Gå til innhold

Beste musikkanlegg til brukbar pris...


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Velg å sett penga på bok. ;-)

 

Ta en tur på biblioteket og se om du finner "Lyd og Bilde 10/00".

Der har de tre forslag til 6k.

 

I mellomtiden har NAD kommet med 3020BEE og TEAC har kommet med nye modeller.

HIFI-klubben har også tatt inn CambridgeAudio og Gale høyttalere.

Har ikke hørt på dem enda så jeg tør ikke å anbefale.

 

En integrert løsning typ Denon eller TEAC er håpløs å oppgradere. Men det er nok her du får mest godlyd for pengene.

Tynt lag Dijon istedenfor tjukt med Idun (eller noe ...)

 

Edit:

Ta også en lyttetest på Klipsch-setta sammen med enten en rimelig cd-spiller eller en veldig god discman (fortrinnsvis med line-out).

I små/medium rom spiller dette veldig godt, og du får mere bass enn med det aller meste i denne prisklassen.

Lenke til kommentar

For å komme med et forslag i den prisklassen er det viktig å vite hva slags musikk du liker.

Jeg har et favoritt oppsett jeg alltid anbefaler i den prisklassen.

Nad C320BEE 3000 kr

Eltax Monitor III 1100 kr (inkl frakt)

Dali AW-8 2000 kr.

+ litt kabling 400 kr

 

Dette blir 6500 kr. Kan du absolutt ikke gå over 6000 kr, kan du bytte ut Dali AW-8 med Eltax Atomic 10. Sistnevnte har jeg ikke hørt så mye, men den er ikke så altfor ille hvis du får stillt den inn ordentlig. Du kan også prøve å bytte ut Nad C320BEE med en av Cambridgene på hifiklubben, de er ikke like gode som Naden, men billigere.

 

I denne prisklassen er egentlig Eltax Monitor III det suverent beste kjøpet. Jeg ville ha kjøpt disse og tatt de med rundt i noen seriøse butikker og hørt hva betjeningen har å foreslå til disse.

Da er DU sikker på at DU får noe DU liker.

Lenke til kommentar

Det er ikke til å stikke under en stol at du må gi avkall på noe med et så stramt budsjett, men la oss nå se...

 

Høyttalere:

 

Hva slags musikk liker du? Hvis du er ute etter "pen" lyd og skal bruke anlegget til å sitte ned og lytte til musikken vil jeg anbefale deg et par ganske små høyttalere. Du mister en del av den fysiske bank-i-magen følelsen, men mange av de minimonitorene som er på markedet i dag spiller forbausende bra bass tross liten størrelse. Fordelene med en slik løsning er at du slipper å bruke penger på unødig møbelsnekring (store kasser) og en liten høyttalerkasse er mye lettere å få død og resonansfri. Dette betyr igjen at en liten høyttaler nesten alltid vil spille mere korrekt enn en stor til samme prisen.

 

Tanoy mX1-M fikk hederlig omtale i siste nummer av Fidelity, dessuten er Tanoy kjent for å lage kvalitet. Koster 1990.- hos Acers Mic.

 

Et annet alternativ du bør se på: B&W DM600 S3 B&W er også et anerkjent merke, og du vet at du får kvalitet. DM600 koster 2996,-

 

Hvis du ikke er så opptatt av nyanser men heller vil ha mere bass og volum kan du feks. se på Cerwin Vega V-10F eller Dali 3003

 

Når det gjelder forsterker er det vel stort set Hi-Fi Klubben som fører stereoforsterkere i denne prisklassen. Både NAD, Cambridge og Denon har modeller som kan passe.

 

Du sier ikke om du skal ha med CD-spiller, men mitt råd til deg er å se om du kan greie deg med en signalkilde du har frem til du har spart i hop 1000 - 1500 kroner til en kurrant budsjettcdspiller. Den tusenlappen gir deg en klar kvalitetshevning på resten av anlegget.

 

Min anbefaling: bruk 2-3000 på et par små gode høytalere og 3-4000 på forsterker. Etter min mening gir en liten billig høyttaler med en litt dyrere forsterker et mye bedre resultat enn en alt for liten forsterker på et par halvdårlige mellomstore høyttalere.

Lenke til kommentar

jeg hører for det meste på trance, men noe med sang og melodi spilles også ganske ofte. Jeg hører stor sett på det meste....

Det jeg er ute etter er noe man kjenner river i brøstkassa. Man kan jo ikke få det beste for 6K, men,men noe må det jo være. Har en eltax a-10 sub som kan brukes opp igjen.

Lenke til kommentar

Jeg lyttet nylig på et Cambrigde anlegg med Gale høytalere. De to nye budsjett merkene på hifi klubben. Husker ikke hvilke modeller det var, men jeg ble positivt overrasket. Spesielt med tanke på prisen. Det er verdt å sjekke ut.

 

Ellers vil jeg anbefale NAD C320BEE. Koster 3 lapper på hifi klubben og er utrolig mye forsterker for pengene. Når det gjelder høytalere støtter jeg meg til det dostojevski skrev.

 

Lykke til

Lenke til kommentar
anlegg til spilling, film og musikk.

Du må ha DD&DTS. Dersom du er fattig så kan du kjøpe akkurat det jeg skal bytte ut nå.

Eltax Mill500 1600,-

Eltax Mill Center 450,-

Pioneer Høyttalere S-F39 341,-

(priser fra komplett seff)

 

Da har du 3609,- igjen til å bruke på forsterker. Jeg ville ha prioritert å kjøpt en bra forsterker som du kan bruke lenge, og heller oppgradert ett og ett høytalerpar til den serien du ønsker senere når du får penger til det.

Lenke til kommentar

skal ikke ha noe surround system jeg nei, selv om det kanskje kom fram slik.

Jeg skal ha en forsterker og to høyttalere som øra flagrer av! :lol:

Jeg har en eltax a-10 sub fra før, så den kan brukes opp igjen.

Så da vet dere det.

Er det hifi-klubben som har det jeg trenger stort sett?

PS: Det jeg skal bruke som signalkilde er i hovedsak dataem min....

Lenke til kommentar

For 6000 skal det godt gjøres å få noe som kan få øra til å flagre. Et tips er å se etter noen som har høyttalere av merket North/Koda. Dette er et billigmerke, som til tross for prisen leverer noen meget gode høyttalere. Selv hadde jeg et par North AK-48. Disse hadde 2x8" basselementer, 5" mellomtone og en 1" softdome diskant. De låt bedre en mange dyrer høyttalere jeg testet dem mot, og kunne levere mere bass en man egentlig trenger (smak og behag). De kosta 2498,- da jeg kjøpte dem, og koster vel antakelig det samme nå. De er mye bedre enn Dantax og Eltax og sånt til samme prisen. Da sitter du igjen med 3500 til forsterker. Så noen tester av Cambridge Audio 2x50W forsteker til rundt den prisen for et års tid siden ellerno. Husker ikke hvor, og heller ikke hva modellen het. Husker derimot at Cambridge fikk masse skryt for å produsere kvalitet for lite penger. Er de som lager høyttalerne til Creative om du ikke visste det. 2x50W burde i allefall holde til å gi brukbar lyd i AK-48'ene.

 

Dette er vel egentlig det beste tipset jeg kan komme med akkurat nå.

Husk på... 2-kanals forsterkere gir ofte mye bedre lyd og høyere strømstyrke enn likt spessifiserte 5.1-kanals forsterkere, med mindre prisen på 5.1-kanals forsterkern er mye høyere.

 

Kan jo være mulig du kan finne noe brukt også, men det er kanskje uaktuelt?

Lenke til kommentar
har noen erfaringer med "billigmekene" cambridge og gale?

Så hifi-klubben hadde fått de nå... Ikke så værst pris eller, men hvordan låter det??

 

Cambidge er veldig bra til penga. Gale vet jeg lite om. Når jeg spurte på hifiklubben om Gale ble jeg hintet om at det ikke var så mye å skryte av. De anbefalte B&W dm 600 og 601 til cambridge.

Nå passer neppe disse to til din musikksmak. Den største modellen til Gale derimot kunne vel passe bra, hvis den låter bedre enn jeg ble antydet.

 

Gå og hør selv!!

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...