Gå til innhold

Slik blir risottoen perfekt


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Hei

 

Risotto er en av mine favoritter så jeg må si meg uenige med dere selvfølgelig. Men det er veldig stor forskjell på god risotto og dårlig risotto både med tenke på innhold, konsisent etc. Det jeg synes er fasinerende med risotto er variasjonsmulighetene....man kan bruke fiskekraft og tilsette sjømat, en kan bruke kyllingkraft og tilsette stort sett det meste av den en liker...jeg er mest glad i steinsopp og pancetta, man kan ta den enkleste varianten med kun safran etc. En kan dermed lage risotto omigjen og om igjen uten å egentlig få den samme retten. Og ja, det er mer eller mindre grøt for det er samme type riskorn som brukes bare at med grøt så koker man det mye lenger mens med risotto skal det fremdeles være motstand i riskornene. Jeg måtte forresten bruke risotto ris i Sør-Afrika en gang for å få laget risengrøt til jul ;-)

Lenke til kommentar

Vet ikke, har fått stygga på risotto etter vi ble tvunget til å lage det (og spise hverandres) risottoer i heimkunnskapen i ungdomsskolen. Det ble nesten aldri bra. Halvkokt ris eller bare grøt osv.

 

Og jeg gikk ut av ungdomsskolen i 1993.

Så Gordon Ramsay snakka om den perfekte risottoen i et program der han reiste til Italia for å lære av mesterkokker der.

Den perfekte så jo bare ut som gul risengrynsgrøt..

Lenke til kommentar

Laget dette til eksamen i kokkefag i vår, og det gikk meget bra selv om det var første gang. Laget den omtrent som det står i oppskriften der.

 

Brukte asparges, pesto og sprøstekt spekeskinke på den og serverte den som forrett i en 4-retter.

 

Fikk ikke noen karakter på den som rett i seg selv, men er rimelig sikker på at den ble godt mottatt.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...