Gå til innhold

lol mann mot natur


Anbefalte innlegg

Bare lurte på om noen hadde noe kommentar om programmet på discovery "mann mot natur". Personlig syntes jeg det er utrolig at det er mulig å sende et så elendig bullshit program. Er det noen som faktisk mener at dette programmet er BRA? Hele programmet går bare ut på å klatre midt inni de bratteste fossene og spise de ekleste insektene. Det har INGENTING med realistisk overlevelse å gjøre. Fyren løper rundt og leker superhelt/jackass på en måte som er så trist at det er ikke komisk en gang. Bare jeg som føler det?

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Personlig synes jeg programmet er adekvat underholdning, fyren er jo morsom, og han har noen nyttig tips blandet inn i all klatringa og spisinga av ekle ting (feks å følge vann ned mot siilisasjonen osv). Men det er jo åpenbart at opplegget er litt dramatisert, og at deler av det er filmet for seg selv i etterkant/forkant.

 

AtW

Lenke til kommentar

Survivorman e jo genialt, han e jo faktisk alene og MÅ gjøre alt skikkelig. Men virker litt som om kanalen liker mann mot natur bedre ettersom de stadig gir det programmet den beste sendetiden.

 

Greit nok at mannen kan klatre og ikke spyr av å spise rå mark på størrelse med gulrøtter. Men ofte når du ser han klatre i loddrette fjellvegger og gjerne i midten av en foss, så kan man se at det finnes bedre og langt mindre dramatiske og farlige alternative veier. Og alt han spiser, spiser han med kjeften åpen, slik at halvparten av gugget renner ut av kjeften. Det viser at han er mer opptatt av show, enn å faktisk få i seg næring. I tillegg er programmet klippet på en måte som er lite sammenhengende, og de har tydelig tatt vekk store deler av for eksempel klatring som helt tydelig ikke har latt seg gjennomføre. En annen ting er at han løper rundt i skauen som om han var rambo. I motsetning til survivorman som tenker over det at hvis han faller og skader seg så kan han dø, og dessuten må han spare energi.

 

Virker kanskje overdrevet engasjert i temaet men føler bare for å få utløp for litt frustrasjon:P

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Pungrotte, grunnen til mye av det er fordi han har med seg kamerateam, han har tillgang på mat og et sted å sove etc. Så om han misser out på litt gugge så er ikke det noe krise for han =P

 

De har jo også begynt å annonsere det før showet at han har tillgang på mat,drikke etc.

Lenke til kommentar

Synes dette er bra underholdning.

 

Klarer ikke å ta det så seriøst, da det skinner sterkt gjennom at han oppsøker mye vanskeligere løsninger enn nødvendig samt prøver å lage show. Scener som når hele ansiktet hovner opp etter han ble angrepet av bier er likevel morsomme nok til at jeg prøver å få med meg dette regelmessig.

Lenke til kommentar

Mann mot natur er jo et underholdningsprogram. De markedsførte det ikke slik i starten, men som tidligere nevnt så sier de nå fra i starten av programmet at ting er staged. Jeg synes imidlertid det er enormt mye artigere å se på en sprek kar med et skikkelig kamerateam som filmer og gjør kule ting enn en som ligger og dør i en gummibåt.

 

Hver eneste episode av Surviviorman ender med at han ville dødd dersom det var snakk om å overleve 2-3 dager ekstra. Synes ikke han overlever, det bare er litt liv i han til slutten av programmet.

Lenke til kommentar

greit nok det. men tingene han gjør er ikke smart i forhold til en overlevelses situasjon. hvis noen går seg vill og begynner å løpe tulling rundt i skauen og tenke "hey, en loddrett fjellvegg. god plan!". hvis vanlige mennesker i ekte situasjoner etterligner den fyren så kommer de til å daue. han gjør ting som INGEN hadde gjort alene ute i villmarken. ikke en gang han selv. Noen av tipsene hans er jo bra, men han kunne like gjerne gått rundt i skogen med dress og koffert og fortalt det, istede for å late som om alt er realistisk. Og en ting han bommer kraftig på er at han aldri går et steg uten den gnist-pinna som han lager bål med. survivorman bruker improviserte metoder for å lage bål, noe som er utrolig nyttig i overlevelses situasjoner.

Lenke til kommentar

Tror du bør se alt av Ray Mears før du forklarer deg . Gnistpinnen er med i mange episoder , men har du sett nøye etter viser han å forklarer mange ganger hvordan du skal starte et bål uten gnistpinne ;)

 

Jo faktisk, mye av det han viser å gjør er veldig nyttig.  Å lage seg en camp uten nevneverdig moderne utstyr er for eksempel et must . eller sanking av mat som vokser i naturen. hva som kan spises og ikke spises. behandlingsmetoder av planter for å få ut  giften slik at det kan spises osv

Lenke til kommentar
Tror du bør se alt av Ray Mears før du forklarer deg . Gnistpinnen er med i mange episoder , men har du sett nøye etter viser han å forklarer mange ganger hvordan du skal starte et bål uten gnistpinne ;)

 

Jo faktisk, mye av det han viser å gjør er veldig nyttig.  Å lage seg en camp uten nevneverdig moderne utstyr er for eksempel et must . eller sanking av mat som vokser i naturen. hva som kan spises og ikke spises. behandlingsmetoder av planter for å få ut  giften slik at det kan spises osv

Beklager, det kom mange nye posts mens eg skrev, eg siktet til bear grylls i det jeg skrev, ikke Ray Mears. Ray har jeg aldri sett før, discovery channel han og sendes på?

Lenke til kommentar

ahh , skjønner :)

 

Så det først på BBC Knowledge i et halvt år . så kom det vel på Discovery eller National Geo ikke lenge etterpå . Fyren har holdt på med villmarksprogrammer siden 90 tallet

 

"Raymond Paul "Ray" Mears (born 7 February 1964) is a British author and TV presenter on the subject of bushcraft and survival techniques, best known for the shows Ray Mears' Bushcraft, World of Survival and Extreme Survival."

 

han har mange forskjellige programmer. alle handler om natur og survival rundt om i verden 

 

Han har også laget endel spesial episoder blandt annet Ray Mears' Real Heroes of Telemark . Der han går i samme spor som heltene fra Telemark :)

 

Liste over Ray Mears Serier :

 

Series

Tracks - BBC (1993 - 1997)

Ray Mears' World of Survival - BBC and Discovery Civilization Channel (1997 - 1998, 2 seasons with 6 episodes)

Ray Mears' Country Tracks - BBC (1998, 2002 - 2003)

The Essential Guide to Rocks - BBC Education (1998)

Ray Mears' Extreme Survival - BBC (1999 - 2002, 3 seasons with 6 episodes)

Ray Mears' Adventure Special - BBC (2001)

Ray Mears takes Ewan McGregor into the Honduran jungle on the trail of the Prehistoric People of the Mosquito Coast.

Ray Mears' Real Heroes of Telemark - BBC (2003)

Ray Mears' Bushcraft - BBC (2004 - 2005, 2 seasons with 5 episodes)

Ray Mears' Wild Food - BBC (2007)

Ray Mears Goes Walkabout - BBC (2008)[3]

 

[edit]

Guest appearances

Trips Money Can't Buy (With actor Ewan McGregor) - BBC (2001)

Blue Peter - BBC (03/03/2004, 03/11/2004)

The Disco and Weatherman Show - BBC Education Channel (2006)

The New Paul O'Grady Show - Channel 4 (11/01/2007)

Richard & Judy - Channel 4 (21/08/2007)

Long Way Down - BBC Two (28/10/2007)

Saturday Live - BBC Radio Four (26/04/2008)

The Paul O'Grady Show - Channel 4 (29/04/2008)

The Wright Stuff - Five (1/05/2008)

The One Show – BBC One (19/05/2008)

The Graham Norton Show - BBC Two (29/05/2008)

BBC Breakfast - BBC One (7/10/08)

 

[edit]

Books

The Survival Handbook (1990)

The Outdoor Survival Handbook (1992)

Ray Mears' World of Survival (1997)

Bushcraft (2002)

Essential Bushcraft (2003)

The Real Heroes of Telemark: The True Story of the Secret Mission to Stop Hitler's Atomic Bomb (2003)

Ray Mears' Bushcraft Survival (2005)

Wild Food by Ray Mears & Gordon Hillman (2007)

Ray Mears Goes Walkabout (2008)

Vanishing World - A Life of Bushcraft (2008)

 

[edit]

Quotes

 

Quotes by Ray Mears include:

 

"Bushcraft is what you carry in your mind and your muscles."

"The great thing about bushcraft is that wherever you go, the skills go with you."

"Knowledge doesn't weigh anything."

 

 

Kilde :

 

http://en.wikipedia.org/wiki/Ray_Mears

 

 

 

 

For den som har interesse , sjekk det ut :)

Lenke til kommentar

Liker begge programmer ganske godt. Men visst eg skulle velge måtte det være Survivorman fordi det er eit meir seriøst program. Det er det overlevelse dreier seg om. Men skal ikkje sei at Mann mot Natur er eit dårlig program. Mann mot Natur er eit meir underholdningsprogram. Nokre deler av showet er overdrevet, men det er også seriøse ting også. Kanskje det er nokre som såg programmet om da han var i Sahara ørkenen. I det programmet fekk man mange tips om korleis man overlever diverse ting.

Lenke til kommentar
Jeg liker Bear Grylls, men han lirer av seg mye idioti i løpet av episodene sine.

 

Les dette for å se hvor mye feilinformasjon han serverer publikum: http://www.daughtersoftiresias.org/bearwiki/Main_Page

 

Hvem er det egentlig som tror at det er en god idè å drikke urin for ikke å bli dehydrert? Nei, da hører jeg heller på munnspillet til Les.

 

hvis man tar en titt på denne geniale siden så ser man fort at mann mot natur er et bullshit program. man trenger egentlig ikke forske så veldig mye for å lære litt overlevelse. så at han har noen bra tips er egentlig ikke imponerende i det hele tatt.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...