Locrin Skrevet 3. september 2009 Del Skrevet 3. september 2009 Riskokder dersom man spiser en del ris er en god investering. Man alt styr med å koke risen riktig da riskokeren sier fra når det er ferdig. Man kan også varme mye og barer varme det opp dagen etter. Genialt. Lenke til kommentar
tNy Skrevet 3. september 2009 Del Skrevet 3. september 2009 Har mange vietnamesiske venner, og de sier at de bruker en spesiell teknikk også med riskoker, mye vann, og varmer oppe risen senere, som Zeitgeist nevner. Da blir den også mere klebrig. Lenke til kommentar
Blåbær Skrevet 3. september 2009 Forfatter Del Skrevet 3. september 2009 Så kan jeg bare anbefale basmati for de som ikke vil ha en skikkelig kleberis, syns den passer best til vanlig mat som man spiser med kniv og gaffel. Lenke til kommentar
svinepelz Skrevet 9. januar 2010 Del Skrevet 9. januar 2010 Basmati er nammenamm. Uansett, hijacker tråden til et spørsmål, siden temaet har vært oppe her. Jeg er på jakt etter en god og billig riskoker, noen tips? Lenke til kommentar
sundet57 Skrevet 24. juli 2010 Del Skrevet 24. juli 2010 Ris blir ikke klebrig av seg selv. Du må tilberede det riktig.Kok opp risen med dobbelt så mye vann og en teskje salt. Med én gang den når kokepunktet, slår du varmen ned til minimum, setter på lokket og lar den stå i 20-30 minutter. Jeg pleier å bruke dobbelt så mye vann som ris, men jeg koker opp vannet før jeg har oppi risen, og deretter setter plata på laveste temperatur. Ellers brenner den seg på bunnen. Koke opp vannet først? Såvdt jeg erfarer, og som jeg finner bla på sidene til Bama oa skal risen kokes opp sammen med vannet!? sundet 57 Lenke til kommentar
Blåbær Skrevet 24. juli 2010 Forfatter Del Skrevet 24. juli 2010 Alltid kokt først her. Lenke til kommentar
Svein_Jarle Skrevet 24. juli 2010 Del Skrevet 24. juli 2010 Vann og salt kokes først, og når den når kokepunktet, has risen oppi og plata slås ned til 1 eller 2 (altså under kokepunktet). Husk på at ris ikke skal koke - den skal trekke! Lenke til kommentar
cool_water Skrevet 9. august 2010 Del Skrevet 9. august 2010 Jeg er en erfaren riskoker og gjør følgende: Tar risen og skylder den i to-tre omganger i kjelen. Fyller på vann, da skal vannet dekke sånn ca med en pekefingerledd over risen. Du setter risen og vannet på maks varme, når vannet er kokt inn så skrur du ned varmen to hakk. Jeg har 6 "nivåer" på min ovn. Skrur da ned fra 6-4. Lar det stå i ca 4-5 min, så nivå 4-3, 2-3 min, så nivå 3-2/1. ett par minutter. Hele prosessen tar ca 20 min. Da får du perfekt kokt ris Lenke til kommentar
trixis_ Skrevet 9. august 2010 Del Skrevet 9. august 2010 Jeg koker opp vann og salt med risen i. Skyller risen godt først og når vannet har nått kokepunktet slår jeg av platen og lar risen trekke under lokk. Jeg har en keramisk topp, så platen holder seg ganske lenge varm etter den er slått av. Får perfekt ris hver gang og brenner seg aldri =) Lenke til kommentar
wingeer Skrevet 9. august 2010 Del Skrevet 9. august 2010 Slik koker du ris: Skyll risen. Dette får vekk urenheter og stivelse. Litt avhengig av hvordan ris, hvordan du vil koke risen din, fyll opp en kjele med vann. Salt vannet, og putt risen i vannet. La det koke opp, før du hurtig setter ned varmen til veldig lavt. Risen skal vel heller dampes. Dette gjør man selvfølgelig med lokket på. Ta ikke av lokket før risen er ferdig. Det hjelper å bruke en kjele med solid bunn, med tanke på at en ikke vil at risen skal sette seg fast. Derfor bruker en også lav varme. Lenke til kommentar
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Start en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå