Gå til innhold

Coax ledning DVD til forsterker


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse
TULL skaff    stikk på HI FI Center kjeden og spørr om den liten demo, anlegg pris over 15000. derevet med uttesting på utstyr til 15-25000     stor foskjell..........

 

Jeg har surround til over 25000 og hører ikke forskjell på kablene , hva mener du?

Lenke til kommentar

Vanlige surr forsterkere har så ræva D/A konvertere at det kan ikke kan kalles skikkelig lyd...... VIss du har en dyr DVD spiller har den bedre D/A enn forsterkaren og du bør kjøre skikkelige vanlige signal kabler mellom. Det er dyrt med 6stk signal kabler på en god meter men verd det....

Lenke til kommentar
Vanlige surr forsterkere har så ræva D/A konvertere at det kan ikke kan kalles skikkelig lyd...... VIss du har en dyr DVD spiller har den bedre D/A enn forsterkaren og du bør kjøre skikkelige vanlige signal kabler mellom. Det er dyrt med 6stk signal kabler på en god meter men verd det....

 

Jeg foretrekker digital overføring fremfor analog. Så det så.

Lenke til kommentar

meanbean: Hæ? Du er klar over at DAC-trinn ofte er kassevare, og at du gjerne finner samme DAC-trinn i en reciever til 5000 som i en til 15000?

 

Og ved å bruke DACen, og da også dekoderen, i dvdspilleren, går du glipp av ganske så mye funksjonalitet i forhold til de vesentlig mer avanserte dekoderene i forsterkeren/recieveren.

 

Faktisk så kan jeg ikke huske å ha sett tester på det området heller.

Lenke til kommentar

Prøv å opne en denon til 4500 og en til 24500 og skjekk om du finn noken like chipar..... der finnes billige og dyre, billige og bra....... har tatt blind test mellom analog og dig signal frå en signatur marantz. planke å høyre kva som var dig, kent gav stor forskjell i analog favør....

Lenke til kommentar
har tatt blind test mellom analog og dig signal frå en signatur marantz. planke å høyre kva som var dig, kent gav stor forskjell i analog favør....

 

Og da passet du på å kompensere for signalnivåforskjell? En liten forskjell i kvantitet (volum) vil ofte gi utslag som forskjell i kvalitet (det du beskriver) hos lytteren. Hva slags blindtest var det?

Lenke til kommentar

LarsC:

 

Tydlig at du har en hvis formening det du prater om (er selv serviceelektroniker), men er ikke helt enig i alt det du sier allikevel.

 

1. Eneste forskjellen mellom optisk og coaxial kablel mellom komponentene er at man får et galvanisk skille. Joda riktig det, men i praksis fungerer det ikke like bra. Grunnen til det er at den optiske senderen og motakeren ikke er påkostet i majoriteten av hi-fi utstyr noe som fører til bit-tap og dårligere lyd. Har selv ingen problem med å høre forskjell på disse to typene av overføring på et kvalitetsanlegg. Har selv en EAD hjemmekino-forforsterker til 45k, og selv der er lyden på optisk kontra coax helt anderledes.

 

2. At spdif er så robust at man nærmest kan bruke hvem som helst kabel. Ikke helt enig. Husk at hvis ikke impedansen er riktig, vil det oppstå refleksjoner i kabelen, noe som fører til jitter og i værste fall bit-feil. Jo nærmere man kommer 75ohm, jo mindre er sjangsen for refleksjoner. Kabler som er litt mer påkostet, er gjerne mer gjennomtestet, har bedre kontakter og er bedre til sitt bruk. Men innenfor rimlighetens grenser selvfølgelig. Høytalerkabel vil gi større utslag her.

 

Alt i alt HAR kabler noe å si. Har selv drevet med Hi-fi hjemmekino i en 10 års tid og har et anlegg under bygging med en sluttpris på ca. 250-300k. Dårlige kabler gir en flaskehals. Sammenlign det med datautstyr. Et steroanlegg er aldri bedre enn sitt dårligste ledd. Men selvfølgelig, jo dyrere anlegget er, jo mer merkbar forskjell gir kablene. En som sa over her at han hadde hjemmekinoanlegg til 25k og kunne ikke høre forskjell. Vel, 25k er ikke mye penger skal man ha et hjemmekino-anlegg som i tillegg skal gi god Hi-fi lyd, og det er klart at om man bruker kabler til 2000,- eller til 20 000,- på et slikt anlegg vil ikke utgjøre den store forskjellen. Men prøv heller billige 10-15kr/m høytalerkabel med 50kr signalkabler, og bytt til noen greie Flatline (eksemplel) kabler, og jeg garanterer forskjell hvis du setter deg ned og lytter på en god CD.

 

Ble litt Off-topic det her, men det hele koker ned til dine egne ører og behov. De som elsker lyd og hva det kan gi deg, vet også at man får hva man betaler for (med forbehold), og at det er ingen snarveier til high end.

Er man fornøyd med lyden på anlegget med billig-kabel, så fint, da har du sluppet en unødvendig utgift. Glem alle specs og tekniske ting, det viktigste er at DU er fornøyd. Har du derimot først hørt på et high-end hjemmekinoanlegg (eller stereo), og overbevist skal jeg love deg at man raskt vil forstå at det er store forskjeller i lyd på de forskjellige leverandørene og prishoppene.

 

:woot:

Lenke til kommentar
Ikke helt enig. Husk at hvis ikke impedansen er riktig, vil det oppstå refleksjoner i kabelen, noe som fører til jitter og i værste fall bit-feil.

 

Siden du er service-elektroniker, kan du vel (hvis du ikke allerede har det, men det virker ikke slik) studere S/PDIF litt mer inngående.

 

Dårlige kabler gir en flaskehals. Sammenlign det med datautstyr.

 

Ingen god sammenlikning. Flaskehalser i datautstyr er ofte målbart på en måte som er ikke-transparent for brukeren.

 

Men selvfølgelig, jo dyrere anlegget er, jo mer merkbar forskjell gir kablene.

 

Tøv, IMO.

 

Men prøv heller billige 10-15kr/m høytalerkabel med 50kr signalkabler, og bytt til noen greie Flatline (eksemplel) kabler, og jeg garanterer forskjell hvis du setter deg ned og lytter på en god CD.  

 

Ånei. Ikke de fordømte høyttalerkablene igjen. Si meg, hvis det er så enkelt å skille slikt fra hverandre, hvorfor sender du ikke en mail til den godeste Pinkerton og melder deg frivillig til blindtesten? Han stiller med pengepremie, til og med.

http://forum.gamer.no/viewtopic.php?t=61196

 

Det finnes ikke én eneste blindtest som viser at det er kvalitativ forskjell på høyttalerkabler. Det eneste man trenger å bekymre seg over er tverrsnittet.

 

De som elsker lyd og hva det kan gi deg, vet også at man får hva man betaler for (med forbehold), og at det er ingen snarveier til high end.

 

De som vil bli lurt, blir lurt.

Lenke til kommentar

Kabler er som bilfelger. Man trenger en hvis kvalitet for at felgene ikke skal kollapse under påkjenninger. Men bilen går jo ikke noe fortere om man har alu felger til 50 laken. Men folk kjøper det fordet. Rett og slett fordi de synes det ser tøft ut. Mye tøffere med en kabel som er 1,5 cm tjukk en et "lakrissnøre".

 

Jeg har forresten snakket med noen som påsto at bilen gikk SÅ mye fortere med alufelger. Vel, når dekkomkretsen blir en god del større viser jo speedometeret unektelig høyere hastighet, men det går jo ikke noe fortere. Nevnte personer, som ikke akkuratt var rakettforskere, var svært lovlydige. Var det 80 så kjørte de så det sto 80 på speedometeret. Resultatet var at de kjørte 20-30% saktere enn tillatt og skrøt av den raske bilen.

 

Noen som ser noen paraleller til kabler?

Lenke til kommentar

Ok, du er en av de ja... Tydlig at du ikke helt vet hva du prater om når du ikke engang klarer å skjønne at det er forskjellig ledeevne på matrialene som blir brukt i kabler. og ja jeg har lest om coax. Når du kommer med utsagn om at det kun er tversnittet som betyr noe, når det er 100 måter å designe en høytalerkablel på, da begynner jeg å lure... SELVFØLGELIG vil en kabel med f.eks. tefloninnlegg og sølvbelagte ledere (eks.) gi en annen karaktestikk på lyden enn en no-name tykk billigkabel. Å si noe annet er bare tøv, og beviser at man tydlig ikke aner hva man prater om.

 

Og et dyrt anlegg har gjerne høyere frekvensområde, bedre oppløsning og mer detaljert lyd. Billigelektronikk masseprodusert på et samlebånd i kina klarer ikke å gi tilsvarende lyd som high-end produkter der kun de beste kompionentene og konstruksjonene er brukt. Selvfølgelig vil det være mer merkbar forskjell på et mer detaljert og "åpent" anlegg enn et typisk pakke-anlegg fra Elkjøp. Du er sikkert en av de som sitter med et Aiwa-anlegg fra spaceworld til 3999,- med ekstra tykke kabler, og små-ler for deg selv fordi du endelig har klart å innbille hjernen din at ditt anlegg faktisk er like bra lydmessig som et til 30 000,-

Du klarer ikke engang å provosere meg med det du sier, for det er så latttelig at jeg ikke engang gidder å prøve...

 

Den utfordringen du skrev opp har vært mye omtalt over nettet, og har vist seg kun å være for å provosere....

 

Gratulerer med dagen.... :woot:

 

Og til deg som sammenligner kabler, med lettmetall-felger til biler.... herregud...

Punkt 1. De du har snakket med som sier at bilen går raskere med alu-felger enn med stålfelger er så innbarka rånere at de ikke hører hjemme noe annet sted enn det lille skogholtet de bor i....

Punkt 2. Ingen alu-produsenter går ut med at felger gjør bilen raskere. Poenget er utseende og vekt.

Og hvis speedometeret på de gutta som KUN kjører i 80 viser 80, mens de egentlig kjører i 64 bør de sjekke noe annet en dekka sine. Også var det noe som heter profil også da... :wink:

Tydlig at ingen her er rakett-forskere.....

 

Sitter dere hjemme og faktisk tror på det dere sier?

Lenke til kommentar

Hold kjeft du ellers drar jeg fram Kabel/syltetøys paralellen min. :D

Har det ikke falt deg inn at jeg ser på dere kabeltilbedere som innbarka rånere? Folk med alufelger er hyggelige i forhold. :D

 

Og til dere som sier at kabel er en flaskehals. FEIL, høyttalerne er flaskehalsen.

 

Og om du skulle lure på om jeg også har aiwa-anlegg så har jeg ikke det. Men kanskje DU har?

Lenke til kommentar

Nå var det forsåvidt JENTER som trodde på dette med felger da.

Men, folk som sitter hjemme og nihører på kabler vet vel ikke hva jenter er for noe. Jeg kan avsløre at det hverken har med bil eller kabler og gjøre. Med hensyn til IQ/rakettforsker, stopp, ellers risikerer du å pisse i motvind.

Lenke til kommentar

Hvorfor i all verden drar du inn hva noen stakkars jenter trodde om lett-metallfelger?

 

Og jeg er ingen "kabeltilbeder", jeg sier at kabel har noe å si for at sluttresultatet skal bli bra. Det er prikken på I`en... Og nei det er ingen spesiell komponent i et anlegg som er flaskehals, heller ikke høytalere.

 

 

He he... ja jeg har aiwa-anlegg.... :wink:

Kan sikkert ta å poste noen bilder av Aiwa anlegget mitt etter hvert, men det er godt mulig det kommer i bladet Hi-Fi og Hjemmekino så kan du se det der....

Lenke til kommentar
Hvorfor i all verden drar du inn hva noen stakkars jenter trodde om lett-metallfelger?

 

Og jeg er ingen "kabeltilbeder", jeg sier at kabel har noe å si for at sluttresultatet skal bli bra. Det er prikken på I`en... Og nei det er ingen spesiell komponent i et anlegg som er flaskehals, heller ikke høytalere.

 

 

He he... ja jeg har aiwa-anlegg.... :wink:

Kan sikkert ta å poste noen bilder av Aiwa anlegget mitt etter hvert, men det er godt mulig det kommer i bladet Hi-Fi og Hjemmekino så kan du se det der....

 

Jeg dro det inn fordi det var et svært godt eksempel på placebo.

 

Og høyttalere er definitivt flaskehalsen i et system. Ta noen målinger så ser du hva som lager forvrengning av lyden. Skulle ikke forundre meg om du var skribent i Hi-Fi og Hjemmekino, siden du ikke klarer å stave "høyttaler" glir nok rett inn i miljøet.

 

Kanskje du er en pappagutt som har fått en halv mill og gått i butikken og kjøpte noe som du har lest var bra?

 

Jeg kan desverre ikke skryte av nyprisen på komponentene i anlegget mitt, da absolutt alt er modifisert, sånn at det ikke kan sammenlignes med noe du får i butikken.

 

Har du sett at jeg har fått bosted i profilen min?

Lenke til kommentar

Forsterkeren min kutter lyden ved feil i overføringen (DD/DTS). Ingen feil:perfekt lyd. Ergo hører jeg ikke forskjell i det hele tatt på de forskjellige kablene jeg kobler til digitalutgangen.

Hvis jeg sier følgende: "Jeg hører mye på MP3, men syntes lyden var flat og lite dynamisk med IDE-kablene som fulgte med hovedkortet. Når jeg kjøpte noen rådyre IDE-kabler ble lyden mye mere lys og luftig, med mere punch i bassen!" ville vel ikke noen trodd jeg var vel bevart?

Eller hvis jeg sa at noen bilder jeg hadde tatt som jeg ikke var helt fornøyde med, ble mye bedre når jeg kopierte dem over på en SCSI-disk. Bedre motiver, og mye finere utsnitt....

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...