Nissen Skrevet 18. august 2009 Del Skrevet 18. august 2009 Gikk på smellen å love ei dame at eg skulle invitere hun på fiskemiddag hos meg, bare for å vise at eg kunne få det til. Problemet er vel at jeg har ikke laga noe med fisk før, og skulle gjerne hatt ei god (kanskje ikke alt for vanskelig) oppskrift på en fiskemiddag. Tenkte kanskje det letteste ville være å steke noen sånne fiskefillet'er av laks eller noe i panna? Noen som har noen gode forslag som smaker godt? Er student, så har ikke tilgang på det mest avanserte kjøkkenutstyret... Lenke til kommentar
Pepsi Max Skrevet 18. august 2009 Del Skrevet 18. august 2009 Titt litt på MatPrat.no du Lenke til kommentar
2ball_ Skrevet 18. august 2009 Del Skrevet 18. august 2009 Titt litt på MatPrat.no du Tankeleser? Lenke til kommentar
Jørgen Sørheim Skrevet 18. august 2009 Del Skrevet 18. august 2009 Dropp laks. Det er en dritkjedelig fisk som alle har spist hundre ganger før. Hadde jeg fått servert pannestekt laks av en potensiell bedre halvdel, hadde jeg tenkt at dette er en person som ikke gidder å gjøre en innsats. Prøv f.eks. brosme. Be om nakkestykker i fiskedisken, be om å få dem i stykker på ca. 200g. Smør stykkene inn med litt urteolje (eller pesto) og surr et par brede stykker tynn spekeskinke rundt. Inn i ovnen på 200 grader i ca. 10 minutter. Du finner ut om de er ferdig ved å tafse på dem, det skal være litt motstand. Til fisken serverer du f.eks. ovnsbakte gulrøtter (lillefingerstore stykker, litt olje og salt på, inn i ovnen med fisken), sommerkål (kokes møre i lettsaltet vann, 3-4 minutter, vann helles bort, en liten klatt smør i), erter (frosne, varmes i vann rundt kokepunktet), asparges (ferske, kutt bort den trevlete delen på bunnen, ca. 1 minutt i lettsaltet vann rundt kokepunktet, fjern dem så fra vannet) og noen fiffige mandel/amadinepoteter (trenger ikke skrelling, kan ovnsbakes eller kokes). Til saus kan du bruke hollandaise-saus (den ferdiglagde sausen i butikkene er ganske kurant) eller litt innkokt eplejuice med en klatt smør eller tre. Lenke til kommentar
Pepsi Max Skrevet 18. august 2009 Del Skrevet 18. august 2009 Titt litt på MatPrat.no du Tankeleser? Lenke til kommentar
Luftbor Skrevet 19. august 2009 Del Skrevet 19. august 2009 (endret) Er student, så har ikke tilgang på det mest avanserte kjøkkenutstyret... Hør på psilocybe. Ovnsstekt er enklere enn pannestekt. Og kjøtt (inkl fisk) har en tendens til å bli bedre når det behandles i ovn (har rett og slett med jevnere fordeleing av varmen enn panne). Ellers uenig med psilocybe at det er et alternativ med bare en klatt smør Endret 19. august 2009 av Luftbor Lenke til kommentar
the_last_nick_left Skrevet 19. august 2009 Del Skrevet 19. august 2009 (endret) Ovn er fint. Hel fisk i ovn er enda bedre. Kjøp for eksempel ishavsrøye. For all del, det er greit med filet, men det er lettere å bevare fisken saftig hvis du tilbereder den med bein. Hva med å saltbake, for eksempel? Det er en tilberedingsmetode som bevarer utrolig mye av saftigheten, og som en bonus ser det kult ut når du serverer og det ser ut som du vet hva du driver med Til dette ville jeg servert små ferskpoteter, en enkel salat og en sitronaioli (hjemmelaget, selvfølgelig. Det er slettes ikke vanskelig..) Lykke til! Endret 19. august 2009 av the_last_nick_left Lenke til kommentar
Nissen Skrevet 19. august 2009 Forfatter Del Skrevet 19. august 2009 Takker for gode tips! Idag skal det prøves og feiles! Skal blant annet koke poteter for første gang i mitt liv (har blitt mye ris og pizza på mine to år som student). Heldigvis er det enda noen dager igjen før det virkelig gjelder.. Lenke til kommentar
morgan_kane Skrevet 19. august 2009 Del Skrevet 19. august 2009 Kokt torsk med Bacon og potet. enklere blir det ikke. poteten kan knas sammen med margarin eller baconfett. Lenke til kommentar
The Avatar Skrevet 19. august 2009 Del Skrevet 19. august 2009 Fiskepinner, fress dei ved høg varme i eit par minutt på kvar side, serverast sjølvsagt med potetmos fra pose og ketchup Men litt on topic; finn noke som er tilpassa dine ferdigheiter. Skal du lage noke som er litt avansert så bør du prøve å lage dette før den store dagen. Om du ovnsbaker fersk fisk fra fiskehandleren og du tabbar deg ut slik at fisken er rå så hadde det vært mykje betre om du berre tok noke enkelt som steikte laksefilear. Ikkje brillier med kokkekunskapar som du ikkje har, så prøv å lage retten for deg sjølv fyrst for å sjå om du får det til. Om du ikkje har kokkt poteter før så må du passe på at du ikkje serverer rå poteter. Kva med f.eks bakalao? Dette er ein fiskerett som ligg i den enklare enden av skalaen men det er vanskelig å tabbe seg ut. Er også ein fiskerett som alle liker, kan med fordel toppast med nybakt foccacia brød som tilbehør. Lenke til kommentar
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Start en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå