Gå til innhold

Bredbånd fra Canal Digital


Anbefalte innlegg

Jeg har virkelig ikke peiling på dette og lurer på om noen har har erfaring med bredbånd fra Canal Digital. Leier for tiden i et leilighetskompleks hvor alle får kabel-tv fra Canal Digital. Har vært inne på CD sin hjemmeside og kikket litt på de ulike tilbudene deres.

 

Hvordan fungerer det egentlig i praksis? Jeg har det klassiske hvite uttaket i veggen med tre ulike hull, hvor jeg har "antenne-kabelen" til tv'en i det ene hullet. Jeg lurer på hvordan bredbåndet settes opp. Får jeg et modem fra CD som settes i et av de andre hullene? Eller er det en enkel kabel som plugges i?

 

Som dere sikkert skjønner er jeg totalt uvitende og trenger dermed nybegynnersvar :blush:

 

Takk!

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

i motsettning til mange andre bredbands levrandører leverer CD kun modem. og ikke et rutermodem. så det du trenger for å gjøre nettverket ditt "litt" tryggere. og lettere å koble seg til er en ruter.

 

en switch vill ikke hjelpe deg med mindre den er plasert etter rutern. for den bare deler signalet uten å gjøre noe med det. og en ruter deler signalet og tildeler en egen intern ip.

Lenke til kommentar

Har CD linje via kabeltv selv, og det fungerer bra. Hastigheten er ganske nøyaktig som oppgitt, noe jeg føler ikke alltid er tilfelle med DSL tilkoblinger. Stabil hastighet, og lite nedetid.

 

Når det er sagt, så er modemet kun et modem, og ikke noe annet. Du blir med andre ord del av et kjempe nettverk, om du ikke skaffer deg en router. Man bør også benytte seg av brannmurien i en router (somregel standard innstilling på de fleste routere), eller ha en egen brannmur. Videre må en nødvendigvis ha en ruter om flere skal være på nettet samtidig, og om du skal ha et eget hjemmenettverk.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...