toazty Skrevet 4. august 2009 Del Skrevet 4. august 2009 er utdannet kokk, og jobber i en relativt høy stilling innen dette yrket, men føler det er på tide med viderutdanning. begynner å bli lei kjøkken livet, og vil finne meg en kontorjobb eller iallefall litt mindre stress en det enn har i en restaurant. hva er egentlig mulighetene , ønsker ikke å flytte fra haugesund, så det må bli noe skole her. etter ungdomskolen har jeg gått GK og VK1 kokk+ læretid, er 24år ønsker kanskje å gå over til læreryrket hva trenger jeg av skole da? Lenke til kommentar
bruktCDplate Skrevet 4. august 2009 Del Skrevet 4. august 2009 Allmenn påbygning og 3 år på lærerskolen. Lenke til kommentar
Xia Skrevet 5. august 2009 Del Skrevet 5. august 2009 For å bli lærer må du ta allmennfaglig påbygging + 3 årig yrkeslærerutdanning for restaurant og matfag. Les mer her: http://hiak.no/index.php?ID=318&lang=nor Lenke til kommentar
toazty Skrevet 5. august 2009 Forfatter Del Skrevet 5. august 2009 4 år skole for å tjene enda mindre enn det jeg gjør nå.. , tror jeg legger det i fra meg ... så for meg at jeg kanskje bare trengte pedagogikk eller noe , skole 1 år ... noen andre forslag til videreutdanning? Lenke til kommentar
Xia Skrevet 5. august 2009 Del Skrevet 5. august 2009 (endret) Joda, burde holde med et år. http://hiak.no/ppu Opptakskrav Fag-/svennebrev eller annen fullført yrkesutdanning på nivå med videregående opplæring, generell studiekompetanse/realkompetanse, to års yrkesteoretisk utdanning og minst to års yrkespraksis etter fag-/svennebrev Du må altså jobbe i 2 år før du kan søke, men da slipper du unna med et år istedefor 3. Du vil da kunne jobbe som yrkesfaglærer på vgs. Endret 5. august 2009 av Xia Lenke til kommentar
toazty Skrevet 6. august 2009 Forfatter Del Skrevet 6. august 2009 se der ja.. då va det å finna seg ein skole i nærheten .. men det får vel bli neste år, toget er vel gått for 09/10 semesteret... Lenke til kommentar
Xia Skrevet 6. august 2009 Del Skrevet 6. august 2009 Se på restetorget om du finner noen ledige plasser. kan være ledige plasser nær der du bor http://www.samordnaopptak.no/restetorget/studiumliste.html Lenke til kommentar
Jørgen Sørheim Skrevet 6. august 2009 Del Skrevet 6. august 2009 Du kunne jo alltid sett deg om etter en ny restaurant å jobbe i, gjerne med et annet konsept. Tror veldig mange kokker kan ha godt av å jobbe i f.eks. en lunsjrestaurant, og ikke bare stå på á la carte på kveldstid. Det blir muligens et steg ned i lønn. Ellers er det jo mange kokker som begynner å jobbe med noe relatert til restaurantlivet, det være seg leverandør til restauranter (råvarer og utstyr), ferskvaresjefer i større kjøpesentre og lignende. En venn av familien begynte sin arbeidskarriere som kokk, og er nå direktøren på et av Bergens større hoteller. Lenke til kommentar
toazty Skrevet 6. august 2009 Forfatter Del Skrevet 6. august 2009 der jeg nå jobber har vi 2 restauranter, en lunsj/ lett mat , og en a la carte.. begynner å bli små lei all mas og stress, så vil egentlig ut av restaurant livet, og inn på noe annet, offshore er jo det ultimate, men det kan jeg se lenge etter.. så videreutdanning er kanskje veien å gå, men ønsker minst mulig skole, så 1 år eller 2 år der mye er nettbasert hadde kanskje vært noe for meg.. Lenke til kommentar
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Start en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå