gardkarlsen Skrevet 20. august 2009 Del Skrevet 20. august 2009 Hei Jeg fant denne artikkelen idag: http://www.klikk.no/mat/spise/article491972.ece . Kan være greit å lese gjennom dersom du skal lage risotto for første gang ;-) Lenke til kommentar
compesce mentem Skrevet 20. august 2009 Del Skrevet 20. august 2009 Yeah!! Har ikke spist risotto siden jeg gikk på folkehøyskole. Skal prøve meg på dette, virker da aldeles spennende.. Takk takk.. Lenke til kommentar
Luftbor Skrevet 21. august 2009 Del Skrevet 21. august 2009 Av en eller annen grunn så har jeg aldri vært med på hurraropene over risotto. Det er godt for all del, men det tar litt av:). Dessuten. Det med risting av ris, kan gjøres uansett type ris. Lenke til kommentar
Tumbleweed Skrevet 21. august 2009 Del Skrevet 21. august 2009 Enig med siste taler. Risotto har en lei tendens til å minne om graut. Og liker jeg graut? Nei. Lenke til kommentar
Stor Oddnoga Skrevet 21. august 2009 Del Skrevet 21. august 2009 Risotto er nødt til å være noe av det kjedeligste som finnes. Men, for all den, hver sin smak. Lenke til kommentar
gardkarlsen Skrevet 22. august 2009 Forfatter Del Skrevet 22. august 2009 Hei Risotto er en av mine favoritter så jeg må si meg uenige med dere selvfølgelig. Men det er veldig stor forskjell på god risotto og dårlig risotto både med tenke på innhold, konsisent etc. Det jeg synes er fasinerende med risotto er variasjonsmulighetene....man kan bruke fiskekraft og tilsette sjømat, en kan bruke kyllingkraft og tilsette stort sett det meste av den en liker...jeg er mest glad i steinsopp og pancetta, man kan ta den enkleste varianten med kun safran etc. En kan dermed lage risotto omigjen og om igjen uten å egentlig få den samme retten. Og ja, det er mer eller mindre grøt for det er samme type riskorn som brukes bare at med grøt så koker man det mye lenger mens med risotto skal det fremdeles være motstand i riskornene. Jeg måtte forresten bruke risotto ris i Sør-Afrika en gang for å få laget risengrøt til jul ;-) Lenke til kommentar
Bytex Skrevet 22. august 2009 Del Skrevet 22. august 2009 Vet ikke, har fått stygga på risotto etter vi ble tvunget til å lage det (og spise hverandres) risottoer i heimkunnskapen i ungdomsskolen. Det ble nesten aldri bra. Halvkokt ris eller bare grøt osv. Og jeg gikk ut av ungdomsskolen i 1993. Så Gordon Ramsay snakka om den perfekte risottoen i et program der han reiste til Italia for å lære av mesterkokker der. Den perfekte så jo bare ut som gul risengrynsgrøt.. Lenke til kommentar
Sodd Ball Skrevet 22. august 2009 Del Skrevet 22. august 2009 Laget dette til eksamen i kokkefag i vår, og det gikk meget bra selv om det var første gang. Laget den omtrent som det står i oppskriften der. Brukte asparges, pesto og sprøstekt spekeskinke på den og serverte den som forrett i en 4-retter. Fikk ikke noen karakter på den som rett i seg selv, men er rimelig sikker på at den ble godt mottatt. Lenke til kommentar
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Start en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå