Gå til innhold

xbox 360, ps3 eller nintendo wii ?


donald66

Anbefalte innlegg

Vanligvis blader jeg meg ikke borte i såkalte fanboys krangler om hvilke konsoller som er best men når enkelte klarer å utale att på 360 så finnes det mye fps så må jeg neste ta bladet fra munnen. Dette er direkte feil for det finnes alle mulige slags sjangre på 360 og de som påstår noen annet er veldig lite opplyst. Du får flere JRPG på 360 enn på PS3.

 

Alle 3 konsoller har svake og sterke sider og hva disse er lar jeg være å komme inn på siden dette er kun mitt syn på tingenes tilstand og herved ikke representativt for den generelle masse.

 

Hvis ikke trådstarter allrede har gått til innkjøp av konsoll allerede så har jeg følgende råd:

 

Se på hva som er tilgjenglig på de 3 i dag av spill/tilbehør osv og se også på hva som er annonsert i framtida.

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse
Hva koster en slik kontroll til PS3 og Xbox 360 igjen? Med shock? Hvor mange får man med i en pakke når man kjøper maskinen? Jeg foretrekker å ha 4, men må minst ha 2..

du kan kjøpe en twinpack til ps3. da får du 2 kontroller til en 600.- xbox vet jeg ikke.

Endret av bamsemumss
Lenke til kommentar

Som eier av alle tre konsollene ville jeg gått for Xbox360. Grunnen til det er at den har flest spill pdd og flest gode eksklusive (mener jeg). Liker også kontrollen best.

 

Deretter har jeg spilt mer Wii, men mest sammen med andre. Type Mario Party, Wii Sports osv. Kjøpte den i hovedsak for Zelda, Mario og Metroid.

 

Så har jeg spilt litt ps3. Denne har også mange gode eksklusive spill som Killzone, Ratchet & Clank osv. Håndkontrollen er grei nok (ikke shock), men litt lett.

 

Både Xbox og ps3 har tilnærmet lik grafikk. Wii er et stykke bak disse.

Lenke til kommentar
Vanligvis blader jeg meg ikke borte i såkalte fanboys krangler om hvilke konsoller som er best men når enkelte klarer å utale att på 360 så finnes det mye fps så må jeg neste ta bladet fra munnen. Dette er direkte feil for det finnes alle mulige slags sjangre på 360 og de som påstår noen annet er veldig lite opplyst. Du får flere JRPG på 360 enn på PS3.

 

Alle 3 konsoller har svake og sterke sider og hva disse er lar jeg være å komme inn på siden dette er kun mitt syn på tingenes tilstand og herved ikke representativt for den generelle masse.

 

Hvis ikke trådstarter allrede har gått til innkjøp av konsoll allerede så har jeg følgende råd:

 

Se på hva som er tilgjenglig på de 3 i dag av spill/tilbehør osv og se også på hva som er annonsert i framtida.

 

Det er nok ikke direkte feil, det er en mye mer overveldene mengde av skytespill til X360 enn det er av andre spill typer. Om du f.eks vil ha et RPG har du mye mindre å velge mellom. Her er alle RPG spillene som er utgitt på X360 til nå.

 

Blue Dragon

Eternal Sonata

Fable II

Fallout 3

Final Fantasy XI

Lost Odyssey

Mass Effect

Operation Darkness

Spectral Force 3

Star Ocean: The Last Hope

Tales of Vesperia

The Elder Scrolls IV: Oblivion

The Elder Scrolls IV: Shivering Isles

The Last Remnant

Two Worlds

 

kilde

 

Skal ikke si at alle heller kom ut. Poenget var ikke hvem som har mest av hva men hvor ensporet X360en kan være for enkelte når det kommer til spill utvalget. Du har liksom ikke så forferdelig mye å boltre deg i om du liker andre type spill enn skytespill.

 

Ja vet at per dags dato har ikke PS3 heller alt for mye av dette men det er en god del som kommer, faktisk mer enn hva som er annonsert på X360 om jeg ikke husker feil, med forbehold.

Lenke til kommentar

Min personlige preferanse ville være å gå for Xbox 360. Siden du allerede nevner at Wii er utelukket og det stå mellom PS3 og Xbox 360, så er det verdt å nevne at PS3 kun er 1000 kroner dyrere en den billigste Xbox 360 versjonen som er verdt å kjøpe. Det er ikke forferdelig mye penger.

 

Det er først og fremst en del ting du bør overveie.

 

Spill:

Begge konsollene har nok av spill, og jeg er 100% sikker på at du og broren din finner spill til begge konsollene som dere liker. PS3 er forøvrig regionsfri, så om du er lysten etter å importere spill fra utlandet, kan du gjøre det. Xbox 360 er bundet til PAL-regionen. Når det gjelder sjangere har begge konsollene nok av spill i alle sjangere. Enten du og broren din foretrekker RPG, bilspill, FPS, casual spill eller noe annet, er jeg sikker på at dere finner noe dere liker. Uansett finnes det mengder av multiplattformspill som er tilgjengelige på begge konsollene. De fleste multiplattformspillene regnes likevel som å være litt bedre på Xbox 360, noe Eurogamer sine nøytrale artikler tilsier. Dette er såklart snakk om elementer du ikke sitter å tenker over når du spiller, da forskjellene som oftest er så små at de ikke er til spesiell bry. Spillene på PS3 benytter seg av Blu-Ray, mens Xbox 360 benytter seg av DVD 9. Mange er skeptiske til hvor lenge DVD 9 vil holde ut, men alt tilsier at det i hvert fall vil kunne vare et par tre år til, og rundt da kommer neste generasjon med konsoller.

 

Film:

Kort sagt, PS3 sin filmavspiller er mye bedre enn Xbox 360 sin, forutsett at du har en brukbar TV og et greit anlegg. Xbox 360 sitt DVD-drev, er billig, bråker mye, og har dårlig teknologi. PS3 sin DVD/Blu-Ray spiller er bestående av mye dyrere teknologi, er stillegående, raskere enn de fleste andre Blu-Ray-spillere, og lydkvaliteten er mye bedre enn på Xbox 360 sin. Blu-Ray-spilleren er også hovedgrunnen til at PS3 koster 1000 kroner mer enn Xbox 360, så du bør overveie hvor mye film du kommer til å se. Blu-Ray-filmer er fortsatt rimelig dyrt, og du må regne med å punge ut dobbelt så mye som for en DVD-film enkelte ganger.

 

Musikk:

Begge konsoller tilbyr muligheten til å rippe musikk, det samme gjelder også å streame fra en PC. Hovedforskjellen er at Xbox 360 tilbyr streaming og avspilling in-game på alle spill fordi Microsoft har lagt inn en slik software. PS3 har kun muligheten for det på veldig få spill, da den ikke har software for musikkavspiller i spillene i konsollen. Det er derfor opp til utviklerne å integrere muligheten for in-game-musikkavspilling, og du kan trygt si at mange utviklere ikke gjør det.

 

Andre ting verdt å vite:

- Xbox 360 sin kontroller går for å være best, da med tanke på kontrollens utforming og knapper.

- PS3 har gratis nett, men mindre innhold og funksjoner.

- Xbox Live koster penger om man skal spille online. Har man Xbox Live Silver har man ikke mulighet til å bruke enkelte av funksjonene, samt at enkelte demoer blir utgitt litt senere for Silver-kontoer.

- I Xbox 360 pakken (Pro eller Elite) medfølger det headset.

- I PS3 pakken medfølger det ikke headset, men det følger med en kabel til å lade opp håndkontrollen med.

- Xbox 360 håndkontrollene går i utgangspunktet på AA-batterier, men det er mulig å kjøpe et Play & Charge-kit, som gjør at du kan lade kontrollen mens du spiller - akkurat som på PS3.

- Begge konsollene fungerer like godt som mediasentre.

- Begge konsollene har støtte for tastatur og mus, men noen PS3-spill tilbyr også dette in-game.

 

Er haugesvis med andre mindre differanser mellom konsollene, så er det noe du lurer på, er det bare å spørre.

Endret av 41204
Lenke til kommentar

Flott innlegg 041204! Du holder deg jevnt over nøytral, selv om du foretrekker den ene, og kommer med god og revelant informasjon (i motsetning til visse andre). Det er jo tross alt opp til trådstarter hvilken konsoll han vil gå for, og hvilke funksjoner han verdsetter. Selv om vi foretrekker den ene, er det ikke nødvendivis slik at motparten vil det. (agree to disagree)

Lenke til kommentar
Ser at du er flink, og har brukt tid på å komme med gode priser på tingene jeg har nevnt. Problemet her ligger i at folk flest ikke vil være så opplyste å bestille live fra utlandet, eller kjøpe trådløs adapter fra dealextreme. De vil mest sannsynlig gå for oppsettet mitt.

Men allikevel, 2614 kr?! Selv med de flotte prisene du har gravd dypt for å få fram er det likevel dyrt. Det er 400 kr fra ps3, som har innebygget trådløs adapter, blu-ray spiller (du kan si at blu-ray spiller er unødvendig, men det vil ta laaang tid før det blir allmennt å streame filmer i god HD kvalitet. Blu-ray er kommet for å bli, og kommer til å brukes i en god del år framover.), gratis online, harddisk (noe arcade ikke har).

Så du får nok mer for pengene med ps3 uansett hvor flink man er til å argumentere.

 

Lang tid? Før året er omme kan du streame en haug med storfilmer i 1080p med surroundlyd direkte på din 360 i Norge. Du får nok ikke mer med pengene med PS3. Det er en spillekonsoll. Skal du spille GTA4 eller Rock Band f.eks kan du gjøre det på en 360 til 999,- eller en PS3 til 3990,- Ditt valg. Så er det alt tilbehøret rundt da, og her kan man regne seg ihjel. En samlet spillpresse maser om hvor viktig prisnedsettelse er for Sony og at det må komme KJAPT, dermed blir det lettere komisk at du sier at man får "mer for pengene med PS3".

Du kan gå for det billigste alternativet, og spille på en 360 for 999. Men det var ikke det jeg argumenterte for i det hele tatt. Hvis man spiller mye, og har behov for å spille online som ihvertfall 21 millioner 360 eiere har gjort, så må man ut med mer enn 999kr. Det er fakta. Du kommer til å bruke mer penger som en 360 eier på tilbehør og online service enn du gjør som ps3 eier, velger du å betale for dette.

Det er fakta. Omtrent alle i dette forumet og de fleste nordmenn velger å gå online med konsollen sin, og kjøpe en del tilbehør, det er derfor dette regnestykket er så relevant. Ikke bare se bort fra det og si "vi kan regne oss ihjel", da dette virkelig interesserer en som skal kjøpe en ny konsoll og ikke har studert så mye.

Og ps3 koster faktisk bare 2995 kr nå.

Den har gått dramatisk ned i pris de siste månedene. (fra 3990) Jeg skjønner ikke hvorfor du totalt overser prisen jeg tydelig har skrevet foran deg. Du ser deg blind på dette fordi det ikke faller i ditt fravør.

Jeg må virkelig mate dette inn med teskje for deg, prøv å ta ett skritt tilbake og ikke vær så fanboy (ja, du hørte meg). Selvfølgelig syntes du 360 er best. Du har brukt mye tid på den, og føler en trang for å forsvare konsollen du setter så høyt. Det er helt forståelig.

Men prøv å hold deg saklig, og gjør litt reaserch på begge sidene av gjerdet. Da vil du finne ut at hver ting 360/Ps3 gjør, vil omtrent alltid den andre ha et motsvar på.

 

 

3990,- var en typo, jeg er klar over at PS3 koster ca 3000,- og om du tror jeg bullshitter deg, se f.eks dette innlegget.

 

Setter ellers pris på at du diskuterer saken og ikke meg personlig. Vil du kalle meg fanboy og "mate meg med teskje" kan du, sammen med Bear^, gjøre det pr PM så slipper resten av forumet å lese slikt tøys.

 

Uansett hvordan du vrir og vender på det så koster den billigste 360en 2000,- mindre enn den billigste PS3en. For den summen får man flere år med Xbox Live og kan velge i haugevis med tilbehør. Så er det opp til hver enkelt hva man har bruk for og trenger. Jeg har flere bekjente som ikke bryr seg om online-biten men bare vil kaste inn GoW2-plata og fyre løs. For slike brukere er konsollen til 999,- midt i blinken. Samme gjelder for foreldre som ikke vil at ungene skal begi seg ut på det livsfarlige internettet. Det flotte er at man har valget og konsollen kan bli svært svært billig om man ikke har utvidede behov. Personlig har jeg en gammel Pro kjøpt brukt på finn.no og utenom Xbox Live og en harddisk har jeg ikke brukt penger på annet enn spill.

 

"Selvfølgelig syntes du 360 er best." <-- Nei, jeg synes PCen er best ;)

 

 

 

Hva koster en slik kontroll til PS3 og Xbox 360 igjen? Med shock? Hvor mange får man med i en pakke når man kjøper maskinen? Jeg foretrekker å ha 4, men må minst ha 2..

 

De billigste prisene jeg fant (bruk priskalkulatoren hos hardware.no) er 299,- for en original MS Xbox 360 kontroller og 449,- for Sonys Dualshock 3 originale kontroller. Merk at Sonys er oppladbar mens den til 360 bruker AA-batterier. En oppladbar batteripakke med Play&Charge-kabel koster 49,- hos Dealextreme, inkl. frakt. Totalt vil en oppladbar 360-kontroller komme på 348,-

Husk også at selv om expert/elkjøp har kanontilbud på konsollene så er ofte tilbehøret svindyrt så det kan være kjekt å sjekke priser før man kjøper.

Lenke til kommentar

Det eneste som egentlig er dyrt med tilbehøret til PS3-en er bluetooth håndkontrollen. Alt annet utstyr kan man mer eller mindre kjøpe fra en tredjeparts utvikler av tilbehør, mens man på Xbox 360 i bunn og grunn er stuck med Microsofts offisielle tilbehør. Microsoft har et monopol på Xbox 360 sitt tilbehør og kan derfor tvinge folk til å betale langt dyrere enn det vil koste å produsere det. Trådløst headset går fra nesten 400 kroner, mens PS3 eiere kan velge å vrake mellom allverdens headsets som har bluetooth til en mye rimeligere pris. Andre ting som play & charge kit'et og trådløst internettadapter er ting som medfølges PS3-en ved kjøp, men man igjen må punge ut for 600 kroner for et internettadapter, og 150 for et play & charge kit. Å handle fra utlandet er heller ikke spesielt smart, da det er et helvete å få byttet det inn om noe ryker, for ikke å snakke om ventetider.

 

En annen ting er harddisken. Veldig overpriset med tanke på størrelsen. Kjøper man Pro er man sikret litt plass, kjøper man Elite er man sikret enda mer plass, men om man vil bytte ut harddisken med noe større, har man ikke noe valg ettersom Xbox 360 bare tillater Microsofts egne offisielle harddisker. På PS3 kan man bytte ut den integrerte harddisken med alle 2.5" SATA harddisker. Disse er mye rimeligere i forhold til plassen man har til rådighet. Eller hva med minnekortet? Minimum 370 kroner for et minnekort med 512 mb. På PS3 kan man enkelt og greit bruke et hvilket som helst minnepenn. Selv bruker jeg en 8 Gb minnepenn jeg betalte 100 kroner mindre for en MS sin.

Lenke til kommentar
Microsoft har et monopol på Xbox 360 sitt tilbehør og kan derfor tvinge folk til å betale langt dyrere enn det vil koste å produsere det.

Du har tydeligvis aldri vært innom DealExtreme.

 

Og du leste tydeligvis ikke hele innlegget mitt. Som jeg nevnte er å kjøpe i utlandet et helvete. Hvis noe blir ødelagt kan du forvente avgifter, lange ventetider, eller kanskje ikke å få tilbehøret reparert i det hele tatt. Jeg hadde en kompis som kjøpte en laserpeker fra dealextreme. Han fikk den i postkassen ødelagt, og fikk ikke sendt den på reparasjon heller. Mye av tredjeparts tilbehør er jallasaker, som man ofte opplever som dysfunksjonelle og lignende. Jeg har lang erfaring med slike ting, og har blant annet kjøpt masse utstyr fra tredjeparts utviklere, både av håndkontroller, headset og mer, både med knapper som ikke virker, eller headset man må rope inn i for at det skal bli registrert. Heldigvis handler jeg aldri i utlandet, så å bytte det inn går enkelt og greit.

 

Innlegget mitt var rettet mot det norske markedet, og her finner man sjelden noe annet enn Microsofts egne spesieltilpassede tilbehør til konsollen, med noen få unntak av jallating med lav kvalitet. Til PS3 kan man bruke tilbehør fra kjente produsenter slik som f eks. Logitech, Seagate eller Samsung.

Lenke til kommentar

Gidder ikke fortsette med lange begrunnelser da det ikke ser ut til å nå igjennom til deg thklinge. Kan du gi meg link til hvor jeg finner en arcade maskin til 999kr? Gamestop.no tilbudet finnes ikke, og billigste jeg finner koster 1500. Poenget mitt, som jeg hele tiden har prøvd å fortelle deg (grunnen til at jeg skriver at jeg må mate deg med teskje"), er at det absolutt kan være flott med en billig arcade maskin, MEN er du er hardcore gamer og vil ha alle mulighetene som ps3 tilbyr BLIR det billigere å gå for en ps3. Du kan ikke skrive deg unna den. Blu-ray spiller, trådløs adapter, innebygget HDD, gratis online service. Hvis du vil ha allt dette blir det billigere å gå for en ps3. Uansett. Flott for deg hvis du kun trenger en billig arcade maskin. Men det er ikke poenget mitt.

Endret av Cuz
Lenke til kommentar
Microsoft har et monopol på Xbox 360 sitt tilbehør og kan derfor tvinge folk til å betale langt dyrere enn det vil koste å produsere det.

Du har tydeligvis aldri vært innom DealExtreme.

 

Og du leste tydeligvis ikke hele innlegget mitt. Som jeg nevnte er å kjøpe i utlandet et helvete. Hvis noe blir ødelagt kan du forvente avgifter, lange ventetider, eller kanskje ikke å få tilbehøret reparert i det hele tatt.

Når man betaler 40 kr for et headset eller en play&charge kabel så er det ikke store tapet om den blir ødelagt da. Hvis man behandler det vanlig så er det ikke sikkert det blir så lett ødelagt..

 

Husk at all elektronikk kommer fra kina o.l. uansett...

Lenke til kommentar
Når man betaler 40 kr for et headset eller en play&charge kabel så er det ikke store tapet om den blir ødelagt da. Hvis man behandler det vanlig så er det ikke sikkert det blir så lett ødelagt..

 

Husk at all elektronikk kommer fra kina o.l. uansett...

 

Det er fortsatt snakk om penger, og derfor om man vil ha sikker kvalitet, er det beste å kjøpe Microsoft sitt dyre tilbehør. Derfor er PS3 en mye bedre konsoll når det gjelder tilbehør. Man slipper å kjøpe det dyre offisielle tilbehøret, og man kan velge mellom en rekke kjente merkevarer i steden for. Jeg har så langt hatt 6 hånkontrollere til Playstation og Xbox fra tredjeparts utviklere som har vært dysfunksjonelle siden kjøp. Det samme gjelder også et sett ratt og pedaler, og et headsett. Jeg kjøper sjelden fra tredjeparts utviklere uansett, og alt av tilbehør jeg nå bruker til Xbox 360-en er offisielt fra Microsoft (for uten et tastatur fra Logitech). Dette inkluderer play & charge kit, Vision camera, to ekstra håndkontrollere, Microsoft Wireless Force Feedback Wheel, en headset med tråd, og et trådløst headset. Ingen av disse har gått i stykker.

 

Kort sagt. Å kjøpe tilbehør fra relativt ukjente tredjeparter i utlandet er risikabelt. Penger er penger, og sannsynligheten for at man ender om med varer som ikke virker korrekt er relativt stor. Kjøper man en vare til 100 kroner, er ikke det akkurat noe du sender og maser om å få reparert.

Endret av 41204
Lenke til kommentar

Xbox 360 krever utstyr som er laget for Xbox 360, that's it. Hvis en leverandør, f.eks Logitech, vil lage utstyr til 360en så har de muligheten til det. Leverandøren må betale for lisensen til Microsoft, på samme måte som alle som bruker Bluetooth må betale lisens til Bluetooth SIG. Logitech har noe utstyr for 360en i sin portefølje, bla. en gitar for Guitar Hero / Rock Band og trådløs mikrofon.

 

Har bestilt masse fra DealExtreme og aldri hatt et problem. Det er kjapt, enkelt og billig. Er en lang tråd her på forumet om DealExtreme, se der for mange gode erfaringer.

 

Jeg er en "hardcore gamer" og har ikke hatt behov for å kjøpe annet utstyr enn en 120GB harddisk til 450,- og noen ekstra stikker med play & charge til rundt 350,- / stk. På jobb har jeg bare PC-skjermer, ikke TV, så der kan jeg uansett ikke bruke en PS3. Men kjøpte VGA-kabelen til 360en for 55,-

 

Trådløsadapter er ingenting for hardcoregamere, blir mye mer lag over WLAN. En BR-spiller til 1400,- har heller ingenting med hardcore-gaming å gjøre så jeg ser ikke at 360en blir svindyr "om du er hardcore gamer".

Lenke til kommentar

Hvor fikk du en HDD til 450 ,- i Norge? Koster 969 ,- billigs i følge Prisguide.no.

 

Du får og en overgang for HDMI til PC skjerm på lik linje som du får overgang til X360 for å bruke på PC skjerm.

 

Er rimelig hardcore gamer og har brukt trådløs en GOD stund. Men så eier jeg en egen leilighet så det er uakseptabelt for min del å dra en CAT5 kabel gjennom stua for å få et par MS bedre ping, så jeg får vel nøye meg med å droppe tittelen som hardcore gamer. Så for min del ble det investert i en trådløs enhet til vel 450 kr. X360en kostet meg vel 2000 kr.

Lenke til kommentar

Ah, trodde vi holdte oss til de norske landegrenser men ser nå at priskrigen har tredd inn i nye områder.

 

Ser forøvrig ikke helt hva priskrigen er til vitsen med for å si det slik. For min del var 3100 kr for en PS3 verd like mye som 2000 ,- for X360 og den 2800 ,- jeg betalte for Wiien ved lansering. Er man fornøyd med produktet er det verd prisen.

 

Det er ikke å fornekte at utstyret til X360 koster om du skal kjøpe det på tradisjonel vis slik mange vil for sikkerheten. Og du er nødt til å kjøpe det i tilegg om du ønsker f.eks trådløst til din X360. Dette er negative sider ved X360en og det er ikke å fornekte. Noen ser på det som valg, andre som tvang. Det er i alle fall negativt for X360en at den fordyrer seg selv slik den gjør og der har PS3 en fordel.

Lenke til kommentar

thklinge: "mye lag over Wlan"

 

Er dette enda ett av disse faktumene du trekker opp av hatten? Rart du ikke skrev, "de fleste får mye lagg av wlan."

 

Her i huset har vi en vanlig 16mbit linje fra telenor koblet opp med ett zyxel modem fra telenor som igjen er bridget til en D-link Dir 655 router. Samboeren min spiller på en bærbar som er koblet opp mot routeren trådløs og hun har like bra ping som jeg som er på kabel med min stasjonære pc. Men du vet sikkert best.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...