Blåbær Skrevet 27. august 2009 Del Skrevet 27. august 2009 Hvor får man tak i sånt, eller hva slags sort ris er det. Lenke til kommentar
Scrim Skrevet 27. august 2009 Del Skrevet 27. august 2009 Det er vel Jasminris du leter etter. Lenke til kommentar
Blåbær Skrevet 27. august 2009 Forfatter Del Skrevet 27. august 2009 Takkar så meget. Lenke til kommentar
Keiseren av Grønland Skrevet 29. august 2009 Del Skrevet 29. august 2009 Ris blir ikke klebrig av seg selv. Du må tilberede det riktig. Kok opp risen med dobbelt så mye vann og en teskje salt. Med én gang den når kokepunktet, slår du varmen ned til minimum, setter på lokket og lar den stå i 20-30 minutter. Lenke til kommentar
Tumbleweed Skrevet 31. august 2009 Del Skrevet 31. august 2009 Tror ikke trådstarter trenger tips på hvordan koke ris. Det er da ingen heksekunst. Lenke til kommentar
Jørgen Sørheim Skrevet 1. september 2009 Del Skrevet 1. september 2009 Det er ingen heksekunst, men enkelte er også vant med boil-in-bag- eller Uncle Ben's 5-minutters-ris. Syns du seriøst det er fælt med informasjon som kan hjelpe trådstarter, selv om det er en selvfølgelighet for deg? Lenke til kommentar
Tumbleweed Skrevet 1. september 2009 Del Skrevet 1. september 2009 Neida, på ingen måte. Var bare seriøst grinete, og lot det dessverre gå ut over denne posten. Sorry! Lenke til kommentar
Blåbær Skrevet 1. september 2009 Forfatter Del Skrevet 1. september 2009 Takk til alle. Ingen heksekunst som sagt, men siden jeg har alltid spist basmatiris så var det godt å prøve noe nytt. Men ang tips om boil in bag og uncle bens, så er de altfor dyre. Sjekk ut heller rema sine store poser med billigris. Lenke til kommentar
Keiseren av Grønland Skrevet 2. september 2009 Del Skrevet 2. september 2009 Det er mange som ikke kan koke ris gitt. Det er lett, men de fleste har ingen føling for når risen faktisk er ferdig. I mange kokkeprogrammer hvor vanlige mennesker skal tilberede en rett med ris, er det alltid et par stykker som absolutt ikke kan det. Så har du den store majoriteten mennesker som ikke kan lage mat. Da kan de hvertfall ikke lage ris. Disse bruker Uncle Bens Lenke til kommentar
ukjentbrukergitt Skrevet 2. september 2009 Del Skrevet 2. september 2009 jeg kan ikke koke ris noe særlig bra, så gjør ikke meg noe å få tips, nudler derimot vet jeg nøyaktig når er ferdig og perfekte, haha Lenke til kommentar
Svein_Jarle Skrevet 3. september 2009 Del Skrevet 3. september 2009 Tror ikke trådstarter trenger tips på hvordan koke ris. Det er da ingen heksekunst. Nåja, si ikke det. Tror det faktisk er overraskende få som faktisk veit hvordan man koker ris skikkelig. Forresten - risen skal ikke koke - den skal trekke (i likhet med wienerpølser). Jasminrisen blir god og klebrig dersom man lar den trekke i rikelig med vann og ikke koker den. Vannet skal først koke, og så skal risen i vannet. Deretter settes umiddelbart plata på nest svakeste styrke, hvor risen skal trekke i 20 min. En venn av meg bruker alltid grøtris når han skal spise med pinner, da han ikke greier å koke jasminris slik at den blir klebrig. Lenke til kommentar
Blåbær Skrevet 3. september 2009 Forfatter Del Skrevet 3. september 2009 Det med å trekke gjelder ikke for basmatiris, den har ingen problemer med å koke litt på begynnelsen. Lenke til kommentar
tNy Skrevet 3. september 2009 Del Skrevet 3. september 2009 (endret) Dra på en lokal Kinesisk/Vietnamesisk kiosk og kjøp ris der. edit: Må også legge til at riskokere blir mye brukt, og da bruker de mere vann enn det står på posene. Endret 3. september 2009 av Ziuuung Lenke til kommentar
Keiseren av Grønland Skrevet 3. september 2009 Del Skrevet 3. september 2009 All ris kan bli klebrig hvis den er tilberedt riktig, slik jeg ga oppskriften på. Lenke til kommentar
tNy Skrevet 3. september 2009 Del Skrevet 3. september 2009 (endret) Du får ikke all ris klebrig ala kinesiske restauranter Endret 3. september 2009 av Ziuuung Lenke til kommentar
Svein_Jarle Skrevet 3. september 2009 Del Skrevet 3. september 2009 Du får ikke all ris klebrig ala kinesiske restauranter Hvorfor ikke? Lenke til kommentar
tNy Skrevet 3. september 2009 Del Skrevet 3. september 2009 Fordi det er flere typer ris? Ris skal tilbredes forskjellig. Lenke til kommentar
Skagen Skrevet 3. september 2009 Del Skrevet 3. september 2009 Ris blir ikke klebrig av seg selv. Du må tilberede det riktig.Kok opp risen med dobbelt så mye vann og en teskje salt. Med én gang den når kokepunktet, slår du varmen ned til minimum, setter på lokket og lar den stå i 20-30 minutter. Jeg pleier å bruke dobbelt så mye vann som ris, men jeg koker opp vannet før jeg har oppi risen, og deretter setter plata på laveste temperatur. Ellers brenner den seg på bunnen. Lenke til kommentar
Svein_Jarle Skrevet 3. september 2009 Del Skrevet 3. september 2009 Fordi det er flere typer ris? Ris skal tilbredes forskjellig. Joda, det er så, men du kan likevel ikke si at risen ikke blir ala kinesiske restauranter. Jasminris er den mest brukte risen i asia, og det er samme risen som vi får kjøpt i butikkene i norge. Jeg kan virkelig ikke se en eneste fornuftig grunn til at man ikke skal få ris som er tilsvarende den man finner i kinesiske restauranter. Lenke til kommentar
Keiseren av Grønland Skrevet 3. september 2009 Del Skrevet 3. september 2009 Ris blir ikke klebrig av seg selv. Du må tilberede det riktig.Kok opp risen med dobbelt så mye vann og en teskje salt. Med én gang den når kokepunktet, slår du varmen ned til minimum, setter på lokket og lar den stå i 20-30 minutter. Jeg pleier å bruke dobbelt så mye vann som ris, men jeg koker opp vannet før jeg har oppi risen, og deretter setter plata på laveste temperatur. Ellers brenner den seg på bunnen. Risen skal kokes opp sammen med vannet. Med en gang de når kokepunktet skal man slå ned varmen. Dobbelt så mye vann er bra. En grei tommelfinger regel, men jeg bruker enda mer. Kanskje tre ganger så mye, da må risen bare trekke lenger. For enda bedre resultater bør man skylle risen i kaldt vann på forhånd, igjennom en sil. Når vannet som kommer ut er gjennomsiktig, er den klar til bruk. Lenke til kommentar
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Start en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå