Gå til innhold
Spørsmål om bil og motor? Still spørsmål her ×

Billån på 100.000 til ungdom 19


Anbefalte innlegg

Hei

 

Jeg lurte på om jeg har noe sjans til å få et billån (lånebevis) på 100.000. Sitter nå med en 24 år gammel Scorpio som jeg ikke her så veldig villig til å skru noe særlig mer på, som jeg gjerne nå ønsker å bytte ut i en litt nyere bil mtp livssituasjoen jeg er i.

Jeg er 19 nå i august, leier en 3 roms leilighet med min samboer, venter barn i oktober, jobber for tiden 100% stilling som butikkmedarbeider og har ca 15.000 utbetalt i mnd.

 

Vi fordeler mat/husholdning og husleie. Samboer må gjerne stå som medlånstager, selv om det er jeg som skal betale lånet. Jeg sitter igjen med ca 6000 i mnd etter faste utgifter.

Hva er mine muligheter for å få innviglet et slikt billån på egenhånd, uten kausjonist? Jeg tenker hovedsakelig på DnBs billån for unge mellom 18 og 25.

Tenkte å bestille time hos rådgiver framfor å ringe, kanskje lettere å få lån om man møter opp å prater med dem?

Spiller behovet for lånet/bilen noe rolle også eller er det bare hvor mye jeg tjener?

Endret av skyhawk
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Du vil ha mye større sjanse om du kan putte inn egenkapital slik at verdien til bilen på markedet er høyere enn lånebeløpet + gebyrer (bedre sikkerhet for banken), men ellers er det stort sett inntekt hvor faste utgifter er fratrukket (du må oppgi bosituasjon og hvor mye annen gjeld du har i søknad) det går på og over hvor lang tid inntekten har eksistert. Bankene vil også være mer villig til å inngå 3-årslån enn 5-årslån.

Endret av gxi
Lenke til kommentar
Bare glem det kompis, DNB Nor blir iværtfall ikke å gi deg lån, ble selv fortalt at man skal sitte igjen med 9000,- etter at husleie, mat og annet er trukket ifra. Bankene er grådige som hyener og stoler ikke på noen med lav inntekt.

 

Er det grådighet at man skåner en eventuell lånetager for å ta opp et lån man ikke klarer å betjene? Spør du meg er det vel det motsatte - at banken hiver ut penger over en lav sko til gud og enhver mann - som er grådighet. Pengene må du jo betale tilbake uansett om du vil eller ikke. Det er jo utlån de tjener penger på, ikke det å ikke ville låne ut.

Lenke til kommentar

Ser ikkje kvifor det skulle være noko problem. Du må nok ha nokre år på lånet, men 100 000 er ingenting. Med 15 000 utbetalt klarer du fint å behandle eit sånt lån.

 

dicktator: Kvar får du 9000 frå? Det er jo avhengig av lånebeløp og om ein har fast arbeid eller ei.

 

Til trådstarter: Ta ein tur i banken, eventuelt legg in søknad på nett. Koster ikkje ei krone å spørre.

Lenke til kommentar
Er det ikke bedre om du spør de som eventuelt skal gi deg pengene, altså banken, enn å bruke tid på å legge ut spørsmålet på et debattforum? Det er jo de som skal ta avgjørelsen, det verste som kan skje er at du får et nei.

 

Var bare litt nyskjerring på hvordan sjanene mine er for å få et billån på det beløpet. Men ja, jeg skal ha et møte med rådgiver i banken på mandag så får se da.

 

Bare glem det kompis, DNB Nor blir iværtfall ikke å gi deg lån, ble selv fortalt at man skal sitte igjen med 9000,- etter at husleie, mat og annet er trukket ifra. Bankene er grådige som hyener og stoler ikke på noen med lav inntekt.

 

9000? Høres helt urimelig ut. Hvorfor skal man gå i overskudd med 9000 i mnd etter at alt annet er betalt når terminbeløpet kanskje bare er 1500-2000kr? Å hvordan i huleste skal de vite hvor mye en går i overskudd med i mnd? Hvordan kan de vite om jeg er småspist eller spiser for 3000 i mnd og hvor mye jeg betaler i husleie. Jeg fikk bare beskjed om å ta med selvangivelse + 2 siste lønnslipper.

Lenke til kommentar
Å hvordan i huleste skal de vite hvor mye en går i overskudd med i mnd? Hvordan kan de vite om jeg er småspist eller spiser for 3000 i mnd og hvor mye jeg betaler i husleie.

 

Såvidt jeg vet bruker de SIFO-tall, som godt kan være helt på tur i forhold til ditt faktiske forbruk.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...