Gå til innhold

Reklamere på disk - privacy issues


Anbefalte innlegg

Hei!

 

Om det har blitt tatt opp før, kan noen linke meg til en tråd hvor det er diskutert?

 

I kveld tok systemdisken min kvelden. Helt uten varsel. Kjedelige greier. Den er kjøpt fra Netshop i mars 2007, så strengt tatt har jeg vel muligheter til å reklamere på den. Jeg har bare en liten issue - "privatliv".

 

Hva gjør dere når dere ber om å få ny disk på garanti eller reklamasjon? Jeg vil nødig sende disken min til Netshop med alle mine data på; surfehistorikk, brukernavn, passord, generellt oppsett osv osv.

 

Sender dere bare disken deres uten å tenke på det i det hele tatt? :dontgetit:

 

edit: Ifølge garantisjekk hos WD har jeg fortsatt garanti på disken. :) Da er bare spørsmålet hva jeg gjør med dataene overfor Netshop.

Endret av johanf
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

en disk fra 2007 koster vel idag maks 500kr? så hva er mest verdt for deg, 500 kr eller sikkerheten om at ingen kan lese det som er på disken.

 

oddsen for at noen faktisk reparerer disken og redder dataene er ganske liten, men vet jo ikke hva slags statshemmeligheter du surrer med.

 

når du ikke har tilgang, og ikke ønsker å skade disken fysisk, er kraftige magneter det beste trikset dog, men å få gjort det skikkelig koster gjerne like mye som ny disk, om du ikke kjenner noen med tilgang.

Lenke til kommentar

Jeg dumpet inn min 300Gb uten å tenke på det noe særlig, men der var det ingenting sensitive greier heller, disken har jeg dessuten brukt å delt med kompiser så det sier da litt om hvilket "Sikkerhetsnivå" den disken har hatt.

 

Uansett, disken din om den er såpass defekt at den ikke kan bootes, så trenger du ikke å være redd, da går den videre fra butikken til produsenten og de sletter hele sullamitten og alt drar.

Derfor for den vanlige mannen i gata så skal ikke det være ett stort problem, men firmaer med statshemmeligheter osv vil vell være mer skeptiske.

Lenke til kommentar

Takker for innspill.

 

Hadde det vært en disk for lagring av data, hadde jeg ikke kvidd meg nevneverdig. Poenget her er at det er systemdisken min med alle passord til alle nettsteder (gmail, facebook, diskusjon.no osv.) lagret.

 

Disken vil ikke tilkjennegi seg i POST/BIOS, så jeg regner med den er kaputt. :dontgetit:

 

Jeg får ringe Netshop og høre hva de sier. :)

Lenke til kommentar

Selger sjekker som regel bare om disken er ødelagt. Så sendes den direkte til leverandøren som resirkulerer disken. Ingen av leddene bryr seg med hva som ligger på disken, enda mindre om passordet til eposten din. Dem bruker sikkert ikke tilsammen mer så ett minutt for å se på den. De skal tross alt tjene penger.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...