Gå til innhold

IE7 er en STOR skuffelse!


Anbefalte innlegg

Etter mye mas fra mange webportaler, så lastet jeg ned og installerte IE7. Jeg tenkte at de kanskje har fått gjennomtestet den og fikset de fleste bugs, siden det er en stund siden den ble lansert. Men neida.

 

Den er treg, har enorm GDI Leak (binder opp masse minne som siden ikke frigjøres) og jeg kan ikke engang få valgt google som standard søkemotor. Jeg vil helst fjerne hele søkegreia fra IE7, men det er heller ikke mulig.

 

Hver gang jeg starter opp faenskapet (håper det er lov å banne her), så kommer denne screenen opp, men ingenting skjer når jeg klikker på knappen:

 

microsoft%20suxx.gif

 

Det er vel fjerde gangen denne oppstartsskjermen kommer, men hver eneste gang velger jeg Velg fra en liste over andre søkeleverandører.

 

Hadde jeg valgt Behold den gjeldende standard søkeleverandøren. så hadde den sikkert vært fornøyd og gitt seg med masingen. Pokkers Microsoft!!!

 

Grunnen til at MSN search er så dårlig, er fordi Microsoft er blodsugere når det gjelder penger. De som vil bli oppført på MSN Search må betale, og de som ikke vil betale, blir derfor ignorert. Så dermed blir søkene veldig unyansert, for de eneste som kommer opp er de som har betalt blodpengene.

 

Google søk har med alle, uansett om de betaler eller ikke, så der kan man finne alt mellom himmel og jord.

 

Forøvrig bruker jeg XP Professional. (Jeg skal ikke ha noe Vista eller Windows 7, for de trenger mange år med bug-fix og servicepacks, før de blir brukbare.)

 

Er det noen som vet råd for denne forbaskede Internet Explorer 7, slik at jeg enten kan få fjernet hele søkegreia, eller byttet den til Google? Ellers får jeg holde meg til Opera, (for Mozilla FireFox har noen bugs for tiden, som gjør at den binder opp mye minne og bruker for mye CPU).

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Hvorfor bruker du ikke Internet Explorer 8 om du først skal laste ned ny webleser.

 

Uansett kan den velkomstskjermen deaktiveres ifra registeret, burde være ganske enkelt å gjøre.

 

Jeg har aldri opplevd at IE7 lekker minne som du sier så jeg lurer nesten på om du faktisk har bevis for det eller om det bare er oppspinn?

Lenke til kommentar

Hei fendererbest

 

Takk for svar

 

Jeg ventet lenge før jeg oppgraderte til IE 7, dette for at Microsoft skal rekke å få inn mange feilrapporter og fikse feilene. Microsoft leverer som kjent ikke ferdig testete produkter, men kompilerte ALFA-versjoner som det er opp til millioner av uheldige stakkarer å teste ut.

 

IE 8 er ikke gjennomtestet enda, og jeg har mistanke om at den ikke fungerer veldig bra i Windows XP.

 

Når det gjelder IE7 sin GDI-Leak, så kan jeg fortelle at om jeg åpner 7-8 Tabs i IE7, så bruker den nesten 300 Mb minne, om jeg lukker alle tabbene untatt ÉN, så frigjør den IKKE minne, men bruker stadig oppimot 300 Mb minne. Det kaller jeg IKKE effektiv minnebehandling.

 

EDIT: Tilføyde en setning, som forhåpentligvis gjør innlegget lettere å forstå.

Endret av Fyrsten666
Lenke til kommentar

En leak er definert som en ressurs som ikke er referert noe sted, men som ikke er frigjort. (Og som derfor ikke kan frigjøres)

 

Du må isåfall frem med programvare som UMDH eller Leakdiag for å påvise dette.

 

Husk at IE7 også vil cache filer fra Temporary Internat Files i minnet slik at de kan leses fra RAM istedet for å leses fra disk hver gang. Derfor vil minnebruken ha økt etter at du har surfet litt rundt. Ledig Minne skal jo brukes er jo der for å brukes.

 

(Dog må jeg si at 300mb hørtes fryktelig mye ut)

Endret av fenderebest
Lenke til kommentar

Jeg tror ikke alle har "rasjonelle" grunner for det, ofte blir det til at de ikke bruker IE er at det MS er onde og må dø.

Uansett virker det som mange bastant skylder på nettleseren når problemet er faktisk et tredjepartstilegg.

 

Sikkerheten ligger stort sett i å blokkere js og flash fra å lastes noe som kan gjøres med tilegg i IE. Jeg har også testet ytelsen til IE vs Chrome mot 10 forskjellige sider og fant egentlig ikke noen store forskjeller. Mange av disse ytelsestestene er det jo snakk om millisekunder.

 

Ingen nettlesere er vertfall helt uten problemer, men har gått tilbake til IE etter å ha brukt Firefox en god stund.

Så lenge bare folk gjør seg opp objektive meninger og ikke bare tar etter det andre sier så er det for meg likegyldig hvilen nettleser de bruker.

Endret av fenderebest
Lenke til kommentar

De aller fleste tester hviser at IE er langt tregere på flere områder enn Chrome og mange andre. Det er slett ikka alltid det bare er snakk om millisekunder. Den eneste testen jeg har funnet som viser det motsatte er Microsoft sin egen. Kan du ikke henvise til noe som viser at det ikke er stor forskjell?

 

Og sikkerheten i IE er en annen historie...

Lenke til kommentar

Fendererbest, jeg ser at du forsøker å forsvare Microsoft etter beste evne, men det kan nok bli litt vanskelig når man ser på faktaene.

 

(Når det gjelder nicket ditt, så er jeg enig, jeg har selv en Fender Stratocaster, men det er nok en del andre som mener at Gibson er best etc.)

 

Inntil Windows 98 kom, brukte jeg kun Netscape. Den var best, ingen over, ingen ved siden, men mange under. Microsoft sin nettleser, IE4 og etterhvert IE5 var på bunnen.

 

Da jeg installerte Windows 98, så funket ikke Netscape lenger, heller ikke den nye versjonen. Det krasjet i ett sett, og senere fikk vi jo vite hvorfor. Microsoft hadde lagt inn noe i Windows 98, som skulle sabotere Netscape og få brukerne til å bruke dritten Internet Explorer i stedet. Jeg må innrømme at jeg i likhet med de fleste ble så frustrert at jeg begynte å bruke Internet Explorer. Microsoft ble senere dømt i retten for dette uetiske og umoralske stuntet. Microsoft er ikke blitt et gigant konsern pga nyskapning, men pga de uetiske forretningsmetodene. Alle nye ideér de lanserer, er stjålet eller kjøpt av andre (MS DOS, Windows etc.). Selv er de kun eksperter på én ting, business!

 

Mange husker sikkert at Bill Gates og Microsoft ville ta æren for å ha skapt internett for en del år siden, og ville kreve betaling for hver sendte epost. Heldigvis ble de stanset!

 

Når det gjelder Internet Explorer og Microsoft, så nekter de å følge standardene fra www.w3.org (World Wide Web Consortium) med den følge at Internet Explorer ikke klarer å vise korrekte websider korrekt, og at korrekte nettlesere som Opera (og muligens Mozilla) ikke klarer å vise microsoft sine sider slik de skal være.

 

Jeg har selvfølgelig ingenting i mot at noen lager utmerket programvare og tjener penger på det, men de må jo vite hvor grensene går for anstendighet. Det gjør ikke Microsoft, de forsøker stadig å få monopol, og de har jo tjent store penger på å gjøre folk avhengige av Windows og sånt, og lage hindre for sine konkurrenter.

 

Jeg må innrømme at jeg også bruker MSN messenger, men det er en jævelig irriterende sak og det er kun fordi folk flest bruker den, og nesten ingen bruker AOL eller Yahoo messenger lenger, dessverre. Microsoft har en stor fordel ved at folk bruker Windows OS, slik at de kan legge ved sin egen programvare og fortrenge konkurrenter med mye bedre løsninger. MSN dritten tvang meg til å oppgradere til MSN Live, til tross for at jeg hadde bange anelser, og de viste seg å være rett. Hver eneste dag krasjer MSN Live messenger, men ikke nok med det, den er full av bugs også. Folk kan prøve å snakke til hverandre, uten at meldingene kommer frem etc.

 

Det som irriterer meg mest er vel hvordan Microsoft nå forsøker å utkonkurrere Google. Det er vel noen år siden Microsoft laget den elendige drittmotoren MSN search, som også knyttet opp til chat tjenesten MSN Messenger for å få flere brukere. Imotsetning til Google søk, så er det nesten bare betalende kunder som vises på MSN søk.

For ikke å snakke om den jævla defaulte settingen i Internet Explorer, hvor den søker på MSN fra adresse linjen uten å sjekke om adressen man har tastet inn faktisk eksisterer. Man kan taste inn en gyldig nettadresse der, men hvis nettadressen ikke er lagt inn i MSN søk, så får man bare opp negativt søkeresultat. Det er så helt molbo, at jeg kan ikke få sagt det. Etter det har jeg jo lært at når jeg installerer ny Internet Explorer, må jeg inn på Avanserte Innstillinger og hake vekk den dritten, slik at jeg faktisk kan gå på de nettsidene jeg vil, uten at jeg trenger tillatelse av Microsoft først.

 

Og vi husker vel i fjor da Microsoft la inn et hostile takeover bid på Yahoo for å styrke sin markedsandel, men heldigvis ble det avvist. Så prøver de seg med innbyget MSN Live search i nettleseren sin, som ser ut til å være umulig å fjerne. De har visst tatt vekk brukerinnstillingene på verktøy og menylinjen. Og hvis dere ser på mitt screenshot, så ser dere at Microsoft også prøver å legge hindringer i veien for at jeg skal få byttet til Google søk. Men det er kanskje noen som vet råd for det også?

 

Jeg tror man må være litt data kyndig for å skjønne hvor ille det er det som Microsoft driver med. Helt vanlige nybegynnere som bruker Windows og Microsoft programvare for første gang, tror helt sikkert at Microsoft legger alt til rette for at de skal få en lettest mulig introduksjon til data og internett. Men i dette tilfelle, så burde man ha vondt av det man ikke vet.

 

Hadde jeg vært milliardær, hadde jeg kanskje prøvd å kjøpe opp Microsoft, sparket alle ansatte, og solgt unna selskapet i smådeler, og blitt kvitt dritten. Microsoft er selve skoleeksemplet på hvorfor kapitalisme kan være noe negativt. Når en forsøker å tjene penger for enhver pris, uten å tenke på brukerne.

 

Til dere som anbefaler Opera og FireFox, vil jeg si at jeg har begge deler, og at det er Opera jeg liker best. Men pga det jævla Microsoft monopolet så finnes det websider som kun funker med Internet Explorer, og det er derfor jeg må ha en fungerende Internet Explorer også. Tidligere var det versjon 6, nå er det versjon 7 pga mas fra diverse nettsteder om at jeg må oppgradere.

 

Når Windows XP slutter å virke, så skal jeg hive all Microsoft dritten, og installere Linux. Jeg er møkklei Bill Gates og møkklei Microsoft og deres lugubre forretningsmetoder.

Endret av Fyrsten666
Lenke til kommentar
:cry: har du meld deg inn på dette forumet, bare for å slenge dritt om microsoft ?

 

lykke til med din tirade

 

Næh, ser du ikke at jeg har vært registrert her i månedsvis? Og jeg har hatt det ganske greit, inntil jeg installerte den skiten IE 7, derfor har jeg ikke posta noe før nå.

Lenke til kommentar

Jeg forholder meg bestandig til fakta og selv om jeg har hatt problemer før med feks Firefox (Noe som var en av grunnene til at jeg byttet tilbake til IE) gjorde jeg det nå i det stille.

 

Om du mener et annet operativsystem eller nettleser er bedre er det jo helt greit, men ser det som meningsløst å komme med utbrudd over hvor dårlig noe er når man allikavel har et alternativ som man selv mener er bedre.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...