Gå til innhold

Kan måser kjenne igjen personer?


Anbefalte innlegg

Har en teori om at Måser kan kjenne igjen mennesker, hvorfor?

Her har du grunnen;

Har brukt store deler av sommeren til å male oppe på et stort tak, etter noen få dager merket jeg at det var måseegg der og nysgjerrig som jeg var gikk jeg bort å såg på de. Da reagerte så klart måsen og "angrep" meg så godt den kunne - uten at det brydde meg noe.

 

Jeg bestemmer meg for å se på eggene noen dager på rad for å se om det klekker, både fordi jeg er nysgjerrig og maling blir kjedelig i lengden.

Men, etterhvert ble måsen bare mer og mer aggressiv - forståerlig nokk.

Så jeg sluttet å "plage" reiret.

 

Men, hver gang jeg går ut av bilen om morgenen utenfor der jeg maler - tar måsene helt av. Prøver å skremme meg bort og hyler & skriker.

Dette blir ekstremt irriterende i lengden, så derfor lurte jeg på om måser kan kjenne igjen mennesker?

De første ukene har jeg hatt samme arbeidsklær (vasker de såklart engang i blandt), så idag bestemte jeg meg for å bruke noe klær med helt annen farge - men allikevel kommer de.

 

Noen som vet om de faktisk kan kjenne igjen mennesker?

 

Beklager for lang kjedelig tråd / gjentakelser, men prøvde å forklare så godt jeg kunne :)

 

Setter pris på svar

- Wiktil

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Det virker temmelig sannsynlig ja. :p

 

Dyr får generelt latterlig lite cred for sine kognitive evner. Det er tonnevis av seriøs forskning som klart viser at mange dyr har evner langt utover hva vanlige folk tror. Dessverre er "dyr er dumme" en vedvarende myte, også i mange forskningsmiljøer, noe som igjen gjenspeiles i den generelle befolkningen.

 

Alle vet at primater er rimelig glupe, men de har store hjerner. Hvaler og delfiner har også en del mellom øra, både bokstavelig og figurativt. Man har lenge gått ut i fra at det er en forholdsvis lineær sammenheng mellom hjernemasse og intelligens. Nyere forskning, spesielt i forhold til fugler, trekker denne antagelsen i tvil. En del forskning har blitt gjort på dette.

 

http://en.wikipedia.org/wiki/Bird_intellig...rd_intelligence

 

Så har vi ekstremtilfellet:

http://en.wikipedia.org/wiki/Alex_the_parrot

 

Og dette har ingenting med fugler å gjøre, men enda mer sinnsykt:

http://www.johnpratt.com/items/docs/lds/me...rairie_dog.html

 

 

Hovedproblemet er nok i bunn og grunn hvordan vi bruker dyr. Vi gir dem få eller ingen rettigheter, vi dreper de for mat, eller bare for sport, vi tar deres territorium av kommersielle hensyn, og vi utsetter de for smertefulle og dødelige eksperimenter. Akkurat som med slavehandel, er det lettere å forholde seg til overgrepene, dersom vi "definerer oss bort" fra enhver tilhørighet og likhet med våre ofre. Det er ganske skremmende å lese "vitenskapelige" observasjoner om "de ville menn" bare 100 år tilbake i tid.

 

- Og nei, jeg er ingen fanatisk dyreverner. Men synes vi bør være klar over hva vi driver med. Men ingen skal komme her å fortelle meg at katten min ikke er selvbevisst, ikke har følelser, eller ikke kan tilegne seg ny lærdom, eller noe annet vås i den retning. :)

Lenke til kommentar
  • 3 måneder senere...

Jeg har jobbet ombord i en turistbåt som går fra Svolvær i Lofoten til Trollfjorden. På turen matet vi også ørn. For å få ørna ned brukte vi brød, som igjen fikk måser ned.

 

Det var alltid en spesiell måse der, som manglet en stor del av undernebbet. Den kom til meg eller pappa (spørs hvem som mata) uansett om vi hadde mat i handa da eller ikke.

 

Så det kan jo ligge noe i det. Den vet HVEM som gir den mat ;)

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...