turak Skrevet 5. august 2009 Del Skrevet 5. august 2009 (endret) Hei - det er plenty av oppskrifter på internett på "How to make kebab" og "VERDENS BESTE KEBAB" - but sooner or later you will have to face the truthe - den kebab blir bare ikke like god som de du kjøper i kebab sjappa på hjørne! Har trålet internett etter oppskrifter, det hovedsakelige problemet er vel og få en BRA oppskrift på kebab-saus, fordi rett etter kjøttet så er vel dette selve kjernen i en kebab. Jeg har funnet kjøtt i alle former og fasonger, har til og med bestilt en pose med kjøtt fra en mer eller mindre tvilsom levrandør! Jeg har prøvd mer en 6 forskjellige oppskrifter på sauser, jeg har kjøpt en HAUG forskjellige, men jeg greier ikke og få den "Deilige" krydra smakken! Jeg har prøvd ALLE slags brød, for guds skyld, jeg har KJØPT brød fra fyrn på hjørnet! Jeg har prøvd alle rekefølger og kombinasjoner, men den blir ikke like god! HVORFOR?!?!? Endret 5. august 2009 av turak Lenke til kommentar
Gjest member-63169 Skrevet 5. august 2009 Del Skrevet 5. august 2009 vel og merke er det jo stor forskjell på de forskjellige kebab da. Men jeg tror det er krydderet generelt som har mest å si, kjøttet er nok det billigste du kan få, bare det krydres opp smaker det godt, vel og merke er det halal kjøtt. Salaten er de flink på. Billigkebabene i byn (35kr) har somoftest bare kjøtt, mais, salat, løk og evt de sure grønne greiene, bestiller somoftest kun med mais og salat i tillegg til resten. Av og til har jeg kjent smaken av nellik. På storcash i bergen kan du visst få kjøpt kebabdressing. idun sin dressing er jo pyton! Salatmester'n sin er bedre. Lenke til kommentar
turak Skrevet 5. august 2009 Forfatter Del Skrevet 5. august 2009 Jeg har hørt "Rykter" om at de " Store" kebab kjeden/sjappene lager sausen selv, og holder oppskriften veldig for seg selv - er det noe i disse ryktene eller? Den beste kebaben jeg har smak til den dag i dag er fra en sjappe i Råholt, Eidsvoll - men den skifta nylig eier, og etter det har det aldri vært det samme.. Var veldig enkle kebaber med Salat, Mais og Kjøtt + en helt VANVITIG sterk saus (Jeg bestillte jo ofc "Usakelig sterk") Skal ikke si at de jeg har produsert hjemme har vært "Vonde", men de kommer bare ikke på nivået til "Gatekjøkken Kebaber".. Lenke til kommentar
nebrewfoz Skrevet 5. august 2009 Del Skrevet 5. august 2009 .. jeg tror det er krydderet generelt som har mest å si, kjøttet er nok det billigste du kan få, bare det krydres opp smaker det godt, vel og merke er det halal kjøtt. Jeg tror ikke det merkes på smaken om det er halal-kjøtt ... Lenke til kommentar
Gjest member-63169 Skrevet 5. august 2009 Del Skrevet 5. august 2009 .. jeg tror det er krydderet generelt som har mest å si, kjøttet er nok det billigste du kan få, bare det krydres opp smaker det godt, vel og merke er det halal kjøtt. Jeg tror ikke det merkes på smaken om det er halal-kjøtt ... Tror egentlig ikke jeg heller... faktisk er ikke alt kjøttet hallal heller, siden det inneholder svin. Visste du at kebabkjøttet i en kebab kan inneholde opp til 1990 kCal? http://arkiv.nettavisen.no/Nyhet/344338/Fi...k+av+kebab.html Lenke til kommentar
turak Skrevet 5. august 2009 Forfatter Del Skrevet 5. august 2009 .. jeg tror det er krydderet generelt som har mest å si, kjøttet er nok det billigste du kan få, bare det krydres opp smaker det godt, vel og merke er det halal kjøtt. Jeg tror ikke det merkes på smaken om det er halal-kjøtt ... Tror egentlig ikke jeg heller... faktisk er ikke alt kjøttet hallal heller, siden det inneholder svin. Visste du at kebabkjøttet i en kebab kan inneholde opp til 1990 kCal? http://arkiv.nettavisen.no/Nyhet/344338/Fi...k+av+kebab.html Det er i storbritania, derest nærmeste nabo var jo nede på 900 Jeg får ikke kjangsen til og spise kebab så ofte, så jeg spiser så mange jeg kan på kortes mulig tid, og ser meg ikke tilbake! Jeg fortrekker kebab med lam, kylling eller storfe (Favoritten er storfe, men det er antageligvis fordi jeg elsker alt kjøtt av den typen). Vel det faktume at dyret er tilat i Islam har vel egentlig ikke veldig mye og si om smakken, heller ikke det faktume at det er slaktet på den unike måten. Lenke til kommentar
Gjest member-63169 Skrevet 5. august 2009 Del Skrevet 5. august 2009 Jeg pleier vanligvis ikke å kjøpe det som ikke alle andre kjøper, eks kylling storfe osv. de selger ikke så mye av det og kjøttet pleier ofte å ligge hele dagen i en beholder. Lenke til kommentar
turak Skrevet 5. august 2009 Forfatter Del Skrevet 5. august 2009 Jeg pleier vanligvis ikke å kjøpe det som ikke alle andre kjøper, eks kylling storfe osv. de selger ikke så mye av det og kjøttet pleier ofte å ligge hele dagen i en beholder. Kjøper bare storfe fra Kebab selgere som er seriøse, feks i Råholt ble kjøttet tatt opp fra fryseren i små forseglete gjennomsiktige plastposer. Samme greie gjelder den kebab vogna som er innom mitt hjem sted iblant om sommeren. Det er derfor jeg vil lage en smakfull gatakjøkken kebab hjemme, har minimal tilgang til gatekjøkken som faktisk selger kebaber. Lenke til kommentar
Gjest member-63169 Skrevet 5. august 2009 Del Skrevet 5. august 2009 Hørest fristende ut! Namm Lenke til kommentar
Jørgen Sørheim Skrevet 6. august 2009 Del Skrevet 6. august 2009 Tror egentlig ikke jeg heller... faktisk er ikke alt kjøttet hallal heller, siden det inneholder svin.Visste du at kebabkjøttet i en kebab kan inneholde opp til 1990 kCal? http://arkiv.nettavisen.no/Nyhet/344338/Fi...k+av+kebab.html Jeg tror vi kan si at dette er det litt spesiellt tilfelle. Rent fett gir 900 kalorier per 100g, protein gir 400. Vi snakker da om over 200g rent fett (i verste tilfellet), og det er godt over det som er normal kjøttmengde i en normal kebab. Lenke til kommentar
grovetussen Skrevet 6. august 2009 Del Skrevet 6. august 2009 Jeg har hørt "Rykter" om at de " Store" kebab kjeden/sjappene lager sausen selv, og holder oppskriften veldig for seg selv - er det noe i disse ryktene eller? Vet at Dino's Grill & Pizza lager egen kebabsaus, husker for noen år siden da fikk jeg se, men ikke alt (jeg var vel 14-15år på den tiden, shit det er lenge siden) blandet han den i en 10liters bøtte, hadde blant annet solo i den, fikk ikke se så mye, men de har bare helt latterlig god kebab! Lenke til kommentar
Palme Skrevet 6. august 2009 Del Skrevet 6. august 2009 De fleste "seriøse" kebakkjosker lager all type saus selv. Har selv god erfaring med en oppskrift som innebærer de rareste ting. Men det er hvertfal absolut mulig å lage god kebab sausen/dressing i hjemmet! Lenke til kommentar
Gjest member-63169 Skrevet 13. august 2009 Del Skrevet 13. august 2009 prøv å lage saus på basis av majones og rømme, 50/50. du kan bruke dipmix til å smaksette, men bruk fantasien med krydder gjerne! Lenke til kommentar
Scrim Skrevet 13. august 2009 Del Skrevet 13. august 2009 Jeg synes kebabrullen jeg lager hjemme blir ganske god. Tar kebabkjøtt av svin (kjøpt på maximat i sverige), 2 tortillalefser, masse god salat med agurk og mais, og topper av det hele med litt Kebabsaus fra Bjerke. Jeg er hektet og har spist 5 stykker hitti, 2 igår, og 3 idag. Lenke til kommentar
Vertical^ Skrevet 14. august 2009 Del Skrevet 14. august 2009 Jeg synes kebabrullen jeg lager hjemme blir ganske god. Tar kebabkjøtt av svin (kjøpt på maximat i sverige), 2 tortillalefser, masse god salat med agurk og mais, og topper av det hele med litt Kebabsaus fra Bjerke. Jeg er hektet og har spist 5 stykker hitti, 2 igår, og 3 idag. Det hørtes veldig godt ut Lenke til kommentar
Scrim Skrevet 14. august 2009 Del Skrevet 14. august 2009 Joda, det er det, og etter at jeg skrev innlegget ble jeg så sulten at jeg måtte lage 2 til. Haha Lenke til kommentar
Gjest Slettet+9817324 Skrevet 16. august 2009 Del Skrevet 16. august 2009 (endret) This is Dr Bombay : hattala hattala , buy 1 for 2.......special price for you ! "shit det er lenge siden) blandet han den i en 10liters bøtte" Ja , det er mye rart de putter i maten om dagen......shit happens more and more these days *ler meg i hjel* Endret 16. august 2009 av Slettet+9817324 Lenke til kommentar
GrevenLight Skrevet 16. august 2009 Del Skrevet 16. august 2009 Du mangler den urenheten som de rundt hjørnet har Lenke til kommentar
GrevenLight Skrevet 16. august 2009 Del Skrevet 16. august 2009 Men hørte nettopp akkuratt det samme Men vi fant ut at de egentlig ble stengt var fordi de hadde mange kilo hasj i kjelleren Lenke til kommentar
NikkaYoichi Skrevet 16. august 2009 Del Skrevet 16. august 2009 (endret) Årsaken til at du ikke klarer å lage like god kebab hjemme er følgende: 1. De kan å lage mat, det gjør ikke du. 2. Du mangler de riktige krydderiene. 3. Du mangler den riktige sausen. 4. Du steker kjøttet feil. Red.: Sånn btw, så er mine kebaber bedre enn gatekjøkkenkebabene. Endret 16. august 2009 av NikkaYoichi Lenke til kommentar
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Start en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå