Gå til innhold
Spørsmål om bil og motor? Still spørsmål her ×

[Løst]Motoridiot med A6,-98 modell 1,9 TDI stasjonsvogn trenger ny turbo


Tetanus

Anbefalte innlegg

Heisann godtfolk!

La meg begynne med å fortelle at jeg er helt grønn når det gjelder bil. Mitt kunnskapsnivå strekker seg til å skifte vindusviskere og fylle spyleveske. Alt annet tar jeg bilen på verksted for, eller lar være å ordne så lenge det ikke er noe alvorlig.

 

Uansett, for å komme til saken. Jeg hadde nettopp bilen på service, det som skulle gjøres var å skifte viftereim og ta en 60.000km service, full pakke. Viftereimen hoppet av/røk mens jeg var ute og kjørte, så jeg måtte ha bilberging for å få bilen på verksted. Ringte å avtalte med Møller det som skulle gjøres, service og viftereim. Det var det jeg trodde de skulle gjøre ihvertfall, det var før bilen kom på verkstedet.

 

Verkstedet, Møller, ringer så og sier at de må skifte låsholder/spennstykke for viftereimen. Okei, tenker jeg og gir klarsignal. Uten den kan jeg jo ikke kjøre.

 

Verkstedet ringer så på nytt, og sier at de de må bytte dynamoen, fordi bilen ikke lader. Okei, tenker jeg, det kan jeg igrunnen forstå siden jeg har lagt merke til at det har kommet advarsel i dashbordet om lav spenning, eller at bilen ikke lader. Dette ble alltid borte etter at jeg hadde kjørt en stund. Dynamobytte sier jeg også ok til. Vi blir enige om at jeg kan hente bilen onsdag. Totalt koster reprasjonene og servicen meg 16000.

 

Onsdagsmorgen ringer verkstedet og vil at jeg skal komme ut å se på noe. De har funnet flere feil. Det viser seg at under en prøvetur på verkstedet har turboen på bilen tatt kvelden. Jeg må derfor bytte denne også. Jeg har før bilen var på verksted ikke merket noe til at det kan ha vært feil på turboen. Nå røyklegger bilen hele kvartalet når jeg starter den, og er ikke kjørbar.

 

 

Så til grunnen for denne posten;

 

1) Er det sannsynlig at turboen bare tilfeldigvis ryker mens den er på verksted, eller har de gjort noe feil? (igjen, så kan jeg ingenting om biler, så jeg anklager ikke Møller for å ha ødelagt noe, jeg bare lurer)

 

2) Prisen for skifte av turbo er på 15000 hos Møller, noen som kan foreslå et verksted der jeg muligens kan spare noen kroner? Bilen står i Stavanger

 

Jeg er student, så for meg er 15k veldig mye penger på et stramt budsjett. Jeg kan imidlertid ikke kjøre med bilen slik den er nå, så jeg må ha den reparert. Med de 16k jeg allerede har brukt, blir det havregryn frem til jul.

 

Bilen er en Audi A6 -98 modell 1,9 TDI. Kmstand er knappe 168000km.

 

Tips og råd tas imot med stor takknemlighet!

 

-Tet

Endret av Tetanus
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Om Møller bytter den, spiller liten rolle. Jeg er overbevist om at de prøver å lure meg til en altfor dyr reprasjon. Jeg tror ikke akkurat at de har mine behov i høysetet, for Møller er jeg bare en pengesekk. Kommer ikke til å legge igjen mer penger der...

 

Sendte en mail til gikturbo, så får vi se hva de skal ha for den? Er det trygt å kjøpe brukt?

 

-Tet

Lenke til kommentar

Om man har litt interesse så er det ikke noe problem å bytte turbo selv. gjorde det på min Passat som forøvrig har samme motor som a6 n din. Disse turboene ryker ved ca 200.000km, så at den er gåen nå ved ca 170.000 er ikke så veldig usanssynlig, men du kan jo alltids ta en spansk en å påstå at dette har verkstedet gjort, send de et saklig brev og si at du kan dele kostnaden med de, og tilby de 7500, dvs du betaler for ny turbo, ,de bytter den for deg gratis.

Lenke til kommentar

Møller har kommet meg i møte, og vi deler på kostnaden med turboen. De har nå mer eller mindre inrømmet at turboen havarerte mens bilen var på verksted. De innrømmer ingen imidlertid ingen skyld, men dette hadde jeg heller ikke forventet at de skulle heller.

 

Dette synes jeg var svært ryddig og imøtekommende av Møller. Jeg må si at jeg faktisk er imponert over deres velvillighet til å komme frem til en avtale vi begge kunne leve med.

 

I forhold til prisen, så blir dette uansett den billigste løsningen for min del. Ny turbo måtte jeg ha uansett!

 

Takk for hjelpen uansett!

 

-Tet

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...