Gå til innhold

Ønsker tips til solbriller med god "utsikt" til siden


Anbefalte innlegg

Leter etter en solbrille som fungerer godt under bilkjøring. Det er viktig at de har "vindu" også mot siden, slik at ikke sideblikket blir hemmet. Jeg har sett på PRADA SPR 57LS men jeg er ikke helt fan av "neseklype". Liker bedre at brillen ligger med innfatningen rett på nesen.

 

I tillegg ønsker jeg at den enten har glass som tilpasser seg, eller at de ikke er så mørke at jeg må ta brillen av i tunneler.

 

Noen som har gode forslag? Inntil videre står denne høyt oppe på listen min.

 

edit: Bedre emnefelt

Endret av Trafikkstudenten
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Puter er egentlig bedre enn at den ligger rett på nesen siden puter kan tilpasses mer, mens en solbrille som hviler rett på nesen ikke er aktuell om den ikke passer greit med din nese.

 

Glass som tilpasser seg fungerer desverre ikke i moderne biler. Slike glass reagerer på UV-stråling og blir mørkere av det, moderne bilglass blokkerer stort sett alt av slik stråling.

 

Det kan være veldig greit å få prøvd solbrillene før kjøp når man er ute etter godt sideblikk, siden avstand til glasset varierer fra brille til brille kan bilder være misvisende.

 

Selv landet jeg på disse til bilkjøring. Med 60% mørke glass med grønnfarge, antirefleksbehandling og styrke. Perfekt når det er litt overskyet, evt. moderate mengder med sol. Akkurat nok til at det ikke blir plagsomt når solen er på det sterkeste. Tynn nok stang til at man bevarer sideblikket.

rayban-rb3203.jpg

 

Ofte er det vanskelig å få en solbrille som ikke er så mørk at det blir for mye, det blir liksom enten så lite mørk at det ikke har noe for seg, eller så mørkt at de skaper problemer i tuneller.

 

Bruker et annet par når solen er på det aller sterkeste, G15-glass fungerer utmerket til det, 85% mørk og spesialdesignet farge som gjør at man oppfatter mer enn med vanlige mørke solbrilleglass. Siden jeg er ekstremt lyssky så merkes behovet for virkelig mørke glass når jeg skal kjøre langt og det er for mye sol, blir fort hodepine av det om jeg ikke bruker solbriller.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...