Gå til innhold

En stæreborg - et mulig sammensatt ord?


€uropa

Anbefalte innlegg

Etter en blodig krangel over Scrabble trenger vi flere synspunkter. Er det mulig å slå sammen ordene "stær" og "borg", så det blir en "stæreborg", akkurat som at vi kan slå sammen "barn" og "vern" til "barnevern", og "svin" og "kotelett" til "svinekotelett"? Om det finnes noe sånt som en stæreborg (kanskje en borg for dem med grå stær) er uviktig, vi må vite om det er mulig å sette sammen disse ordene.

Endret av Zarac
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

For en dum krangel! Stæreborg er da ikke et ord; står ikke oppført i noen som helst ordbøker og gir 0 treff på Google. Diskusjonen burde vært avsluttet der, og den som fant opp ordet burde ikke få poeng for det.

 

Hvorfor noen sammensatte ord får en såkalt fuge-e, andre får en fuge-s og andre igjen skrives rett fram, er det ingen god forklaring på, det må simpelthen læres. Om ordsammensetningen stær og borg faktisk hadde en betydning på norsk, ville det vært opp til folket å avgjøre om det skulle skrives som stæreborg, stærborg eller stærsborg. Akkurat som vi har ordene rakefisk (hvor rakfisk også brukes), vinglass og rødvinsglass.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...