Gå til innhold
Trenger du tips og råd? Still spørsmål anonymt her ×

Venner som svikter, vert der?


Gjest utroligleiseg

Anbefalte innlegg

Gjest utroligleiseg

Hei, alle sammen!

Jeg er ei jente på 17 år. Snart 18 om noen måneder. Skal begynde i 3.klasse på videregående. Jeg har ett problem og det er falske venner. Jeg klarer ikke å stole på jenter at all! For noen måneder siden begyndte jeg og min daverende bestevenn å krangle. Hun sa jeg hadde baksnakka henne heftig og jeg nektet for det for det hadde jeg ikke gjort (værste jeg veit er folk som baksnakker vennene sine). Hun valgte å ikke tro meg. Hun spredde stygge rykter om meg på hele skolen (hun er en veldig overdriven og "engasjert" jente som har veldig mye makt), og jeg falt helt i bakken. Jeg ble så nedbrutt og ødelagt og ... jævlig at jeg orka nesten ikke å stå opp om morgenen. Lå bare i senga og ville dø. Følte at alle hata meg. Jeg prøvde å snakke med folk innafor vennekretsen våres da om dette her men følte ikke at jeg ble hørt, for de fortsatte å henge sammen med henne. De baksnakka henne til meg men likevel fortsatte de å ta hennes side (føltes det ut som). Jeg vil heller ikke mase om dette til vennene mine, men jeg er bare so utrolig knust inni meg ennå! Har heller aldri hatt noen skikkelig bestevenn som jeg kan stole på og jeg klarer ikke å stole på jenter. I tillegg HATER jeg å krangle! Jeg er ei glad og sprudlende jente som alle veit hvem er, men jeg føler meg så lost og alene likevel. Av og til blir jeg så kvalm av tanken på at jeg ikke har NOEN å snakke om dette her med. Jeg gikk til psykolog men det hjalp særs lite. Dette er som sagt flere måneder siden, men jeg ble virkelig MOBBA av denne jenta. Jeg trenger bare at noen vil PRATE med meg slik jeg får snakke ut om det som er inni meg! Noe som også er ett stort problem nå er at siden hun er så utrolig voldsom så kjenner hun jo alle og en hver da, så jeg klarer ikke å finne en person som føler på akkurat samme måten om henne som det jeg gjør! Som virkelig sjønner meg og som kan vere min beste venn! Jeg er så utrolig ekkel innvendig!! Jeg trenger en venn, en god venn! Plis, hjelp meg.. jeggår i klassen hennes og eg har søkt påbygging nå til høsten, håper jeg kommer inn bare. JEG HATER små bygder! Plis, vil noen vere vennen min?

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Noen løsning på slike situasjoner finner du nok kun på film, slike konflikter løses sjelden med prat. Om det er regelrett mobbing så kan det rett og slett være at hun liker å se reaksjonen din. Har vært i situasjoner med mobbing selv, og selv om det var et råd jeg hatet å få selv så må jeg si det like vel: ignorer henne, ikke la deg påvirke og hun vil forhåpentligvis gå lei. Når du blir konfrontert med løgn, hold deg rolig og hold deg til fakta. Ikke ta igjen eller gi mobberen den gleden å lykkes. Mange mobbere er rett og slett ute etter å få reaksjoner ut av folk, om de ikke lykkes vil de gå over til et annet mål.

 

Jeg sier ikke at du skal stenge følelsene inne og late som de ikke er der, men du må lære deg å kontrollere dem og ikke la følelsene kontrollere deg. Selv om du føler at alt er håpløst og fælt nå, så vil det ikke alltid være slik. Angående tillit, så er det noe som må fortjenes. Om du stoler på folk uten at de har vist seg, over tid, å være til å stole på; så risikerer du alltid noe. Alltid vær skeptisk og ikke gå utifra at folk er kompetente/ærlige/snille bare fordi de ikke har gitt deg grunn til å tvile (det gjelder spesielt på internett, inkludert alt jeg sier :) ).

 

Det er mange teknikker du kan bruke for å roe deg ned når følelsene tar overhånd, enkle ting som en kopp te og god musikk funker ofte best. Om du ikke føler du kan stole på noen på skolen din eller i bygda, er det ingen mangel på andre du kan snakke med. Det er folk overalt, spesielt på internett; men et alternativ er å bli med i en eller annen gruppe, alt fra tur-grupper til rockeband, ettersom hva du har evner til og hva som interesser deg.

 

Er bare å ta kontakt om du vil snakke, så skal jeg svare etter beste evne.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...