Gå til innhold
Spørsmål om helse? Still spørsmål anonymt her ×
Husk at de som svarer ikke nødvendigvis er helsefaglig personell. Ta kontakt med fastlege ved bekymringer!

Dusje mange gang om dag - ikke sunt


anaconda

Anbefalte innlegg

Det er ikke bra for huden å dusje for ofte. Det tørker ut hudet. Jeg har tørr flassende hud.

Dusjer meg hver dag etter trening. Nå er problemet at det er så jævla varmt. Svetter hele tiden.

Så skulle gjerne dusjet meg 4-5 ganger om dag. I morgen skal jeg på jobb. Skal jeg dra på jobb å lukte svette fordi det er usunt å dusje for ofte? Jeg skal jo uansett trene etter jobb, så er nødt til å dusje etter trening. Da blir det jo minst to dusj om dag. En før jobb og en etter trening.

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Bytt såpe. Stikk innom et apotek og spørr dem om de kan hjelpe deg. Ja å dusje for mye er ikke bra for huden. Men 2-3 ganger om dagen skal ikke være nok til å øddlegge huden din helt. Så da vil det nok hjelpe å bytte såpe.

 

Og ikke gå på jobb lukte svette. Det er bare ekkelt og uhygenisk.

Lenke til kommentar
Gjest Gjest

Dusjer vær eneste dag både morgenen og kvelden, før gjorde jeg det med såpe - dette førte til flassing og helt jævli hud, og hode bunnen min var helt jævli - men så snart jeg sluttet med såpe vær gang (Dusjer med såpe et bare ganger i uken ofc) så har det gått fint fint :)

Lenke til kommentar

Problemet er vel at såpe vasker bort det naturlige fettlaget man har på huden. Dette fettlaget er en del av kroppens immunforsvar, og når dette førsteforsvaret brytes ned, er det lettere å pådra seg sykdommer/smitte, etc. Bruker du såpe på hele kroppen 2-3 ganger om dagen, vil jeg regne det som meget sannsynlig at det naturlige fettlaget ditt ikke er mye å skryte av.

 

Et annet problem er at vi i dagens samfunn har blitt så fisefine, at det å lukte "ekte" blir betraktet som litt skamfullt. Personlig syns jeg det er bedre å lukte naturlig kropp enn å lukte syntetisk granbar. Så fremt man ikke har en særdeles lite flatterende kroppsodør da. Det finnes jo grenser også her. Å lukte Grønmo er ikke en udelt positiv ting. Uansett, vi har skapt mange uskrevne regler i samfunnet som ikke tjener noen særlig funksjon. Dette er kanskje én av dem. Å lukte litt er helt naturlig, men menneskets forfengelighet kjenner ingen grenser, slik at den som lukter vondt er å betrakte som en avviker (og da ringer man selvsagt sosialtjenesten med påstander om at vedkommende ikke er i stand til å ivareta sin egen hygiene).

 

Såpefrie produkter finnes i bøtter og spann. Apoteket fører, fra et kvalitetsmessig perspektiv, veldig gode produkter. Å smøre kroppen med en egnet fuktighetskrem etter hver dusj kan bidra til å styrke huden og gjenopprette den balansen man ellers forstyrrer når man vasker seg mye og/eller ofte. Generelt mener jeg at såpe og vask fjerner hudens naturlige fuktighet. Dermed må konklusjonen være: såpe først, fuktighetskrem etterpå!

 

En liten utblåsning og et par digresjoner her altså. Beklager på forhånd :)

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...