Gå til innhold

Investere i pulsklokke?


slettebo

Anbefalte innlegg

har trent landeveissykkel no bortimot et halvt år.. så har eg hørt at pulsklokke er tingen for å få meir ut av treningen.. stemme dette?

 

er det noen som kan anbefale meg en pulsklokke)

eg vil gjerne har klokke men som en kan bruke på til sykkelcomputer i tillegg.. (vil gjerne bruke den når eg trener andre ting og)

forslag??

 

takk på forhånd...

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse
Gjest Slettet+9817234daf

Tendensen blant syklister nå om dagen er at de fleste sykler på wattmåler, ikke pulsmåler. Det kommer rett og slett av at puls er et unøyaktig mål ettersom hjertefrekvensen kan påvirkes av andre faktorer enn intensitet. Hydrering, stress, lufttemperatur, søvnmengde, kosthold og koffein er eksempler på ting som påvirker hjertefrekvensen.

 

Likevel, en pulsklokke kan være god å ha når du driver med utholdenhetsidrett, spesielt hvis du vet hvordan du bruker den. Toppidrettsutøvere kjenner kroppen sin så godt at de sjelden trenger en pulsklokke til å fortelle dem hvor hardt de arbeider, men mange bruker det likevel.

 

Personlig bruker jeg en Polar S725x. Det er en klokke som passer meget godt til sykling og kunne bli sett på styret til mang en proffsyklist for et par år siden. Klokken er er ikke blant de nyeste til Polar, noe som gjør at du kan få den til en skikkelig bra pris. Jeg betalte over 4000,- for min for eksempel. Nå kan du nesten få den til halv pris hvis du leter riktig.

 

Klokken fester du på styret. Det medfølger måler både for fart og for kadens. På linken står det også at den måler kraftuttak, noe som jeg ikke har erfaring med. Med tanke på at den har mulighet for å måle høyde, kadens og fart er det mulig den klarer å måle kraftuttak på en god måte også, noe som gjør den til et veldig bra treningsverktøy i så fall.

Endret av Slettet+9817234daf
Lenke til kommentar

De fleste bruker ikke wattmåler... Det er det mest nøyaktige, ja, men det er alt for dyrt enda, og ettersom jeg vet bruker de fleste pulsmåler og om de bruker wattmåler så foregår det på rulle.

 

Må vel strengt tatt ikke ha den flotteste pulsklokka da, er vel bare funskjoner som skiller blandt polar modellene?

 

ellers så selges den pulsklokka wh1te linket til for 2250 kr med frakt og moms(som du kanskje slipper) på ebay;)

Lenke til kommentar

Kan anbefale Garmin Edge-serien, utmerket treningsverktøy. Sammen med pulsbelte og en kadensmåler er det en flott måte å følge med på treningsformen over tid.

 

Selv bruker jeg Edge 705 med et Topo-kart over østlandet. Bruker stort sett et bilde der jeg følger med på pulsrate og tråkkfrekvens. Til tider er det kjekt å kjøre etter kart hvis jeg er på langtur i et område jeg ikke kjenner. Man kan feks lage turplan på mapmyride.com og lagre denne som banedata til Garmin, så kan du følge den enkelt og greit.

 

Koster litt under 4000 pluss kadensmåler, og pluss kart (blir jo noen kroner, det, tilsammen).

 

Jeg bruker denne også på fotturer i marka og når jeg går på geocaching. Og på alle klubbtreninger osv, flott måte å bygge opp en treningslogg.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...