Gå til innhold
Trenger du tips og råd? Still spørsmål anonymt her ×

Avstandsforhold fra nord til sør


Gjest skolestreberen

Anbefalte innlegg

Gjest skolestreberen

Hei, er ei jente som er nå ferdig på videregående og skal nå snart videre på universitet i Sør-Norge. Kjæresten min blir værende her i nord, siden han allerede har fått seg en boplass og studieplass her. Mitt eneste alternativ var i Sør-Norge, på UiA. Vi har nå vært sammen et år, og håper selvfølgelig på at vi kan klare et avstandsforhold. Men dette blir ikke over bare et år, men fem år!

Det jeg lurer på er om noen har vært i samme posisjon, og vet at dette er noe som kan fungere? Jeg elsker han høyere enn noe annet, og vi har planer om å flytte sammen etter studiene. Probemet er bare at jeg vet med meg selv at jeg kommer til å ta det veldig tungt å ikke kunne treffe ham så ofte lenger. Vi studerer jo da begge to, og har ikke allverdens av penger.

 

Vær så snill å del din erfaring. Hvordan klarte dere å tilbringe tiden deres hver for seg, for en så lang periode?

Noen som opplevde en lykkelig slutt? :) Har nesten bare hørt triste historie, og svært få lykkelige..

 

(Kjæresten min er her på forumet, derfor gjesteposting ;))

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse
Gjest Slettet+5132

5 år er ganske lenge, selv har jeg vært i et avstandsforhold i snart 1 år, og tror det hadde tært veldig på meg å vente i 5 år. Selvfølgelig kan det fungere, men det er slitsomt etter hvert. Vet ikke om jeg har så mange gode råd, men kommunikasjon er veldig viktig, og prøv å treffes ofte. Altså ha en/flere telefonsamtaler om dagen, prøv å treffes så ofte som det lar seg gjøre, selv om det kanskje blir dyrt mtp tog/fly.

Kan jeg for resten spørre hva som gjør at du må studere der i 5 år? Og for at jeg ikke skal høres for negativ ut: Det kan jo hende at kjæresten din f.eks kan flytte ned til deg om mindre enn 3 år. Det er vanskelig å forutsi hva man bestememr seg for flere år i fremtiden.

Det er virkelig ikkke så ille som folk vil ha det til, selv om det er ganske tungt i peridoer når man ikke har sett hverandre på flere uker.

Jeg ville gitt det en sjanse og sett hvordan det går i alle fall.

Du kan for resten også spørre i Kjærlighetstråden også, for der tror jeg det er flere som har erfaring med avstansforhold. Lykke til ;)

Lenke til kommentar
Gjest skolestreberen

Takk for svarene, setter stor pris på det :) Ang. at han ikke holder ut i fem år, er feil i følge ham. Sikker kan man jo aldri være, men planene våre er veldig faste. Utdanningen er fem-årig, altså en master. Dette er noe jeg har hatt lyst til lenge, samme med hans utdanning.

 

Jeg håper og tror at dette kommer til å gå bra :)

Lenke til kommentar

Det kan gå, det er jo ikke som om man ikke kan ta fri, treffe hverandre i ferier osv.

 

Det som faktisk er litt funky er at på 5 år så kommer du til å utvikle deg ganske mye som person, så selv om dere holder ut i 5 år kan det være at dere har blitt såpass forskjellige at når dere endelig kan være sammen 24/7, så funker det ikke... :p

Lenke til kommentar

Kjæresten min flyttet for å være sammen med meg, og nå bor vi sammen. Blir syk av lengsel bare han er borte fra meg knapt en uke. Om han eller jeg er nødt til å flytte pga studier, da skal vi flytte sammen. Hadde ikke taklet et avstandsforhold. Men nå er jo alle mennesker forskjellige, da.

Lenke til kommentar

Vis dere er virkelig ment for kvarandre so uansett om det tar 10-15 år å vente, so til slutt ender begge 2 hos kvarandre og ha en lykkelig ende, meir enn noen gang du kan forvente deg.. Så berre, prøv og se ka som skjer.. Men, ikkje ha so mykje forventninga frå kvarandre for vis det mislykkes en dag so vil det vere so tragisk at du nesten ikkje kan gå på beina igjen, vis du forstår... SO just... feel the flow =)

Lenke til kommentar

har hatt avstandsforhold med ei perfekt jente i 7 månder ca.

er heilt jævli, begge to sliter veldig me det. forholdet er bra og sterkt, men heilt jævli å ver vekke fra kverandre. det som får meg til å smile er tanken på å se henne igjen å det at eg snart får ver med henne kver dag (militæret).

eg er vekke 2 uker så hjemme 2 uker, det funke men ikke sant...

 

personlig hadde eg aldri takla 5år, hadde ikke takla mer enn 1 år. aldri hørt om noen som overlever noe sånt

Lenke til kommentar
  • 1 måned senere...
Gjest Guest_LindaR_*

eg har vært i et avstandsforhold i 3 år nå, har vært sammen med kjæresten i 4 år.. han bor i USA og jeg bor i Norge hvor jeg går skole. Det er utrolig hardt, men vi har funnet måter å få avstanden til å virke mindre, som å fortelle små detaljer om hverdagen, om tanker og følelser, pluss at vi flyr frem og tilbake så ofte vi kan, og har råd.

Når man bare vil det mye nok, så funker det faktisk.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...