gunz Skrevet 25. august 2009 Del Skrevet 25. august 2009 er det kalorier som gjør meg skjukk? Lenke til kommentar
OlaOlablakken Skrevet 25. august 2009 Del Skrevet 25. august 2009 Skjukk ? Som i skjæreste,skjiosk,skjino ? Lenke til kommentar
Sink Skrevet 25. august 2009 Del Skrevet 25. august 2009 Skjukk ? Som i skjæreste,skjiosk,skjino ? Bare om du skriver kjukk, og det håper jeg du ikke gjør. Lenke til kommentar
Inaktiv bruker 7 Skrevet 25. august 2009 Del Skrevet 25. august 2009 Kalorier som gjør deg skjukk ja. Spiser du mer enn du forbrenner, vil du gå opp i vekt. Spiser du mindre enn du forbrenner, vil du gå ned i vekt^^ Lenke til kommentar
gunz Skrevet 25. august 2009 Forfatter Del Skrevet 25. august 2009 okey tekkk for svar Lenke til kommentar
iNTEGRALiS Skrevet 1. september 2009 Del Skrevet 1. september 2009 (endret) Viktig å gjøre narr av de som har lise-og skrevevansker =) Kaloritelling - teller hver kalori?- Når det gjelder vekt, er en kalori alltid en kalori, sier Lisa R. Young, lege og forfatter av boken The Portion Teller Plan: The No Diet Reality Guide to Eating, Cheating, and Losing Weight Permanently. - Men det finnes en rekke grunner til å velge mat ut fra andre kriterier enn bare kaloriinnholdet, sier Young. Hvis maten inneholder fiber for eksempel, vil du holde deg mett lenger. Dette kan forhindre at du småspiser for å føle deg mett, forklarer Young. Velg mat som gir metthet lengre - En av fordelene ved å velge frukt, grønnsaker og annen mat med lavt fettinnhold, er at du får "mer for pengene", sier kostholdseksperten Betsy Klein til mdweb.com. - Karbohydrater og protein har 4 kalorier per gram, mens ulike fettyper har mer enn dobbelt så mye, hele 9 kalorier per gram. I alkohol finner du 7 kalorier per gram, påpeker hun. - Hvis du teller kalorier for å ta av noen kilo, men samtidig spiser mat med høyt fettinnhold som bacon eller ost til frokost, kan du i teorien konsumere halvparten av det anbefalte kaloriinntaket ditt før lunsj, understreker Klein. - Velger du derimot karbohydrater og proteiner til frokost, som for eksempel en eggehviteomelett med sopp, løk og paprika og kanskje litt lett-ost, har du flere kalorier å gå på i løpet av dagen, foreslår kostholdseksperten Alternativer til kaloritelling - I stedet for å telle kalorier, spis mindre porsjoner. Det kan virke grunnleggende og selvfølgelig, men det kan faktisk være lett å glemme at større porsjoner inneholder mer kalorier. Ikke legg for mye opp på tallerkenen. Mange av oss er lært opp til å spise opp det som er på fatet og da gjør vi det, selv om vi egentlig er mett. Hvis du vil være sikker på å bli mett, spar i allefall ikke på grønnsakene. Grønnsaker har svært lavt kaloriinnhold i forhold til mange andre varer og du kan fråtse med god samvittighet. En kopp brokkoli har for eksempel bare 31 kalorier, mens den samme mengden sjokoladeis inneholder 285 kalorier. - I stedet for å telle kalorier, kan du velge mat som faktisk bruker kalorier. Finnes det da?? Ja, det finnes matvarer som du bruker mer energi på å forbrenne og fordøye. Kaloriforskjellen mellom en skive hvitt brød og en grovbrødskive er ikke veldig stor, men fullkornsbrød forbrenner nesten "seg selv" på sin vei gjennom fordøyelsessystemet. Hvis du da legger inn mye matvarer som krever litt av kroppen for å fordøye, i hovedsak mat med høyt fiber - og proteininnhold, "sparer" du 12-15 kalorier i hver dag. Høres kanskje ikke så mye ut, men det tilsvarer en 4-5 minutters gåtur. For deg som har en stillesittende jobb eller dårlig tid, kan dette være gode nyheter. I tillegg er mat som har høyt fiberinnhold også den besten maten for deg helsemessig. - I stedet for å telle kalorier, sørg for at du konsumerer de rette kaloriene. Svært mye av det totale kaloriinntaket til nordmenn kommer fra brus, godteri, desserter, kaker og alkoholdholdige drikker. I tillegg er vi glad i chipsposene til Kim`s og Maarud - og ikke lenger bare på lørdagskveldene. Når det kommer til vekten din, er en kalori en kalori uansett. Men det vil alltid være bedre å velge næringsrik mat som gjør noe for kroppen din når du bruker av dagens "kaloribudsjett." Næringsrik mat som frukt, grønnsaker og fullkornsprodukter kan forebygge hjerteinfarkt, kreft og diabetes, mens de mindre sunne matvarene som godterier, brus og hvitt brød på den annen side kan føre til de samme problemene. Endret 1. september 2009 av Oakis Lenke til kommentar
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Start en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå