The Avatar Skrevet 29. juli 2009 Del Skrevet 29. juli 2009 Dette spørs litt kva vi rekner som norsk mat. Er det mat som er unik for norge eller er det mat som er mykje brukt her? På austlandet så er mykje av bondekosten svært lik svensk bondekost på grunn av lik samfunnstruktur med storgårdar og husmenn. På vestlandet er sau mykje meir brukt og kvar gård var liten å isolert slik at all maten måtte kunne dyrkast, forast eller fiskast lokalt. På austlandet kunne dei betre spesialisere seg. Lenke til kommentar
Olaaaaa Skrevet 29. juli 2009 Del Skrevet 29. juli 2009 Det er faktisk en del spennende råvarer i Norge, som internasjonalt har litt bedre anerkjennelse enn lapskaus og kjøttkaker. Viltkjøtt, for eksempel reinsdyr, skogsdue eller elg. Oster, hovedsakelig Jarlsberg, ettersom brunost har både en litt for sær smak og lages av det andre kaster i osteproduksjonen. Bær, norske multer og jordbær er jo milevis bedre enn ting fra kontinentet. Norsk laks er en verdenskjent merkevare, ishavsrøye er på vei opp, torsk og tørrfisk er stort noen steder. Bakst, grovt brød er nesten ikke å oppdrive utenom norden, boller uten noen form for fyll er sært og ukjent i de fleste andre land, og flatbrød og skjenning er lite utbredt utenfor landets grenser. Når det gjelder drikke kan vi skilte med akevitt, som ingen som har smakt det kan ha et nøytralt forhold til, noen liker det, andre må spytte det ut. Nøgne Ø har gitt ut noen typer øl som ligger helt i verdenstoppen når det gjelder smak, og norsk-franske congaghus lager god sprit. Så, som oppsummering har Norge veldig mye mer å tilby enn sau, kål og poteter, og det er en grunn til at norske råvarer titt og ofte dukker opp i store kokkemesterskap. Lenke til kommentar
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Start en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå