Yfirvaldr Skrevet 26. juli 2009 Del Skrevet 26. juli 2009 Spekemat er utrolig godt, og en stor del av norske arven. Likevel er jo dette fordi det var slik man konserverte kjøttet. Finner sikkert mye det samme i samtlige andre land også. Klubb har jeg forøvrig bare hørt om i en eneste sammenheng, emil i lønneberget, og han var vel ikke spesielt norsk Er vel ingenting jeg egentlig berømmer som særnorskt, selv om mye av det jeg spiser forbindes med norden og hjemmet mitt (norge) "Etniske" nordmenn og svensker er genetisk samma folk, og også i veldig mange tilfeller kulturellt. Vi har mye den samme maten; riktignok med andre navn og lokale variasjoner. Jeg ser kanskje smalahove som veldig "norsk" mat, iogmed at sauehoder ikke er særlig ettertrakta noen andre plasser i skandinavia(kanskje også størstedelen av europa også) enn i Voss. Lenke til kommentar
ku7 Skrevet 26. juli 2009 Del Skrevet 26. juli 2009 (endret) Spekemat er utrolig godt, og en stor del av norske arven. Likevel er jo dette fordi det var slik man konserverte kjøttet. Finner sikkert mye det samme i samtlige andre land også. Klubb har jeg forøvrig bare hørt om i en eneste sammenheng, emil i lønneberget, og han var vel ikke spesielt norsk Er vel ingenting jeg egentlig berømmer som særnorskt, selv om mye av det jeg spiser forbindes med norden og hjemmet mitt (norge) "Etniske" nordmenn og svensker er genetisk samma folk, og også i veldig mange tilfeller kulturellt. Vi har mye den samme maten; riktignok med andre navn og lokale variasjoner. Jeg ser kanskje smalahove som veldig "norsk" mat, iogmed at sauehoder ikke er særlig ettertrakta noen andre plasser i skandinavia(kanskje også størstedelen av europa også) enn i Voss. Da er vi vel heller inne på nordisk enn på norsk? Jeg skjønner poenget her, var ikke meningen å spolere tråden, norsk mat kan det være uavhengig av hvor eksakt den oppstod, og om den spises andre steder. Men er nok hovedsaklig lettere å dele opp mat etter område, sør, øst, europa, asia, kyst, innland osv Btw; Brunost! Endret 26. juli 2009 av AAsaboy Lenke til kommentar
Yfirvaldr Skrevet 26. juli 2009 Del Skrevet 26. juli 2009 AAsaboy: Ja, du har rett, men bare følte jeg måtte skrive det der. Det er ofte så mange tilsvarende retter i naboland, at en skjønner at det er en connection og at retten(e) ikke bør tenkes på som spesielt for akkurat det eller det landet. Men dette blei litt offtopic; så nå skriver ikke mer om dette Lenke til kommentar
Suncurtain Skrevet 27. juli 2009 Del Skrevet 27. juli 2009 Ser at rømmegrøt ikke er nevnt! Selv i sverige hadde de ikke en gang forestilt seg "gräddfilgröt". Lenke til kommentar
Grand Skrevet 27. juli 2009 Del Skrevet 27. juli 2009 (endret) forikål mener jeg er den mest norske maten Endret 27. juli 2009 av Sno Lenke til kommentar
Jassogitt Skrevet 27. juli 2009 Del Skrevet 27. juli 2009 (endret) Mest norsk: Rømmegrøt, lapskaus (skikkelig god og spennende smak) og raspeballer. Grandiosa er jo ekstremt norskt når det gjelder smaken. Endret 27. juli 2009 av Jassogitt Lenke til kommentar
GrevenLight Skrevet 28. juli 2009 Del Skrevet 28. juli 2009 En schmø kebab bruuuur!! Neida, skal du ha digg mat skal du egentlig stikke på Tex Burger ved Maritim, men siden dette er en tråd om Norsk mat så må jeg vel si at ribbe, pinnekjøtt eller spekemat er det diggeste Lenke til kommentar
svinepelz Skrevet 29. juli 2009 Del Skrevet 29. juli 2009 Hva er det som er så norsk med spekemat da? Det gjør de jo mye bedre i Spania, Italia og Frankrike. Fransk spekepølse og spansk skinke slår lett knockout på norske varer Lapskaus/brennsnut/sodd/kjøttsuppe, graut, brunost, lutefisk og fårikål er vel ting jeg tenker på som typisk norske, dvs. mat som ingen andre enn nordmenn føler noe spesielt behov for å lage. Mmmmm... nå fikk jeg lyst på fårikål :-O Lenke til kommentar
GrevenLight Skrevet 29. juli 2009 Del Skrevet 29. juli 2009 Spekemat er rett og slett digg bare fårikål HATER DET Lenke til kommentar
Cpt Skrevet 29. juli 2009 Del Skrevet 29. juli 2009 Fårikål og salta torsk er vel den maten vi har som er mest norsk. Den beste derimot er ribbe og pinnekjøtt. Pinnekjøtt syns jeg er såpass godt, at det muligens er livretten min. Lenke til kommentar
archongamer Skrevet 29. juli 2009 Del Skrevet 29. juli 2009 (endret) Fårikål med flatbrød ved siden av skal vel godt gjøres å få noe mer norsk enn det. Og slem Cpt som nevner pinnekjøtt midt på sommeren når det er alt for lenge til nesten gang man skal spise det. Pinnekjøtt er overlegent Endret 29. juli 2009 av archongamer Lenke til kommentar
the_last_nick_left Skrevet 29. juli 2009 Del Skrevet 29. juli 2009 Fårikål er ikke så norsk som dere skal ha det til.. Det er en norsk variant av den danske retten brunkål (som igjen kom fra en tysk rett..) og kom til Norge på attenhundretallet.. I tillegg finner man kombinasjonen lam/sau og kål i mange andre land også.. Lenke til kommentar
MrLee Skrevet 29. juli 2009 Del Skrevet 29. juli 2009 Kjøttkaker i brun saus, komler (kompe for noen), fårikål, pinnekjøtt, lapskaus, lamme\hønefrikase, kokt torsk, klippfisk. Det er det jeg forbinder med norsk mat. Lenke til kommentar
archongamer Skrevet 29. juli 2009 Del Skrevet 29. juli 2009 Jeg mener det var en slik avstemning et sted hvor man skulle kåre norges nasjonalrett. Noen som fikk med seg hvem som egentlig vant den? Lenke til kommentar
MrLee Skrevet 29. juli 2009 Del Skrevet 29. juli 2009 Tidligere ble det iallefall fårikål. Stabburets markedsføringsavdeling vil at det skal være Grandiosa Lenke til kommentar
archongamer Skrevet 29. juli 2009 Del Skrevet 29. juli 2009 Ja var det jeg mente å huske jeg også, men kan ikke si si sikkert. Stabburet er jo ikke så langt unna om man ser på mengde Lenke til kommentar
MrLee Skrevet 29. juli 2009 Del Skrevet 29. juli 2009 Om man skulle legge salgstallene på grandiosa til rette så er nordmenn kjedelige, ignorante og smaksløse. Heldigvis tror jeg det er en stor andel av salget som går til en konsentrert gruppe innen befolkningen. Har selv sett bekjente med grandiosaesker stablet til taket i en krok på kjøkkenet. Håper han står for mye mer enn sin del av gjennomsnittetsforbruket Lenke til kommentar
archongamer Skrevet 29. juli 2009 Del Skrevet 29. juli 2009 Har selv sett bekjente med grandiosaesker stablet til taket i en krok på kjøkkenet. Må nok innrømme jeg har vært der selv, men har med tiden kuttet det mer eller mindre helt ut. Lenke til kommentar
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Start en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå