Gå til innhold

Er det fysisk mulig og lage en "Gatekjøkken" kebab i ditt eget hjem?


turak

Anbefalte innlegg

Årsaken til at du ikke klarer å lage like god kebab hjemme er følgende:

1. De kan å lage mat, det gjør ikke du.

2. Du mangler de riktige krydderiene.

3. Du mangler den riktige sausen.

4. Du steker kjøttet feil.

 

Red.: Sånn btw, så er mine kebaber bedre enn gatekjøkkenkebabene. :)

 

Vel såklart mangler jeg den riktige sausen..

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse
Gjest member-63169
Årsaken til at du ikke klarer å lage like god kebab hjemme er følgende:

1. De kan å lage mat, det gjør ikke du.

2. Du mangler de riktige krydderiene.

3. Du mangler den riktige sausen.

4. Du steker kjøttet feil.

 

Red.: Sånn btw, så er mine kebaber bedre enn gatekjøkkenkebabene. :)

 

Spør du meg er kebab og dens saus rene heksegryten. Når de putter solo og en haug med krydder i kebabsausen er det nok ikke annet enn prøve og feile, enn riktig kokkekunst som ligger bak.

Nok derfor ettersmaken enkelte ganger er dårlig, selv om kebaben var god.

Lenke til kommentar
Årsaken til at du ikke klarer å lage like god kebab hjemme er følgende:

1. De kan å lage mat, det gjør ikke du.

2. Du mangler de riktige krydderiene.

3. Du mangler den riktige sausen.

4. Du steker kjøttet feil.

 

Red.: Sånn btw, så er mine kebaber bedre enn gatekjøkkenkebabene. :)

 

Spør du meg er kebab og dens saus rene heksegryten. Når de putter solo og en haug med krydder i kebabsausen er det nok ikke annet enn prøve og feile, enn riktig kokkekunst som ligger bak.

Nok derfor ettersmaken enkelte ganger er dårlig, selv om kebaben var god.

 

Beste kebaben jeg har smakt kjøpte jeg på en kebab sjappe i Eidsvoll.. kunne fremdeles smake kebaben opptil et døgn senere :whistle:

 

Men liksom det finnes bare 2 forskjellige typer kebab saus oppskrifter:

 

1. Fra internett, ofte bestående av krydder og grønnsaker.

 

2. Fra kebab sjappa, som ofte inholder alt mulig rart fra krydder fra østen til solo fra vesten.

 

Det er et skikkerlig mysterium at ingen greier og få fatt i en ordentlig oppskrift på saus som blir publisert.. disse fra nett er bare ikke det samme som jeg får når jeg går inn på gatekjøkkenet å sier "Kebab i pita, okse, brennheit me ekstra kjøtt" ..

Lenke til kommentar

Noen tror nok de er veldig morsomme når de kommer med usaklige kommentarer om at det er både det ene og det andre i kebaben, men det blir bare barnslig og klisje å komme med den typen kommentarer i dag.

 

Innleggene er slettet da de skaper dårlig stemning, uro og off-topic. Gjentakelse vil føre til advarsler.

Lenke til kommentar
  • 2 år senere...

Hei!

 

Lenge siden denne tråden har blitt skrevet i, men tenkte jeg skulle dele informasjon uansett for spesielt interesserte.

Har eksperimentert meg fram til noe jeg syns er godt i hvert fall.

Og etter det jeg og samboeren kan smake, smaker den faktisk helt likt som den man får kjøpt på et gatekjøkken.

 

Har lagt inn oppskriften på en annen tråd:

https://www.diskusjon.no/index.php?showtopic=1377924

 

Håper på tilbakemeldinger om det er noen som prøver den! :D

Lenke til kommentar

Har bare prøvd å lage kebab en gang, men da laget jeg sausen av tyrkisk yoghurt + en tilfeldig chillisaus jeg fant på lokale invandrerbutikken. Blandet sammen og tilsatte diverse krydder. Spisskummen er viktig. Av kjøtt brukte jeg vanlig lammekjøttdeig, godt krydret. Ellers er det j bare å hive i det man liker av salat.

 

Ble absolutt ikke noe dårligere enn det man får kjøpt.

Endret av Må jeg?
Lenke til kommentar
  • 2 uker senere...

Noen som er villige til å prøve? :roll:

 

To get that delightful Friday /Saturday kebab taste the following spices are generally used in the big jobby ....

 

Lamb (Shoulder or Leg normally but you can never be sure).

crumbed bread (to bind)

vegetable oil.

cumin seed.

coriander seed.

Dried Red Chillis.

black pepper.

salt

ghee, butter, or margarine.

 

This is a typical doner mix, but not traditional, and it can and does vary hugely, hence the reason that some shops are better than others.... A really good doner would have been made with fennel lemon juice, garlic and thyme.

 

There's generally a 60% minimum meat content, and it needs a high fat content to help cook all the way through.

Lenke til kommentar
  • 8 år senere...

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...