Gå til innhold

TV og surroundanlegg. 15 000 å rutte med


Anbefalte innlegg

Hei, jeg har kjøpt meg en ny leilighet og trenger litt elektriske komponenter i min kommende stue. Jeg har satt av 15 000 til en god tv og et brukbart surroundanlegg. TV'en kommer jeg til å legge mest penger i, da jeg er veldig opptatt av klare og fine bilder, samt gode muligheter når jeg kobler pcen min inn (spille av 1080p osv). Dette er tven jeg snoker på : http://www.netshop.no/aspx/produkt/prdinfo...px?plid=111921#

 

Når det gjelder surroundanlegg ser jeg etter et anlegg som gir klar lyd, samt god surroundopplevelse fra film. Det trenger ikke være no voldsom bass og høy lyd, da det er naboer både over og under. Jeg tenker å bruke ca 4000 her, og har finni meg et anlegg jeg tror vil passe meg bra : http://www.komplett.no/k/ki.aspx?sku=45606...led#ProductTabs .

 

Det jeg da lurer på er om noen har noen erfaringer med dette oppsettet? Eventuelt noen forbedringer? Jeg setter pris på alle forslag :) vil at dette skal bli så bra som mulig

Endret av veggiz1
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

hehe ikke spør meg :) glemte selvfølgelig å nevne at jeg planlegger å kjøpe ps3 slim når den kommer i hyllene, så blueray er ikke noe jeg trenger nå. du sier at de prøver å kvitte seg med dvd-anleggene.. er det noen røverkjøp du har lagt merke til? eller bare generelt lav pris på alt?

Lenke til kommentar

Ja jeg la merke til det.. men jeg tror har det under kontroll.. fra pc'en kjører jeg dvi->hdmi inn til tv'n for bilde og spdif(coax) for lyd til anlegget. Må jo også sette opp en hdmi fra surround->tv for dvd avspilling.. fungerer ikke denne begge veier? så hvis jeg kobler i en ps3 med hdmi rett inn i tv'n blir lyden overført videre til surround via hdmi'n som er satt opp der?

 

edit: nevermind, ser at det bare er "hdmi output" fra dvd-spillern.. hvordan skal jeg da få til dette når jeg i tillegg får en canal+ boks hvor det også kommer en hdmi kabel? noen lett måte å få digital lyd fra tv->dvd/surround-anlegget?

Endret av veggiz1
Lenke til kommentar

Du kan sende HDMI med bilde rett til TV´n og lyden fra dekoderen og PS3 slim-spilleren til digitallydkontaktene på forsterkeren om kontakene matcher hverandre.

 

Med denne http://www.komplett.no/k/ki.aspx?sku=45606...led#ProductTabs blir det slik;

 

Canal Digital; Bilde til TV direkte fra HDMI fra dekoderen, lyd fra dekoderen til en av digitallydkontaktene på surroundforsterkeren. Kan gi HD-bilder om du mottar det og vanlig DD-surroundlyd om det er koda i sendinga.

PS3; Bilde til TV direkte fra HDMI fra PS3, lyd fra dekoderen til den andre av digitallydkontaktene på surroundforsterkeren. Gir HD-bilde, men ikke HD-lyd (bare vanlig DD/DTS-lyd) på bluray.

DVD; Du trenger bare en HDMI-ledning til TV´n fra surroundforsterkeren.

 

Og da stopper det. Har du en PC/mediespiller med musikk så kan du ikke koble dette etterpå. Noen TV´er har digitallyd utgang, det kan evnt utnyttes (men vet ikke om dette blir noe bra).

Lenke til kommentar

Takk for svar :). Det blir noe i den duren.. har gjort litt mer research og går nok heller for denne tv'en http://www.netshop.no/aspx/loginVnet.aspx?...amp;plid=124107 istedet, hvor jeg har mulighet til å streame mkv filer direkte over nettverket (spørs jo hvor bra dette funker.. noen som vet?), så da har jeg en mindre grunn foreløpig til å kjøpe ps3 :). Det blir nok som du sa ja, bare at jeg bytter ut ps3 med en pc og kobler lyden digitalt til surround, og dvi->hdmi til tvn. På den tven har jeg også mulighet til å bruke den digitale lydoutputen, men om jeg skjønte det riktig blir lyden justert til 2.1(0?) istedetfor 5.1

Endret av veggiz1
Lenke til kommentar
På den tven har jeg også mulighet til å bruke den digitale lydoutputen, men om jeg skjønte det riktig blir lyden justert til 2.1(0?) istedetfor 5.1

 

Send en mail til Samsung og spør om hva som evnt kommer ut av digitalutgangen på TV´n! Sånne detaljer er det sparsomt med i brosjyrer og dustene på Elkjip vet det garantert ikke!

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...