Gå til innhold

Svindlet på bruktmarkedet.no - nr.2


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse
hm - jeg ville bare sendt saken til forbrukerrådet, deretter FTU og så tvangsinndrivelse om han ikke "anker". Det er i hvert fall kostnadsfritt, og relativt stressfritt.

 

Bare og bare..

 

Har du en link eller en guide jeg kan følge for å sende et slikt tvangsinndrivelses brev? Vil ha dette relativt bra formulert.

 

For de som vil vite det (kanskje andre svindeloffere) Saken er anmeldt hos politiet, gjorde dette i går. Saken har blitt sendt til politiet ved hans lokale hjemsted. Nå er det bare å sette seg til å vente!

Lenke til kommentar

Her ville jeg definitivt gått via politiet. Og passe på og ha alle dokumentasjon tilgjengelig.

 

Ingen tvil om at dette er en kriminelt. Svindel er en kriminell handling. Uansett om politiet jobber tregt eller ikke. Anmeld saken og gi all relevant informasjon. Ta og fortsett og kontakt personen som svindlet deg og send han/hun gjerne en iformasjon hvor du sier at du har anmeldt han, men du kan trekke anmeldelsen hvis du får pengene tilbake, noe du selfølgelig ikke gjør.. hehe.

Lenke til kommentar

Jeg har også merket at i det siste så er det god del nigeria spammere så opererer på bruktmarked.no

 

hør bare her:

 

Hello mate

I will love to know if your item is still available for sale and the

present condition

 

Hope to read from you soon

Regards.

 

Hello mate

Thanks for the mail,so i will like you to get back to me with the total cost of the item and the shipping cost to my son in west Africa who is on a tourism and am willing to offer you an additional 100 for the shipment and i want you to know that i will be paying through pay-pal or bank transfer.

 

Hope to read from you soon

Regards

 

Hallo,

 

er dette elementet fortsatt for salg?

 

Jeg vil gjerne at du komme tilbake til meg så snart som mulig årsak er meget interessert i å kjøpe til min søster som en gave.

 

Jeg håper du får meg massasje

 

Hilsen ...

 

Hallo,

 

takk for svar angående min forespørsel om varen din, jeg vil gjerne at du skal vite at jeg kjøper dette elementet til min søster i Vest-Afrika som en overraskelse gave så jeg håper elementet fungerer fint.

Og hvis elementet fungerer fint som du har sagt jeg vil tilby deg 3500Nok for varen inkludert porto kostnaden til henne via rekommandert post.

 

Så hvis du er ok med prisen, kan du komme tilbake til meg med ditt IBAN-nummer og BIC nummer slik at jeg kan gjøre innskudd på 3500NOK inn på kontoen din umiddelbart.

 

Jeg vil ønske dere å komme tilbake til meg ASAP.

Jeg håper du får meg massasje.

 

Hilsen ...

Lenke til kommentar

Hey til dere som har svart etter min forrige reply!

 

Jepp, jeg printet ut en GOD del ark som forberedelse til politi-anmeldelsen. Saken er nå meldt inn, og forhåpentligvis så kommer nesodden politidistrikt til å etterforske saken.

 

Når du (tintin77) snakker om spam på bruktmarkedet, så ja! jeg har fått 2 slike mailer av to mennesker som høres snille ut i førsten! men tenk godt etter.. det er ofte for godt til å være sant, når folk vil by deg 6500kr for noe som du selger for 1700kr! (inkludert frakt til vest-afrika, som jeg fikk servert i en mail)

 

For dere som har sett denne tråden, tenk etter nesten gang dere får en mail fra en eventuell kjøper!

Lenke til kommentar
Ta en titt her:

 

http://www.amino.dk/forums/p/62846/419433.aspx

 

 

Hun som nevnes her skrev også til meg på gebrokent norsk..

 

Jepp!

 

Fikk en slik mail fra en "camilla sanderson" selv..

Jeg svarte med å si: Jeg vet at du prøver deg på en scam, slutt med dette! finn en ekte jobb. Ser forresten at du bruker Google translate.

 

Det å skrive "elementet" for det du selger, blir liksom litt for mistenksomt.

Hun svarte på engelsk.. og skjønte at hun hadde blitt "busted" men var visst forsatt sjokkert over at jeg sa noe sånt?

Lenke til kommentar

*hurtigsvar*

 

Det er synd at slike ting som å svindle folk har blitt en vanlig sport om dagene, men det er enda mer trist å vite at det er mange som går fem på.

 

Jeg vi si at 2000,- bare er småpenger, folk blir svindlet for mange hundre tusen rundt omkring, så egentlig må du ta dette som en relativt dyr lærepenge, men hvor dyr kommer vel an på øyet som ser..

 

Jeg har selv blitt forsøkt svindlet, men på en litt annen måte enn deg;

Delte leilighet med ei 19årig jente, mens jeg gikk omskolering,

og hun fikk litt økonomiske problemer å måtte låne penger.

Først 3000,- også måtte jeg legge ut et par regninger.

Totale sum ble 5500,-

Ikke mye, men nok til å engasjere meg.

Fikk henne til å skrive under på et gjeldsbrev, og hun fikk et ÅR nedbetalingstid, mer for å få henne til å skrive under enn noe annet.

Lot det gå ett halvt år før jeg begynte å mase og jeg fikk den ene unnskyldningen etter den andre...

Etter ett og et halvt år (ja, jeg er ekstremt tålmodig) fikk jeg nok.

Jeg prøvde å politianmelde henne for svindel og fikk svar fra våre gode venner på stasjonen: "det er lov å skylde penger i norge.."

Etter denne telefonen begynte jeg å ringe rundt venner og bekjente og høre om de hadde noen tips eller råd til meg, og flere anbefalte da balltre og store muskler (noe vi slettes ikke mangler), men jeg ønsket verken et rulleblad eller å snekre paller...

Etter vært ringte jeg et innkassobyrå og de tok saken med en gang..!

De fikk meg til å sende ett rekkomandert brev til henne med 14-dagers svarfrist, som hun ikke godtok.

Videre sendte innkassobyrået ett betalingskrav til henne som hun fikk 14 dager på å betale.

Pengene var på min konto etter 5 dager.(!!)

Jeg fikk pengene mine med renter, og betalte ikke en krone til byrået for oppdraget, den regninga satt hun igjen med.

 

Anbefaler derfor deg å gjøre det samme. Ring et par innkassobyrå og spør dem hva det koster deg å kreve inn pengene.

Du må skrive ut alle bevis du har mot han/hun det gjelder og sende kopier til det/de innkassobyrå(et) du vil prøve.

 

Lykke til!

Lenke til kommentar

Takk for at du delte din "svindel" med meg.. Jeg skal kontakte noen inkassobyråer i dag!

 

Men.. ettersom saken er politianmeldt, og jeg har opprettet et erstatningskrav, tror du ikke det liksom strider imot politiets "etterforskning" og arbeid? Bare lurer.

 

Jepp, jeg vet at 2000kr er "lommerusk" i forhold til hvor mye folk blir svindlet for. Det er mer en prinsipp sak for meg, mannen må bare lære at man ikke svindler, kort og godt. Hvor høy er renten på noe slikt? og til slutt: Sender inkassobyrået dette brevet til personen du vil kreve penger fra? eller må du sende det?

Lenke til kommentar
Du kan ikke sende inkasso på dette uten videre, isåfall må du ha noe rettskraftig på det, noe som jeg antar at du ikke får uten at saken har vært oppe for retten e.l.

 

Det stiller seg annerledes dersom man har et underskrevet gjeldsbrev.

 

Nei, det er sant :)

Saken min stilte seg litt anderledes iom at jeg hadde et underskrevet gjeldsbrev, ja.

Men, det skader vel ikke å prøve :)

 

Håper det ordner seg.

Lenke til kommentar

Dersom anmeldelsen blir raskt henlagt, muligens uansett anmeldelse, er forliksrådet en mulighet. Info om forliksrådet.

 

Dette er en helt normal prosedyre når det er strid knyttet til private salg/kjøp. En dom her gir kravet rettskraftig status, og man kan faktisk bruke tvangsfullbyrdelse for inndrivelse av krav. Dog koster det kr 860 å levere inn klage.

 

Forbrukerrådet som enkelte har nevnt kan ikke hjelpe i slike saker, da salg/kjøp mellom privatpersoner ikke ligger inn under deres arbeidsområde.

 

Edit:

Selv om det ikke er helt gratis å gå til forliksrådet vil det at man bruker dette også kunne virke preventivt. Får man en del rettskraftige avgjørelser i forliksrådet mot seg, så kan konsekvensen bli meget stor videre i livet.

Endret av Bolson
Lenke til kommentar
Gjest Slettet-Pqy3rC
Selv om det ikke er helt gratis å gå til forliksrådet vil det at man bruker dette også kunne virke preventivt. Får man en del rettskraftige avgjørelser i forliksrådet mot seg, så kan konsekvensen bli meget stor videre i livet.

Dersom denna figuren svindler folk og samtidig opplyser sitt riktige navn og bosted tror jeg ikke vedkommende er i stand til å tenke særlig på fremtiden. Antar evt. preventiv virkning således vil ha liten effekt. Såvidt jeg husker kan imidlertid inkassobyråer godta avgjørelser i forliksrådet som saksgrunnlag, da har jo fornærmede mulighet til kjøre saken den veien dersom onkel politi skulle ha annet å gjøre.

Lenke til kommentar

@Tiltman:

 

Ja, f.eks. at det danner grunnlag for enten inkassosak eller tvangsfullbyrdelse via namsmannen (som er ennå hakket verre enn inkasso, i og med at namsmannen har sterkere virkemidler enn et inkassobyrå). Så normalt ender inndriving etter dom i forliksrådet hos namsmannen og ikke hos inkassobyrå.

 

Hensikten er som så godt skrevet, "selv om du har rett må du få rett".

 

Men jeg tror du har rett i at de fleste av disse "svindlerne" ikke tenker så mye på konsekvenser, og de reelle konsekvenser vil ikke være så ulike mellom dom i forliksrådet eller en tilståelsesdom hos politiet. At du kan risikere samfunnstraff/bøter/betinget fengsel er så sin sak (tror neppe det blir noe ubetinget fengsel for mindre svindelvirksomhet), for de fleste er det langt mer alvorlig at om namsmannen ender på saken kan det hindre deg i å få lån, kredittkort etc for relativt lang tid framover.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...