Gå til innhold

Nytt videokamera - harddisk eller minnekort?


Anbefalte innlegg

Har fått gåvekort på Expert til 40-årsdagen, og har fått sterke signal om at eg bør kjøpa eit videokamera. Eg vil jo ikkje skuffa "fansen", så videokamera skal bli! På Expert er det berre to lagringsformat å velga mellom, harddisk og minnekort, og eg lurar på kva som er best å satsa på. (Har eg forresten grunn til å vera misfornøgd med at dei ikkje har mini-DV-kamera i sortimentet sitt?)

 

Eg har forresten sett meg ut nokre alternativ. Av harddiskkamera er det berre eitt alternativ: Canon HG20. (trur eg då)

 

Av minnekortkamera er det fleire:

Canon HF200

JVC GZ-HM200

Panasonic HDCSD20EC

 

Er det nokon som har erfaring med eitt eller fleire av desse? Kvar finn ein gode samanlikningstestar av videokamera? Akam har ikkje så mykje å stilla opp med, ser eg.

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Står masse på denne linken om akkurat dette.

 

Oppsummering; velg kamera med minnekort fremfor harddisk :)

 

Og av de du har listet opp, ville jeg nok satset på Canon HF200. JVC kommer ofte langt ned i stortester, og Panasonic'en har jeg ikke erfaring med. Men også Panasonic lager bra greier, så kan være greit å sjekke begge to opp mot hverandre før du bestemmer deg :)

Endret av Super8
Lenke til kommentar

Har lest litt testar rundt omkring, og trur nesten at eg kjem til å velga harddiskkameraet, rett og slett fordi det har overlegen bildekvalitet i forhold til dei to andre. Det har jo også ein kortplass, så ein kan filma til kort også. I nødstilfelle kan ein kanskje filma til disken, og legga over på kort når ein får tak i det, men dette har eg ikkje sjekka. Merkelig at det er sånn enorm prisforskjel - 7.999,- for Canon HG20 mot 6.499,- for Canon HF200. På Kelkoo sin prisoversikt ligg dei på omtrent same nivå. :hrm:

Lenke til kommentar

Gratulerer med 40-års dagen! :)

 

Jeg anbefaler deg imidlertid å tenke gjennom valget ditt på nytt og ta hensyn til følgende:

 

1) Et harddisk kamera har mekanisk bevegelige deler i motsetning til et som kun er flashminnebasert. Det betyr at kameraet nødvendigvis blir mer følsomt for slag/støt og rystelser, både "naturlige" og "hendelige uhell". Et flashminnebasert kamera er i så måte veldig mye mer robust.

 

2) Et harddisk kamera her nødvendigvis noe støy og vibrasjon som en følge av at harddisken spinner rundt. Du kan kanskje ikke høre dette veldig godt men jeg skal garantere deg at den innebygde mikrofonen i kameraet vil plukke opp begge deler.

 

Jeg anbefaler i stedet å velge et kamera som har innebygget flash minne og i tillegg plass til SDHC kort, alternativt ett som bare har SDHC kortplass.

 

Og bruk prisguiden til hardware.no i stedet for Kelkoo, sistnevnte er ikke rettferdig og favoriserer i en viss grad de som har betalt for reklame.

 

Selv kjøpte jeg et Panasonic HDC-TM300 rett før ferien og det er et suverent kamera men som desverre er litt dyrt i Norge. Se review av søstermodellen med hardddisk på camcorderinfo.com (som jeg ikke anbefaler - men som er identisk med unntak av at den har HD i stedet for innebygd flashminne). camcorderinfo.com er forøvrig et veldig bra nettsted å referere til for grundige og upartiske tester av diverse videokameraer.

 

Mini-DV er jo på vei ut så du skal vel egentlig ikke være misfornøyd med at de ikke har slike kameraer. Dessuten er utvalget begrenset og det som finnes mangler finesser og funksjoner i forhold til de nye AVCHD kameraene. Jeg har selv brukt miniDV formatet i flere år men tok i sommer spranget over til AVCHD. Var skeptisk i begynnelsen men er nå veldig godt fornøyd. og glad for å slippe bevegelige deler og summing/støy som plukkes opp av mikrofonen (selv om jeg som regel bruker ekstern mikrofon).

 

Edit: Ser nå at du har fått gavekort på Expert og da må du vel naturlig nok handle der. Det begrenser jo utvalget en del. Blant de du har listet opp så ville jeg valgt Canon HF200. At HG20 skal være overlegent HF200 i billedkvalitet er jeg veldig skeptisk til at stemmer, forskjellene er nok ganske så marginale. Du kan jo også revurdere Panasonic alternativet, det får jo veldig mye skryt for å være enkelt å bruke. Men det går litt på bekostning av manuell kontroll så om du er opptatt av det siste så styr unna dette kameraet.

 

Ellers så fører jo Expert både Canon og Pansonic og kan sikkert skaffe alle modellene disse har så da kan du jo også vurdere Canon HF S100 og Panasonic HDC-TM300. Expert kan sikkert skaffe disse på forespørsel men prisen blir jo litt høyere.

 

Personlig så ville jeg valgt sistnevnte igjen dersom jeg nå fikk muligheten til å velge på nytt etter å ha hatt kameraet i et par måneder. Jeg blir muligens ikke oppfattet som objektiv i og med at de fleste har en tendens til å forsvare og anbefale egne valg for andre men dette er virkelig et fantastisk flott kamera. Det eneste jeg savner er litt mer vidvinkel men slik er det med alle videokameraer i denne klassen, tele er desverre prioritert fremfor vidvinkel. Jeg kommer nok til å kjøpe en vidvinkelforsats etter hvert.

 

Se også test av HDC-TM300 på akam.no

 

Lykke til med valget uansett hva det blir! :)

Endret av Spook
Lenke til kommentar
  • 2 uker senere...

Takk for gode tips, Spook. Eg var inne på Expert i sommarferien, og på grunn av utruleg treg service (tok opp mot ein time før det endeleg kom ein som forbarma seg over meg :mad: ) fekk eg tid til å studera utvalget litt grundig, og fann ein Canon HF10 til same pris. Denne hadde same spesifikasjonar som HG20, bortsett frå at den lagra til internt minne og minnekort i staden for til harddisk og minnekort. Litt forskjelar i betjening gjorde at eg var litt i stuss, men valde til slutt HF10. Det ser så langt ut til å vera eit rimeleg greit kamera, som gir svært gode bilde. Eit par småting kunne eg tenkt meg var gjort annleis, men det kjem eg eventuelt tilbake til dersom eg skulle finna på å skriva ei brukarerfaring i prisguiden.

 

Kelkoo brukte eg meir for å finna linkar til testar. Dette manglar prisguiden i Hardware.no, dersom vara ikkje er testa av redaksjonen. Frå Kelkoo kom eg fram til ei britisk nettside der dei hadde testa både HG20 og HF20 (som er identisk med HF200, bortsett frå størrelsen på det interne minnet. Der var HG20 overlegen HF20 i bildekvalitet. På dei andre områda var det mindre forskjelar.

 

Det som irriterar meg litt er at i alle fall HG20 sterkt overpris på Expert i forhold til det ein kan finna på markedet elles. Det same gjeld sikkert HF10, men dette finn eg ikkje prisar på verken i Prisguiden eller på Kelkoo. Eg finn det faktisk heller ikkje på heimesida til Expert. :huh: Det er då godt mogleg at eg kunne ha funne eit mykje rimelegare kamera ein annan plass, men har ein gåvekort, så har ein gåvekort. :hrm:

Lenke til kommentar

Gratuleler med nytt kamera! Du har nok problemer med å finne priser på Canon HF10 fordi modellen har utgått. Men det betyr jo ikke at det er noe dålig kamera, det er det nemlig ikke, heller tvert i mot.

 

Canon HF10/HF100 er forgjengeren til Canon HF20/HF200. Billedkvaliteten på disse er nok relativt lik, men HF10/HF100 er noe bedre i dårlige lysforhold/innendørs. Enkelte vil også hevde at HF10/HF100 jevnt over har noe bedre billedkvalitet og fargegjengivelse.

 

Ut i fra forutsetningene dine (dvs gavekort låst til en forhandler) så synes jeg du gjorde et godt valg :)

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...