Gå til innhold

Hva ville du gjort om du ble dritrik, og hva skal du gjøre for å bli det?


dronjom

Anbefalte innlegg

(-rik defineres som 10 millioner eller mer, dritrik = minimum 20!)

Hei,

her er økonomiens store gigant tråd!

Her kan vi snakke om hva vi ville gjort og opplevd om vi ble rike. Ville vi sagt opp jobben omgående? Ville vi flyttet til utlandet? Hjelp meg å komme med forslag til alt jeg kan oppleve og finne på når jeg blir rik en dag, så jeg ikke kjeder meg! :p

-Og legg til hvordan dere vil forsøke å bli rike.

 

En annen tanke jeg har lurt på er hva som ville skjedd med Norge om alle i landet spilte lotto en helg da det tilfeldigvis hadde blitt satt opp en fast førstepremie på 20 millioner, og at alle vant! Ville det blitt et kaos? Ville alle emigrert pga altfor dyre priser som følge av rikdom? Ingen ville vel fortsette å selge klær på salg eller bruktbiler når det bare blir småpenger i forhold til det man har allerede. Ville alle sagt opp jobben slik at kollektivtrafikken ville gått ad undas og legeverket gått opp i limingen? Ville norge rast helt sammen?

 

Si hva dere mener på disse tre sakene :D

Altså: hva ville du gjort om du ble rik, hvordan skal du forsøke å bli det og hva ville skjedd om alle ble rike.

 

Håper tråden overlever, og håper dette er rett forum :p

Dere som allerede er rike kan selvsagt også komme med deres utsagn og gode og dårlige sider ved det gitte tema.

 

hilsen Daniel, som planlegger å bli rik snart :D

 

[edit] - endret tråd tittel. Må ha med hvordan man har tenk å bli rik.

her er link til en post nedenfor hvor jeg forteller om hvordan jeg har tenkt til å bli rik og hva jeg skal gjøre med pengene: post10

Endret av dronjom
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse
En annen tanke jeg har lurt på er hva som ville skjedd med Norge om alle i landet spilte lotto en helg da det tilfeldigvis hadde blitt satt opp en fast førstepremie på 20 millioner, og at alle vant!

Hvis vi later som at pengebingen på Hamar har 20 millioner til alle, så burde vi lese en historie av Carl Barks: link.

Lenke til kommentar
vi ville jo blitt rikere om alle i norge ble rike

På din vei i søken mot rikdom, la meg foreslå at du starter med et studium i samfunnsøkonomi: link. Det er en god karrierevei hvis man skal bli rik, og for din del later det til at du kan få lære mye, veldig mye, underveis.

 

Som en oppvarming kan du jo tenke litt over dette: Dersom alle i Norge blir rike ved å få 20 mill i fanget, hvorfor trykker ikke bare Norge Bank opp sedlene og deler ut på torget?

Lenke til kommentar
Tror nok ikke vi hadde vært spesielt mye rikere i forhold til andre land, for pengene her vil bli mindre verdt, og f.eks en 1$ kan være 50-60NOK (Bare et eksempel, hvor mye det hadde vært, vet jeg nok ikke :) )

men hva hvis pengene hadde blitt utbetalt i dollar, eller at Norge gikk over til dollar og cent istedetfor kronesystemet ;) kanskje det ville vært en fordel. Kanskje det er en fordel å gå inn i EU og få euro nå, slik at vi er forberedt dersom alle i Norge pluttselig vinner i lotto en helg :D men jeg er litt i mot EU ellers da, for norges del. Vi har ikke godt av å være i lag med sånne fatti land rundt i europa som drar ned gjennomsnittsvillkårene i Noreg ;)

 

 

Til alle:

Jeg har også tenkt ut noen personlige drømmer jeg ville brukt penger til og opplevd. Jeg ville blitt pokerspiller og deltatt på dyre turneringer rundt om i europa og forsøkt å bli ordentlig proff, ikke bare sløse, føler jeg får poker greit til til tider, men noen ganger er jeg ikke helt i modus :p er ikke aktuelt å spille poker profft nå, da blir jeg nok blakk av presset jeg får mot meg til å prestere da jeg vil tape mye dersom jeg ikke vinner. Men dersom jeg blir rik vil jeg føle meg mer fri og kanskje spille bedre.

 

En kamerat av meg sier at dersom han blir rik en dag så vil han, kledd i fatti klær, dra til en bilforretning og be om å se på den dyreste bilen de har. Dersom han ikke får nok oppmerksomhet pga klærne og holdningen (at han så ut som en fatti tigger som ikke har råd til bil i det heletatt) så vil han spytte på selgeren og si at han ikke får de 50 000 pengene i tillegg han hadde tenkt å gi ham, og så dra til bilselgeren ved siden av å kjøpe en ferrari og råne forbi og vise fingeren. Så kanskje jeg skal stjele ideen hans og gjøre det selv, hvis jeg blir rik :D dvs jeg har jo ikke lappen enda, og er litt sløv med å få den også :p

 

Om jeg blir rik vil jeg kjøpe en leilighet i Spania, vi har jo en der fra før på morsiden som hun og brødrene m fam. bytter på å dra til, men jeg ville hatt min egen som jeg kan bo på over lengre perioder og ta med kamerater i ny og ne og betale for oppholdet deres hvis jeg får lyst. Kanskje være der et år av gangen iblant og bare ikke gjort noe, annet enn å sitte ved en strand og fundert over forretningsideer og ting jeg vil oppleve senere.

 

 

-->Viktig<--

Dessuten er det ikke så uaktuelt at jeg blir rik en dag. :D Samme dag som jeg startet dette emnet, altså i forgårs, så kom jeg på (mens jeg var på jobben) en ganske enkel forretningside som jeg litt etter sendte til norsk-tipping, og i går fikk jeg svar at de likte ideen veldig og at personen jeg sendte det til sa at han/hun ville videresende det til noen som hadde mer med det å gjøre. :)

 

Dessuten har jeg flere andre prosjekter på gang, bl.a. dette:

Dream of invention - Roman

Har sendt inn manus til et par forlag nylig.

har kommet på mye mer enn det som står i teksten til romanprosjektet under linken, men jeg vil ikke røpe for mye :p dersom lotto-ideen min ikke fungerer i virkeligheten vil jeg bruke det i historien, den er altså en sammenkomst av masse oppfinnelser som nesten fungerer i virkeligheten, og oppfinnelser som ikke er oppfunnet enda.

Slik som trippelfotball, her er link til gruppe på facebook:

Trippelfotball

(har fått nesten 150 medlemmer)

 

I tillegg har jeg hatt musikk komponering som hobby i mange år, har en hjemmeside hvor alt dette er samlet: dronjom.tk

her er en av favorittene: Rellen.mp3

 

så da er planen å håve inn litt kronefangst på noe av dette :p

 

så hva tror dere, er oddsene store :yes: eller er de små? :(

jeg vil oppdatere om jeg blir rik eller ikke i tråden :D lite sansynlig kanskje, men who knows

 

:)

Endret av dronjom
Lenke til kommentar
Gjest member-101642

Jeg hadde kjøpt meg bil og hus. Resten hadde blitt spart.

 

Skal jeg være ærlig, så tror jeg ikke at du blir rik. Få heller benene godt plantet på jorden.

Lenke til kommentar
Jeg hadde kjøpt meg bil og hus. Resten hadde blitt spart.

 

Skal jeg være ærlig, så tror jeg ikke at du blir rik. Få heller benene godt plantet på jorden.

 

hehe, får nå se på det da :p føler ikke jeg er så svevende, men har drømmer, og det er vel lov?! :)

 

skulle kanskje gjort dette om til en poll hvor jeg spør om dere tror jeg blir rik eller ikke, så har jeg ca 70 år på meg til å bli det :D

Endret av dronjom
Lenke til kommentar

Ja, jeg hadde også flytta ut med en gang og kjøpt meg en super pc og et passelig hus. Eller kanskje bodd konstant på hotell en periode om jeg er lat nok. Og så hadde jeg levd resten av livet på fjordlandmiddager :p hadde jeg blitt riktig rik hadde jeg kanskje vurdert en tur ut i verdensrommet, men det håper jeg nesten ikke, for det er skummelt og sikkert dyrere enn jeg får anslag på først :D så sløser jeg bort en milliard.. :p

 

Jeg kom over en del dikt jeg laget for noen år siden, så jeg laget en ny tråd hvor jeg samlet de beste i "egenprodusert kultur"-forumet. Fikk noen positive kommentarer på de den gangen jeg laget dem, men de er litt sprøe :p dersom jeg blir rik på dette ler jeg meg ihjel lett :D

 

Vel bekomme for dere som har tid:

12 energiske dikt jeg laget for noen år siden!

:)

 

er jeg litt for skrytende? :ohmy: prøver bare å vise planene mine til åssen jeg ska bli rik :p hva ville dere gjort? noen planer dere har halvferdige som kan gjøre dere rike any moment dersom de rette kontaktene dukker opp?

Endret av Robert
Lenke til kommentar

har noen av oss vist hvordan man får 30 000 000 så har vi for det første ikke hengt her inne på diskusjon, vi har nok levd helt andre liv

 

og for det 2. så har vi nok ikke røpt oppskriften vår :p

 

men om du skal få i såpass penger trenger du:

 

1 stk. norsk tippingkort

minst 1560 lotto, vikinglotto, joker og extra kupponger. helst mye mer for å faktisk kunne vinne!

 

eventuellt så trenger du maskingevær, finnlandshette, en bank med mye cash, og en mesterplan!

Lenke til kommentar

Ah.. nei.. altså! Planen min var hardt arbeid.. det skal ikke komme av seg selv! Jeg vil vite hva... hardt arbeid jeg må drive med i de neste 10 årene for å kunne bli rik! Forslagene i hjemmet har vært studer økonomi, skaff deg den billigste hybelen eller leiligheten du klarer, og billigste framkost middelet. Og sikkert jobba på siden av det. Nøye matbudsjett, skal du trene pell deg ut å jogg. Klær? Spar på klærene dine etc. etc. etc. Er dette noe som faktisk kan fungere?

Lenke til kommentar
Ah.. nei.. altså! Planen min var hardt arbeid.. det skal ikke komme av seg selv! Jeg vil vite hva... hardt arbeid jeg må drive med i de neste 10 årene for å kunne bli rik! Forslagene i hjemmet har vært studer økonomi, skaff deg den billigste hybelen eller leiligheten du klarer, og billigste framkost middelet. Og sikkert jobba på siden av det. Nøye matbudsjett, skal du trene pell deg ut å jogg. Klær? Spar på klærene dine etc. etc. etc. Er dette noe som faktisk kan fungere?

 

Regnestykket ekke så vanskelig. 30 mill på 10 år, er en årslønn på 3 millioner - og egentlig mer også, hvis du skal kunne leve. Selv om du sparer hver krone du får inn, må du forsatt ha en ganske sinnsyk jobb for å tjene dette

 

Et tips er å gjøre det du kan for å bli medlem av denne flokken .. fleste der tjente ganske mange mill i året ;)

Endret av MrLG
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...