Gå til innhold
Spørsmål om bil og motor? Still spørsmål her ×

Ikke EU-godkjent bilen, tar de skiltene?


mushi

Anbefalte innlegg

Er mye snakk om oblater i avisa om dagen. Saken er at jeg har en bil som skulle ha vært EU-godkjent i desember 08. Jeg dro inn til kontroll, men det var en del som måtte fikses og jeg har hatt problemer med å få tak i delene og å få bilen fikset. Fikk mangel-lapp når jeg var der oppe, men måtte opp igjen for å få den godkjent. Noe jeg ikke har gjort, siden bilen har stått nå i nesten ett år, med unntak av når den var på "kontroll".

Årsavgift og veiavgift er betalt, men den er ikke EU-godkjent.

Jobber med saken å få den fiksa, men er ikke så lett.

 

Vil dette kunne få noen følger? At de tar skiltene mine etc. Hva skjer når jeg drar opp for å EU-godkjenne bilen? Kan de straffe meg eller noe da?

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Du kan ikke taue en bil med "ekte" skilter som ikke er eu godkjent. Du må ha prøveskilter isåfall, men da er det like greit å kjøre selv egentlig. Litt stress siden du må levere inn skiltene for å få prøveskiltene.

 

Men som noen sier her, hvis du er skikkelig uheldig og kjører på noen eller noen kjører på deg, så kan det svi. Få deg noen prøveskilter og få godkjent bilen din, da slipper du og svette hele veien til verkstedet å :p

Lenke til kommentar

"Gått bra"? Sjølvsagt går det bra så lenge du ikkje blir stoppa.

 

Poenget er ikkje at du må ha skilt, men at bilen er godkjent, noko den i praksis ikkje er, sjølv om skiltene står på.

 

Hjelper aldri så lite om du har skilter på bilen dersom ein tilhengar ikkje er godkjent.

Lenke til kommentar

Da har reglene for tauing av bil blitt forandret i det siste, ifølge politiet i '97 og biltilsynet i '02 så trengte man ikke prøveskilt for å taue en bil. Har tilogmed kjørt forbi en politikontroll uten kjennemerke på bakerste bil og vi ble ikke stoppet i det tilfellet(ca 1 år siden).

Lenke til kommentar

Da har jeg akkurat snakket med trafikkstasjonen og meldingen er at bilen må faktisk ha prøvekjennemerke for tauing, dette pga forsikring. En måte å omgå dette på var ved bruk av en brille for å unngå at du trenger en person i bilen som blir tauet.

En gyllen regel var hvis at så lenge du trenger en person i bilen som blir tauet så må bilen ha forsikring(ie, prøvekjennemerke). Greit å få dette avklart egentlig.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...