Gå til innhold

Finnes det hovedkort som støtter både 45nm og 32nm prosessorer idag?


Anbefalte innlegg

Finnes det hovedkort som støtter både 45nm og 32nm prosessorer idag? Og hvordan ser man om et hovedkort støtter 45nm og 32nm prosessorer?

 

Kunne noen vist eksepler på slike hovedkort i prisguiden om de da eksisterer?

 

Vil ikke slike kort være mer fremtidsrettede enn kort med bare støtte for 45nm?

 

Takker for svar :)

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Vel mitt nåværende EVGA kort skulle jo liksom støtte 45nm men det ble jo ikke noe av :roll: Det kortet skulle liksom være en investering for fremtiden for et år siden men se hvordan det gikk. Nå sitter jeg her igjen på leting etter nytt hovedkort med støtte for 32nm som ikke sikkert vil bli støttet...

 

EVGA nForce 680i SLI

http://www.hardware.no/artikler/evga_nforce_680i_sli/33847/2

Lenke til kommentar

Joda, men problemet der er ikke EVGA (Eller delvis for de valgte å brukte nForce brikker) men Nvidia som storsynder.

 

Historien er enkel, Intel hadde lagt ut specsene på hvordan 45nm skulle være og Nvidia slukte det rått og holdent når de designet brikkesettet og hovedkortet, VIA som også utviklet tok det hele med en klype salt, mange husker fortsatt alle problemene Intel laget med å forandre saker og ting akkurat når VIA var ferdig for å sabotere så VIA visste at Intel ville gjøre noe sånt, de var kloke av skade.

 

Nvidia derimot var såpass dumme at de tok ingen lærdom fra historien med Intel og trodde at det var bare gull og grønne skoger og fikk EVGA og XFX til å smekke på merker og reklamere med 45nm støtte på pakkene.

Men så skjer det, akkurat før NV sin release gjør Intel om spesifikasjonene på 45nm, VIA hadde allerede antatt at noe slikt ville skje og reklamerte ikke med 45nm støtte, og Nvidia gikk rett i fella og deres 6x0 brikkesett var ubrukelige masseprodusert allerede, katastrofen var da ett faktum.

 

Men med i7 er det slik at nå brukes det av Intel's egne brikkesett, da står du straks på tryggere grunn med framtids kompatabilitet.

Skal ikke bli overrasket om Intel tar en reprise på Nvidia når det kommer til Core i5 også, og at Nvidia igjen går i baret.

Lenke til kommentar

Ifg. http://bit.ly/ZkvGc er det stor sjans for at dagens x58 vil støtte Gulftown 32nm six-core. Jeg leste også her om dagen at det var sikkert at den hadde socket 1366. De andre prosessorene med 32nm teknologi har andre socketer. Men Gulftown skal visstnok være high-end modellen.

 

Har bare kilde til den ene artikkelen, da jeg ikke fant den andre i nett-historikken min. Alt er jo selvfølgelig uoffisielt

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...