Gå til innhold

Klebrig ris ala kinesiske restauranter


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse
  • 4 måneder senere...
  • 6 måneder senere...
Ris blir ikke klebrig av seg selv. Du må tilberede det riktig.

Kok opp risen med dobbelt så mye vann og en teskje salt. Med én gang den når kokepunktet, slår du varmen ned til minimum, setter på lokket og lar den stå i 20-30 minutter.

Jeg pleier å bruke dobbelt så mye vann som ris, men jeg koker opp vannet før jeg har oppi risen, og deretter setter plata på laveste temperatur. Ellers brenner den seg på bunnen.

Koke opp vannet først? Såvdt jeg erfarer, og som jeg finner bla på sidene til Bama oa skal

risen kokes opp sammen med vannet!?

sundet 57

Lenke til kommentar
  • 3 uker senere...

Jeg er en erfaren riskoker og gjør følgende:

 

Tar risen og skylder den i to-tre omganger i kjelen. Fyller på vann, da skal vannet dekke sånn ca med en pekefingerledd over risen. Du setter risen og vannet på maks varme, når vannet er kokt inn så skrur du ned varmen to hakk. Jeg har 6 "nivåer" på min ovn. Skrur da ned fra 6-4. Lar det stå i ca 4-5 min, så nivå 4-3, 2-3 min, så nivå 3-2/1. ett par minutter. Hele prosessen tar ca 20 min. Da får du perfekt kokt ris :)

Lenke til kommentar

Jeg koker opp vann og salt med risen i. Skyller risen godt først og når vannet har nått kokepunktet slår jeg av platen og lar risen trekke under lokk. :) Jeg har en keramisk topp, så platen holder seg ganske lenge varm etter den er slått av.

 

Får perfekt ris hver gang og brenner seg aldri =)

Lenke til kommentar

Slik koker du ris:

Skyll risen. Dette får vekk urenheter og stivelse.

Litt avhengig av hvordan ris, hvordan du vil koke risen din, fyll opp en kjele med vann.

Salt vannet, og putt risen i vannet. La det koke opp, før du hurtig setter ned varmen til veldig lavt. Risen skal vel heller dampes. Dette gjør man selvfølgelig med lokket på. Ta ikke av lokket før risen er ferdig. Det hjelper å bruke en kjele med solid bunn, med tanke på at en ikke vil at risen skal sette seg fast. Derfor bruker en også lav varme.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...