Akidon Skrevet 30. juli 2009 Del Skrevet 30. juli 2009 Får middagsbesøk av en jente på lørdag. Og det må bli helt perfekt. Jeg har nå kjøpt inn matvarer og planlegger dette. Kjøtt: Fant storfe mørbrad fyllt med mozarella, chorizo pølse og soltørkede tomater. Pasta: Fullkornstaglietelle med pasta di genovese. Dressing til salat: Extra virgin oliven olje, rødvinseddik, fersk basilikum, salt og pepper. Salat: Hjerte salat blader, spansk paprika (tror jeg), cherry tomater, løk, feta ost. Fant noe som heter filonino. Som jeg antar er en form for italienske rundstykker til å ha ved siden av. Ok så dette var planen. Jeg er litt usikker på hvordan jeg skal tilberede kjøttet. Tips mottaes med stor takk. Tips til dressingen ønsker jeg også. Generelt andre tips er også greit å ha. Lenke til kommentar
the_last_nick_left Skrevet 30. juli 2009 Del Skrevet 30. juli 2009 (endret) Jeg er litt usikker på hvordan jeg skal tilberede kjøttet. Tips mottaes med stor takk. Ha ca en ss smør (ikke margarin) i en panne på full guffe. Når smøret slutter å bruse, sett ned platen til ca 7/10 og brun kjøttet på alle sider. Ta opp kjøttet, sett i et elektrisk steketermometer innstilt på ca 53 grader og sett kjøttet i ovn. (Dette blir ca medium stekt kjøtt. Mistenker du at hun foretrekker kjøttet stekt litt mer, så stek kjøttet litt lenger, kanskje opp mot 58 grader.) Temperaturen i ovnen avhenger av hvor god tid du har, rundt 150 er et godt utgangspunkt. Når kjøttet er 53 grader, tar du det ut og lar kjøttet hvile i 15-30 minutter. I mellomtiden varmer du tallerknene og koker pastaen. Har du ikke steketermometer? Kjøp det! Det koster ikke mye og omtrent garanterer deg et vellykket resultat. Lykke til! Endret 30. juli 2009 av the_last_nick_left Lenke til kommentar
Akidon Skrevet 30. juli 2009 Forfatter Del Skrevet 30. juli 2009 Har steketermometer. Får prøve det. Hun sa faktisk nettop at hun likte det godt stekt så får kjøre 58 eller noe sånt da. Var akkurat sånnt jeg var ute etter. Tusen takk for tips Lenke til kommentar
the_last_nick_left Skrevet 30. juli 2009 Del Skrevet 30. juli 2009 Personlig hadde jeg dumpet en dame som liker kjøttet sitt godt stekt, men det er nå bare meg.. Lenke til kommentar
Tommsern92 Skrevet 30. juli 2009 Del Skrevet 30. juli 2009 Personlig hadde jeg dumpet en dame som liker kjøttet sitt godt stekt, men det er nå bare meg.. Haha, det hadde du nok ikke! Lenke til kommentar
the_last_nick_left Skrevet 30. juli 2009 Del Skrevet 30. juli 2009 Haha, det hadde du nok ikke! Jo, det hadde jeg. Eller riktigere: jeg hadde ikke blitt sammen med henne in the first place.. Hadde ikke ringt tilbake etter første daten.. Lenke til kommentar
akle Skrevet 30. juli 2009 Del Skrevet 30. juli 2009 (endret) Har du tenkt på forrett, eller droppe du det. Et forslag er Bruschetta, kommer fra sentral Italia, og er vist Italias mest populære forrett. Og enkelt å lage! Tror det finnes flere varianter av Bruschetta, men fant en oppskrift på nettet som lignet veldig på slik jeg fikk det servert av en venninne. matnyttig.no: Bruschetta Det hun gjorde som var forskjellig fra denne oppskriften var at: Brødene ble penslet og stekt i toastjern, og det ble brukt hvitløksmør på brødet før tomatblandingen ble hatt på. Jeg fikk det som en forrett så det var ingen spekeskinke eller lignende til. Pinjekjerner er typisk Italiensk i salat. Ellers er hvitløk mye brukt i italiensk salat dressing, men kan droppes, kommer an på hva planene er for resten av kvelden. Italiensk salat dressing bruker å være ganske enkel, det er oliven olje og eddik som er det viktigste. Du kan sikkert hakke litt soltørkede tomater og ha i. Edit: Hvis du skal ha pinjekjerner i salaten må de ristes (eller hva det heter), litt olje i en panne og stek pinjekjernene til de blir gylden brune. Endret 31. juli 2009 av akle Lenke til kommentar
Jørgen Sørheim Skrevet 1. august 2009 Del Skrevet 1. august 2009 Man bruker ikke olje til risting, der er det tørr panne som gjelder. Hva det gjelder stekegraden av kjøttet, så er det medium som er tingen. Greit nok at man håper på en happy ending på kvelden, men det får være grenser for hva man skal finne seg i. Om noen vil ha godt stekt, så kan de ta til takke med endestykkene. Lenke til kommentar
Akidon Skrevet 1. august 2009 Forfatter Del Skrevet 1. august 2009 (endret) Litt usikker på hvordan jeg skal gjøre dette med kjøttet. Er rett og slett en sandwich der kjøttet er brødet. Blir dermed vanskelig å brune det på alle sider. Holder det å brune det på 2 sider får jeg putter det i ovnen? Hvert køttstykke er ca 1 cm tjukt. Edit: Så litt nærmere på de nå. Og det er faktisk ett 2-3cm tjukkt stykke som er kuttet opp på ene siden og fyllt. Så tror det skal gå greit å brune de. Tror jeg klarer meg med hoved rett og dessert i denne omgang. Men takk for tipset kan sikkert lage det ved en annen annledning. Pinjekjerner har jeg faktisk liggende. Er det da bare å strø de rundt i salaten? Endret 1. august 2009 av Akidon Lenke til kommentar
Jørgen Sørheim Skrevet 1. august 2009 Del Skrevet 1. august 2009 Jada, fyr på med full guffe på pannen, skvett på litt olje (smør brenner veldig lett på høy temperatur) i pannen og la det bli varmt, så hiver du kjøttbiten på i ca. 20 sekunder på hver side. Det er bare bruningen du er ute etter, jo mindre kjøttet blir stekt, jo bedre. Tror det blir litt vanskelig å bruke steketermometer på en sånn kjøttlomme (jeg antar det er en grillgreie fra Meny), så jeg ville anbefalt deg å kjøpe et helt stykke kjøtt neste gang (5-600 gram mørbrad/flatbiff/ytrefilet/entrecôte til to personer, så tykt som mulig), helsteke det (på lav temperatur over lang tid) og dele det opp etterpå. Fyllet i disse kjøttpitaene/snurrene tilfører fint lite til kjøttet, og er noe du kan ha ved siden av om ønskelig. Pinjekjerner rister du i tørr panne og hiver i salaten. Lenke til kommentar
Akidon Skrevet 1. august 2009 Forfatter Del Skrevet 1. august 2009 Fant den på ica. Om det er ment til grill eller ikke vet jeg ikke men det virket i alle fall som en god ide der og da. Hvor lenge sånn ca tror du jeg må ha de i ovnen? Kan jo prøve å gå til termometeret men er greit å ha tiden i bakhånd. Lenke til kommentar
Jørgen Sørheim Skrevet 1. august 2009 Del Skrevet 1. august 2009 Det kommer helt på hvor god tid du har. Jeg er en stor fan av langtidssteking/posjering på lav temperatur, men det er også noe som fungerer best med større kjøttstykker. Jo lengre tid du har, jo lavere setter du temperaturen på, og jo deiligere og mørere blir kjøttet. Om du har tre timer, kan du prøve å sette ovnen på ~55 grader og se hvordan det går. Om du vil ha ting ferdig på kort tid, 200 grader i tja, 5-6 minutter, og 2-3 minutters hvile i avslått og åpen ovn. Lenke til kommentar
Akidon Skrevet 1. august 2009 Forfatter Del Skrevet 1. august 2009 Ett kjappt spørsmål til. Hva skal jeg legge kjøttet på i ovnene? Ildfast form? Lenke til kommentar
Jørgen Sørheim Skrevet 1. august 2009 Del Skrevet 1. august 2009 Samme det, egentlig. Ildfast form, en liten metallplate/tallerken. Når du steker kjøtt videre i ovnen på den måten, er underlaget mest for å hindre at kjøttsafter drypper ned i bunnen av ovnen og brenner fast. Lenke til kommentar
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Start en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå