Gå til innhold

Hjelp til nytt kosthold og alternative matretter (og litt trening og slikt :) ).


Anbefalte innlegg

Jeg har nå trent på treningsstudio 2-4 ganger i uka, og noen få sykleturer har forekommet i tre måneder. Jeg har opplevd noe fremgang, men hovedproblemet mitt er kostholdet mitt. Jeg liker usunne ting, ganske godt også for å si det mildt.

Det har seg slik at jeg egentlig ikke føler at det generelle kostholdet mitt er ille, men det er alle småturene innom kjøleskapet og kjøkkenskuffen som er problemet, spesielt helgene.

Jeg prøver å spise 1-2 skiver med litt smør, kjøttpålegg og litt ost med appelsinjuice til, til frokost. Og lunsj går i brød, yoghurt, salat, smoothie (avhenger av dagen egentlig). Så blir det vel kanskje noe frukt eller brød før middag som i hverdagen er helt standard mat, kylling, spaggethi, ostesmørbrød, gryteretter, supper osv osv. Og til kvelds er det vel brød det går i. Men innimellom alt dette spises det en del frukt, og godteri om vi har det.

 

Nå ble jeg litt usikker på hvor jeg skulle hen, men vekta har ihvertfall ikke gått ned sidne jeg begynte å trene, og det vil jeg at skal snu. Jeg snakker ikke om noe superslanking og leve på en halv grapefrukt, et kokt egg og en kopp kaffe til frokost, men et sunt kosthold med noen utskeielser (for eksempel en søndagskebab og en fredagspizza) uten at det ødelegger alt. Jeg vet ikke om det finnes noen artige piller der ute som enten hindrer kroppen i å ta opp diverse ting, eller ødelegger matlysten, men om det finnes så er det verdt et forsøk.

Jeg vet ikke hva som er feil i kostholdet mitt, men jeg har fått tips om en protein-diett eller noe, husker ikke helt hva det kaltes, men tror det skulle være mye proteiner og karbohydrater (usikker på sistnevnte).

 

Jeg kunne også trengt litt hjelp til treningssoppsettet mitt, eller tips til generelle forandringer som gir meg mer spesialisert trening. Kondisjonen min er elendig, og jeg har 15-20 min på planen som gjennomføres, men det er tungt og jogges ikke akkurat altfor mye av det. Resten består hovedsaklig av 3x12 av forskjellige muskelgrupper. Det jeg ønsker mest nå er at lårene blir mindre. Føler ikke at musklene trenger å bli så veldig mye sterkere akkurat nå, klarer å gjennomføre 3x12 med 132 kg på sånn løfteting (aner ikke hva maskinen heter). Føler meg heller ikke veldig svak i de andre øvelsene, men det jeg ønsker er å "stramme opp" kroppen. Jeg har ikke noe ønske om å bli seendes ut noe som det her:

abs.jpg

Men heller ha litt markert, men fortsatt litt kraftig :) .

 

Kan da legge til høyde og vekt: 190cm og veier ca 105 kg.

 

Så for å ta en liten konklusjon: Jeg ønsker hjelp til kosthold, eventuelle tabletter, tips til trening som "strammer opp" kroppen.

 

Håper for all del dette var klart nok, om ikke, så bare å spørre.

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Hokus pokus piller er bare tull. Det som må til er å endre kostholdet.

For å gå ned i vekt så trenges et kaloriunderskudd på ca 300-500kcal.

Når det gjelder mat så kan du jo kutte ut alt som heter godteri og brus du har ikke godt av det uansett hvor godt det smaker. Kutt ut alt som inneholder mye sukker. Når mat skal tilberedes så prøv å tilbered uten mye fett og salt. Pålegg som salami inneholder mye mettet fett. Hvis du spiser mye brød, så finn et brød som er skikkelig grovt, hvor hvetemel ikke er hovedingrediensen.

 

Håper at noe av det jeg skrev besvarte litt av spørsmålet ditt :p Det er vanskelig å si hva som må gjøres når du ikke skriver hvordan kostholdet f eks ser ut i løpet av ei uke.

Lenke til kommentar

Hmm, brus. Hva med lettbrus? Har egentlig gått over til Cola Zero siden den kom ut, står jo at det er 0 kalorier..

 

Og kan prøve å gi en beskrivelse av hv a jeg spiser iløpet av en uke.

 

Mand-tors:

Frokost: to-tre brødskiver med smør, servelat (eller annet kjøttpålegg) og ost. Et glass appelsinjuice til. Det hender at jeg spiser egg & Bacon en sjelden gang eller noe annet pålegg.

Lunsj blir egentlig bare mer brødskiver, mens det spises frukt både før og etter. Ganske mye frukt og egentlig. Gjerne 1-3 bananer, 1-2 appelsiner, et eple, 0.5kg druer, jordbær, moreller, alt ettersom hva som finnes (gjelder forsåvidt hele dagen).

Middag: alt mulig, gryte, kotelett, spagetti, suppe etc etc. Såklart ikke på samme dag

Kveldsmat: Brød som regel, eller grøt eller noe frokostblanding om vi har det (sånn musligreie og frukt til).

 

Fredag:

Frem til middagen er hele uka ganske lik, men middagen på fredager pleier å være typisk fredagsmat, som taco, pizza, biff (da med bayernaisesaus, som forsåvidt er usunn, har ikke funnet alternativer) og iløpet av hele dagen går det med 1.5 l Cola Zero.

Lørdag er ganske lik som fredagen.

 

Søndag:

Samme frokost og lunsj som tidligere.

Middagen blir da noe typisk eldre kost sidne vi har bestemor på besøk, kjøttkaker, suppe osv osv.

Kveldsmaten har stor sjanse for å bli en kebab med en kompis og en eller annen film som vi har bestemt oss for å se. Går også med ca 1.5 l Cola Zero her.

 

Så hender det at det blir noe potetgull noen kvelder en gang i blandt, eller is og slike småting som alene er ubetydelige, men sammen blir de mange.

 

Og som jeg sa, det er visse ting jeg ikke vil fjerne heeelt. Som foreksempel søndagskebaben, og kutte ut brusdrikking totalt. Heller ikke måtte spise salat man-søn og det er det..

 

Men igjen, har fått tips om en eller annen proteindiett, men skjønner ikke helt hva den går ut på.

Lenke til kommentar

La oss gjøre det enkelt, ikke noe snop eller brus!! - Har du lyst på noe søtt så ta en ss med honning.

 

Jeg var da egentlig ganske skinny, elsket søtsaker og brus. Den gang hadde jeg problemmer med å gå opp i vekt, men så sluttet jeg med brus, og har nesten sluttet med lørdagskosset (spsier avogtil sjokoladerosiner) - Og nå plutselig har jeg lagt på 3 kg på 3 uker, jeg har da endret kostholdet litt.

 

Det er egentlig lett å slutte med brus, hemmligheten er å ikke ha brus tilengelig. Til slutt glemmer du det.

 

Ang treningsprogrammet, prøv å få med mest mulig baseøvelser.

Lenke til kommentar

Er 3 kilo forskjellen frå skinny - kraftig då?

 

Men eg hadde samme problem som Pijus, men det ordna seg lett med vektøkningspulver og sunn kaloririk mat (meir eller mindre kaloririk), sukker gjer meg kvalm uansett.

 

Men sida du er 190cm og veier ca 105 kg tipper eg at du vil gå ned i vekt, og uten å kutte ut usunn mat kan du glømme optimal framgang. Det er betre å trene feil og ete riktig, enn å trene riktig og ete feil.

Lenke til kommentar

Var du skinny? - Det kan jeg aldri tenke meg :p

Det er alltids fint å tenke at så store folk har vært små en gang :tease:

 

Hvis jeg går opp 1kg hver uke, så skal vel det ikke ta så lang tid før jeg blir svær heller da :p - Når jeg begynte å trene så veide jeg 59kg, etter 3 uker så veier jeg 62-63.

Endret av Pijus
Lenke til kommentar

Er ikke det som var målet. Jeg vil ha en negativ økning når det gjelder vekta. Altså at den går nedover og ikke oppover. Jeg har ikke noe mål om å bli størrelse 30 iløpet av 3 måneder, men heller å snu trenden uten å måtte kutte ut alt som gjør mat godt. For eksempel at en søndagskebab ikke ødelegger heeeele planen (nå vet jeg ikke om det gjør det eller ikke, men om den bare får det til å litt saktere, så er ikke det krise). Målet er egentlig å få til et generelt godt kosthold resten av uka, og det er der jeg trenger hjelp eller tips. "Kutt ut usunne ting". Jaha? Jeg aner da ikke hva som er usunt. Får jo høre først at brus er usunt pga sukkeret, men hva med sukkerfri? Da er det jo ikke sukker der, hvorfor er det da usunt? Fikk vite at frukt var sunnere enn sjokolade, men ikke sunt pga fruktsukker. Får så mye motstridene info, og da er det vanskelig å vite hva jeg kan kutte ut og ikke. Hva med potet, løk, rødt kjøtt, svin, kylling, ris, pasta, osv osv??

 

Igjen, lurer på hva denne proteindietten er eventuelt siden jeg fikk tips om at den skulle være effektiv

Lenke til kommentar

Har eigentlig ikkje så veldig mykje peiling på kor mykje kalorier det er i den slags mat, frukt er sunt men det kan bli for mykje fruktsukker viss du spiser 10 bananer kvar dag, tipper du ikkje spiser så mykje så du har ikkje noke å bekymre deg for.

Potet og ris inneholder masse carbs har eg høyrt, så prøv å la være å gafle ideg mykje av dette når du har sjansen.

 

Ein søndagskebab ødelegger ikkje, men samansetningen av ein søndagskebab, fredagspizza med 1,5 liter brus (ja sukkerfri brus er usunt, du legger på deg omtrent like mykje av kunstige søtningsstoffer som med vanleg sukker), ein middels stor sjokolade på laurdag osv kjem til å senke ned framgangen din.

Lenke til kommentar

Det som er litt dumt med sukkerfri brus er at du får lyst på mer søtt

Å drikke light-brus når du vil ned i vekt er derfor bare en løsning dersom du ikke "tar igjen" ved å spise desto mer av andre søtsaker eller annen mat. Skjønner?

 

Jo mer du fyller opp med usunn væske, dess mindre plass får du til varer som kunne tilført kroppen noe bra. Brus tar plass fra mat og drikke med vitaminer, mineraler, fiber, kalsium og annet kroppen trenger.

 

Uansett,hvorfor helle ideg væske som skader kroppen din og som du blir tørst av? - Vann er mye bedre.

 

Og du har helt sikkert hørt at det er trygt å drikke lettbrus, men så tenker jeg, hvorfor skader det tenner og gir sykdommer, og du legger på deg? - Jo, de som sier det er trygt for helt sikkert penger fra produsentente

 

- Jeg ser at brus skader tennene, men ellers er det veldokumentert at lettbrus ikke har noen skadelige effekter. Stoffet aspartam, som finnes i de fleste lettbrusformene i Norge, er blitt testet gjennom 30 år. Hvis man ikke drikker vann, er det altså et godt alternativ å velge lettbrus, sier Drevon.

 

Tron Soot-Ryen har skrevet flere bøker om E-stoffer, og mener at man ikke kan føle seg sikker på at lettbrus er ufarlig. Han forteller at forskningen på området er kontrollert av brusgigantene.

Endret av Pijus
Lenke til kommentar

Jada, alt er en stor konspirasjon. Brusgigantene hadde nok sikkert gått konkurs om de skumle hemmelighetene om lettbrus hadde kommet frem. Og, jada, 0 kalorier fra Cola Zero legger du på deg like mye av som de 630 du får fra halvannen liter vanlig Cola. Om ikke mer! Gisp!

 

Seriøst. Kalorier styrer vekten din. Får du i deg mer kalorier enn hva kroppen forbrenner, legger du på deg. Får du i deg mindre kalorier, tar du av. Er du i aktivitet, forbrenner kroppen mer. Det er pluss og minus, egentlig veldig enkelt.

 

"Proteindietten" du har har hørt om, er antageligvis Atkins eller noe tilsvarende. Her består kostholdet ditt av proteiner og fett, samt opp til 20g karbohydrater per dag. Dette får kroppen din inn i en tilstand som heter ketose, og du tar av kilo i en forrykende fart. Dietten er dog dritkjedelig og dyr, og du kommer garantert til å gå lei av å trykke i deg egg og bacon dag ut og dag inn. Les mer på ketose.no.

 

Men, dette er en forholdsvis ekstrem diett. Per i dag virker det som om folk blir mer og mer negativ til det "vanlige norske kostholdet" som består (som ditt) av haugevis med brød, poteter, pasta og ris. Billig metningsgarnityr som er beregnet for å fylle opp magen og spe det dyre proteinet så lenge som mulig. Du kan jo lese litt på www.myorevolution.no, kostholdsartikkelen der er ganske prima.

Lenke til kommentar

Det var en veldig motiverende og inspirerende artikkel :) .

 

Skal prøve å følge den, selv om det blir vanskelig. Og for motivasjonens skyld så er søndagskebab fortsatt godtatt :whistle: .

 

Og ja, proteindietten var ketose-greia. Hørtes ganske kjipt ut.

 

Men hva bør jeg gjøre for å stramme opp lårene, eller bare forbrenne masse fett siden kroppen min har bestemt seg for den fordelinga?

Lenke til kommentar
Men hva bør jeg gjøre for å stramme opp lårene, eller bare forbrenne masse fett siden kroppen min har bestemt seg for den fordelinga?

 

Seriøst. Kalorier styrer vekten din. Får du i deg mer kalorier enn hva kroppen forbrenner, legger du på deg. Får du i deg mindre kalorier, tar du av. Er du i aktivitet, forbrenner kroppen mer. Det er pluss og minus, egentlig veldig enkelt.

 

Få i deg mindre kalorier, få mer fokus på proteiner i kostholdet ditt, og tren beinøvelser som knebøy, beinpress og utfall. Gå fjellturer.

 

Du kan ikke punktforbrenne fett, men det er store muskler i beina, og bruker du dem flittig, bruker det mye energi.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...