, gjær og vann! Hjemmebrent inneholder bare metanol hvis noen bevisst har tilsatt metanol! :)

Lenke til kommentar
Gjest
Dette emnet er stengt for flere svar.
×
×
  • Opprett ny...