Gå til innhold
Spørsmål om helse? Still spørsmål anonymt her ×
Husk at de som svarer ikke nødvendigvis er helsefaglig personell. Ta kontakt med fastlege ved bekymringer!

Trenger man sukker?


MindTooth

Anbefalte innlegg

Sikkert blitt stilt før, men trenger vi sukker i form for Cola, godter, osv. Eller klarer vi oss helt fint om vi holder oss til normal kost?

 

Sist jeg sjekket har jeg gått ned 12kg etter påske pga. av å slutte med sukker. Dette er tre uker tilbake. Nå er jeg faktisk enda slankere. Så jeg har vel gått ned enda mer. Måtte kjøpe noe klær på ferie.

 

Men er sukker nødvendig slik i store doser?

 

Birger :)

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Kroppen kan lage alt sukkeret den trenger fra fett (glyserol) og protein (56% kan omdannes til glukose).

Mennesker trenger ikke tilføring av sukker via matvarer. Det er imidlertid hensiktsmessig å innta det kroppen trenger av sukker, dvs. ca. 30-40 g per dag eller totalt omkring 10 kg per år, fra alle karbohydratkilder (brød, pasta, grønnsaker, frukt, hvitt sukker, osv.).

 

Sto det på wikipedia

Lenke til kommentar

Rent sukker som du finner i store mengder i godter og cola etc er faktisk veldig skadelig for kroppen. Sukker gir en slags ruseffekt og derfor blir man nesten avhenigig av det når man får det i seg regelmessig. Cellene i kroppen blir vant til å brenne karbohydrater fra sukkeret og derfor får du lyst på mer av det samme. I tillegg begynner blodsukkeret å svinge mye utenfor de normale rammene, noe som først gjør deg manisk aktiv og sykt trøtt og skjelven etterpå når blodsukkeret daler godt under normalt nivå etterhvert hvis du ikke forsyner kroppen med mer karbohydrater.

 

De fleste kan faktisk avvenne deg med sukkersug hvis de prøver å holde deg helt unna all form for karbohydrater i 3 dager (brukes i starten på f.eks atkinskuren). Selv ble jeg sykt slapp og fikk hodepine når jeg gjorde det, men fikk en utrolig bra jevn og fin energi etterpå.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...