Gunfreak Skrevet 4. august 2009 Del Skrevet 4. august 2009 Ok, i vinter lærete jeg meg å lage saus med smør, mel og melk, og har blitt ganske god på det. Men har altid brukt sukker kolør når jeg skal lage brun saus, samt ferdig buljong med smak. I dag lagde jeg brun saus uten noe juks, den ble brun uten sukker kolør, jeg brukte bare kraften fra biffen, samt pepper(lagde pepper saus) og salt. Helt hjemme laget, eneste måten å gjøre det mer fra skrach ville være å lage melet og smørret selv, samt melke en ku, det er mangel på kuer på majorstua så jeg bruke melk, smør og mel fra butikken, Men selv mester kokker gjør jo det. Veldig fornød med meg selv nå, sausen ble til og med god. Lenke til kommentar
Jørgen Sørheim Skrevet 4. august 2009 Del Skrevet 4. august 2009 Det som gjør brun saus brun, er dels kraft (kjøttsaft og karamelliserte kjøttrester) og dels meljevning som har blitt brunet på medium varme. Sukkerkulør er grei å ha for å justere fargen, men absolutt ikke nødvendig. Lenke til kommentar
Gunfreak Skrevet 4. august 2009 Forfatter Del Skrevet 4. august 2009 Det var bruning av melet jeg gjorde og det funka bra, greide det uten å få klumper også. Men brunet mel saus gir ikke så mye smak, så det er kjøttsaft/sky, samt papper og saus som virklig satte smaken Lenke til kommentar
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Start en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå