joaesp Skrevet 8. august 2009 Del Skrevet 8. august 2009 Scenarioet er følgende: Forsøksperson 1 og 2 er identiske på alle vis. Vi kan godt si de er den samme personen, men deler dem i to slik at de kan handle samtidig. Kroppene deres funger likt, med andre ord. Forsøksperson 1 får utdelt en tallerken med 100 gram ost på. Han spiser 100 gram ost. Forsøksperson 2 får utdelt en tallerken med 100 gram ost som er smeltet i mikrobølgeovnen. Ikke stekt, smeltet - slik at det er flytende. (Ostene er selvsagt av samme merke, type, etc) Hvem av forsøkspersonene har spist det mest usunne ostemåltidet? Har tenkt en del på dette etter å ha sett at mennesker som eter en skive med hvitost på til frokost hver morgen blir ansett som en veldig sunn nordmann, mens personer som kjører skiva si i mikroen er veldig usunne. Er forskjellen så stor? Og kanskje det viktigeste spørsmålet, hvorfor og hvordan skjer det, dersom det er tilfelle? Lenke til kommentar
Chris_lox Skrevet 8. august 2009 Del Skrevet 8. august 2009 Kan det være fordi smeltet ost ofte kombineres med ketchup og lignende? Lenke til kommentar
sandinista Skrevet 8. august 2009 Del Skrevet 8. august 2009 Er det ikke slikt at når du smelter osten så blir noe næringsstoffer borte? Lenke til kommentar
probin Skrevet 8. august 2009 Del Skrevet 8. august 2009 om det er slik.. så er usmelta ost mest usunn da :O Lenke til kommentar
2ball_ Skrevet 8. august 2009 Del Skrevet 8. august 2009 (endret) Kan det være fordi smeltet ost ofte kombineres med ketchup og lignende? ja^^ men hiver ikke en skive med smør og ost i microen uten å hive på litt annet snacks Er det ikke slikt at når du smelter osten så blir noe næringsstoffer borte? hvor blir det av dem, da? når su koker grønnsaker og tømmer av vannet stemmer dette siden det ligger i vannet og man tømmer det ut. i en suppe er det ikke et problem fordi man spiser vannet. jeg ser ikke helt hvor disse stoffene blir av. vist de fordamper så har mister jeg mye tro på destillert vann. Edit: sier ikke at du tar feil btw. Endret 8. august 2009 av 2ball(s) Lenke til kommentar
sandinista Skrevet 8. august 2009 Del Skrevet 8. august 2009 (endret) Du sier noe der ja. Nei jeg veit ikke selv, godt mulig at det ikke er noe forskjell. Endret 8. august 2009 av sandinista Lenke til kommentar
joaesp Skrevet 8. august 2009 Forfatter Del Skrevet 8. august 2009 jeg ser ikke helt hvor disse stoffene blir av. vist de fordamper så har mister jeg mye tro på destillert vann. Nå er det vel gjerne derfor vi ikke drikker så jævla mye destillert vann Lenke til kommentar
2ball_ Skrevet 8. august 2009 Del Skrevet 8. august 2009 jeg ser ikke helt hvor disse stoffene blir av. vist de fordamper så har mister jeg mye tro på destillert vann. Nå er det vel gjerne derfor vi ikke drikker så jævla mye destillert vann haha^^ godt sagt. du tar selvsagt feil, men dette vet du(?). Lenke til kommentar
joaesp Skrevet 10. august 2009 Forfatter Del Skrevet 10. august 2009 jeg ser ikke helt hvor disse stoffene blir av. vist de fordamper så har mister jeg mye tro på destillert vann. Nå er det vel gjerne derfor vi ikke drikker så jævla mye destillert vann haha^^ godt sagt. du tar selvsagt feil, men dette vet du(?). Vannet jeg drikker fra springen min er iallefall ikke hundre prosent rent, og ei heller på oldenflasken min. I springen er det ørsmå rester av klor, og på oldenflasken min er det ett og annet mineral Lenke til kommentar
2ball_ Skrevet 10. august 2009 Del Skrevet 10. august 2009 jaja.. det at vi ikke drikker så mye destillert vann er selvsagt riktig.. ble litt feil formulert. Lenke til kommentar
Jassogitt Skrevet 10. august 2009 Del Skrevet 10. august 2009 Kan det være fordi smeltet ost ofte kombineres med ketchup og lignende? Ketchup er jo sunt. Lenke til kommentar
lockdog Skrevet 10. august 2009 Del Skrevet 10. august 2009 Kan det være fordi smeltet ost ofte kombineres med ketchup og lignende? Ketchup er jo sunt. Bare fordi det er tomater? Jeg tipper du dreper mye av næringsstoffene i osten når du koker den i mircoen. Men i stede for ketchup / krydder og slikt, hva med kokt skinke. Det er jo sunt Osten blir uansett ikke usunn av å smelte, bare mindre sunn Lenke til kommentar
Jassogitt Skrevet 10. august 2009 Del Skrevet 10. august 2009 Kan det være fordi smeltet ost ofte kombineres med ketchup og lignende? Ketchup er jo sunt. Bare fordi det er tomater? Rettere sagt varmebehandlede tomater som er übersunt. Lenke til kommentar
2ball_ Skrevet 10. august 2009 Del Skrevet 10. august 2009 Ketchup er stappet full i sukker Men det spørs selvsagt hvilken Ketchup du bruker. Iduns originale Ketchup er ikke det sunneste man kommer over. Lenke til kommentar
dredg Skrevet 10. august 2009 Del Skrevet 10. august 2009 Jeg tipper du dreper mye av næringsstoffene i osten når du koker den i mircoen.Men i stede for ketchup / krydder og slikt, hva med kokt skinke. Det er jo sunt Osten blir uansett ikke usunn av å smelte, bare mindre sunn Næringstoffer er vel ikke levende organismer? Lenke til kommentar
lockdog Skrevet 11. august 2009 Del Skrevet 11. august 2009 Jeg tipper du dreper mye av næringsstoffene i osten når du koker den i mircoen.Men i stede for ketchup / krydder og slikt, hva med kokt skinke. Det er jo sunt Osten blir uansett ikke usunn av å smelte, bare mindre sunn Næringstoffer er vel ikke levende organismer? Nei, men fortsatt så sies det jo at rå grønnsaker er sunnere enn kokte nettopp på grunn av kokingen. Og som sagt, jeg tipper. Lenke til kommentar
dredg Skrevet 11. august 2009 Del Skrevet 11. august 2009 Du kan ikke drepe noe som ikke lever. Lenke til kommentar
lockdog Skrevet 11. august 2009 Del Skrevet 11. august 2009 Greit; let me rephrase myself then: Tipper varmen gjør at noen av næringsstoffene ødelegges(ikke drepes ). Varme kan nemlig bryte opp forbindelser og slikt i blant annet antioksidanter. Derfor skal man bare sautere brokkoli om man ønsker og beholde den så sunn som mulig. Og jeg tviler på at det er kun for antioksidantene at varme er skadelig. Happy now? Lenke til kommentar
dredg Skrevet 11. august 2009 Del Skrevet 11. august 2009 Vel, koking av grønnsaker øderlegger ikke næringstoffer de bare overfører de til vannet. Jeg vil forøvrig tro at smeltepunktet for ost er langt lavere enn den temeraturen som trengs for å bryte opp kjemiske forbindelser. Lenke til kommentar
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Start en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå