Gå til innhold
Spørsmål om helse? Still spørsmål anonymt her ×
Husk at de som svarer ikke nødvendigvis er helsefaglig personell. Ta kontakt med fastlege ved bekymringer!

Kan man få støtte til kosmetisk/plastisk kirurgi?


TheMartine

Anbefalte innlegg

Jeg har hørt nyss om at man kan få økonomisk støtte fra det offentlige for å utføre visse plastiske operasjoner. De som er ment å bedre fysiske plager er jo ganske naturlig at man får støtte til, men jeg har også hørt at man kan få støtte til brystforstørrelse hvis man plages veldig av at de er for små.

 

I den sammenheng burde det jo være fullt mulig å få dekket fettsuging også, spesielt om vekten eller kroppsfasongen er noe som går på psyken løs og gjør hverdagen vanskelig å takle.

 

Noen som vet noe om eller har erfaringer med dette?

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Huff, jeg burde egentlig bare holde kjeft, men here goes:

 

Alle har vel i større eller mindre grad vært misfornøyd med kroppen sin, men det betyr da ikke at man skal drive å få støtte fra det offentlige til alt mulig rart.

Skal stikke ned på NAV etterpå og høre om jeg kan få bort litt bukfett så sixpacken synes bedre og jeg føler meg bedre med meg selv... herregud!

 

En ting er at folk kan få støtte for ting de ikke kan noe for, men er du litt for "rund i kantene", ja så går det fint an å gjøre noe med det uten operasjoner!

Lenke til kommentar

Tviler på at det er snakk om ekstrem fedme i dette tilfellet hvis man skal dømme etter TS.

Er vel heller bare litt ekstra "pynt" tenker jeg (uten å vite helt sikker, såklart)

 

edit: kan legge ved en liten link om genetisk fedme, for det er hovedsakelig miljø og livsstil som skaper overvekt.

http://sinnetshelse.no/kropp/genetisk_fedme.html

Endret av negnirty
Lenke til kommentar

You can keep your pants on, altså. Jeg stiller spørsmålstegn ved dette fordi jeg hørte om en jente som fikk støtte til brystoperasjon av psykologiske årsaker. Derfor lurte jeg på om man fulgte samme retorikken ved andre tilfeller også. Men det gjør man tydeligvis ikke.

Det er med andre ord ikke slik at jeg har noen planer om å søke om støtte til noe sånt, eller gjennomføre det i det hele tatt.

Lenke til kommentar

TheMartine:

Har aldri vært noen fan av høy skatt og statlige inngrep, det må jeg si. Men er det du sier tilfellet begynner det virkelig å gå for langt. Mener staten burde støtte deg kun så du OVERLEVER. Skal de begynne å støtte plastiske og kosmetiske operasjoner er det noe riv ruskende galt med denne "velferdsstaten". Beklager, dette ble et heller politisk innlegg, men måtte få gitt uttrykk for det. Jeg blir KVALM av dette norske sosialistiske systemet.

Lenke til kommentar
Skal de begynne å støtte plastiske og kosmetiske operasjoner er det noe riv ruskende galt med denne "velferdsstaten".

ser for meg du havner i den brannulykke og får store skader over deg som gjør at du ikke ser normal ut mere og får store problemer med å komme ut i jobb etter det. du ville ikke da ønsket at du fikk støtte for å komme tilbake til livet?

Lenke til kommentar

Nå var det egentlig ikke noen brannulykke el. vi snakket om her. Men nei, jeg mener heller ikke skattebetalerne skal få den byrden og betale for slikt. I og med at du overlever uten, synes jeg det er fair å ta det på egen kappe.

Lenke til kommentar
Nå var det egentlig ikke noen brannulykke el. vi snakket om her. Men nei, jeg mener heller ikke skattebetalerne skal få den byrden og betale for slikt. I og med at du overlever uten, synes jeg det er fair å ta det på egen kappe.

så du mener personen skal sitte hjemme uten jobb og få støtte av staten på den måten??? beklager men jeg tviler på du tenker det samme hvis du først havner oppi den sitvasjonen. uansett betaler du skatt så du kan jo se på det som at du får noe igjen for skatte penga

Lenke til kommentar

For det første er jeg imot skatt. Vil ha så lite statlig innblanding som mulig.

For det andre lurer jeg på hvorfor du mener det skal være så vanskelig å komme ut i jobb pga. utseendet?

 

Men gå tilbake til emnet nå, folkens! :)

Lenke til kommentar

Om noen lider sterkt psykisk på grunn av små pupper kan det klart være billigere å gi dem større pupper enn psykolog.

 

Edit: Jeg vil heller se at skattepengene mine brukes på å gjøre norges befolkning penere enn uføretrygd til en som sitter hjemme med sosial angst.

Endret av Mynotir
Lenke til kommentar
  • 7 måneder senere...
Gjest mariela

Om det handler om vekt og sånt, så vil jeg tro staten finner en bedre løsning med psykolog.

 

Sånn var det i hvertfall for min mor. Men hun nevner også at hun ble fetere etter fettsuging, enn det hun var før, etter bare 2-3 mnd. Sånn er det visst med en stor andel av fettsugere.

 

da må hun ha spist mye på de 2 3 månedene.. . det hørtes rart ut.. med et sunt kosthold skulle hun ikke gått så opp i vekt slik. Det som også er vanlig er jo at en føler seg så fin og slank etterpå at en overspiser fordi en tror en kan tillate seg det bare en eller to dager og vips! Så er en falt tilbake til gamle vaner.

Lenke til kommentar

Fikk øra "sydd inn" da jeg var en 5-6 år gammel. Visste ikke engang at jeg hadde utstående ører på den tiden (Legger jo merke til det når jeg ser på bilder av meg fra før den tid, men jeg ser da idag folk med værre) Dette går vel under kosmetisk kirurgi, og var sponset av staten - så enkelte ting får man ja. Iallfall rundt på tidlig 90'tallet, da min operasjon ble gjennomført.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...