ven Skrevet 9. juli 2009 Del Skrevet 9. juli 2009 Hvordan får man gjær når man ikke har noe fra før? Gjær har vært her i tusenvis av år, men ingen jeg spør vet hvordan man kan få lagd hjemmelaget. Nysjerrig 1 Lenke til kommentar
PL610 Skrevet 9. juli 2009 Del Skrevet 9. juli 2009 Vel siden gjær egentlig består av levende sopp, tror jeg du sliter litt med å lage det selv. Hvis du ikke er litt guddommelig da, selvsagt. For da kan du lage det meste 1 Lenke til kommentar
ven Skrevet 9. juli 2009 Forfatter Del Skrevet 9. juli 2009 DYRKE gjær da Presist nok? 1 Lenke til kommentar
Lefse Skrevet 9. juli 2009 Del Skrevet 9. juli 2009 Du putter soppsporer i jord og vanner godt? Lenke til kommentar
Ribo Skrevet 10. juli 2009 Del Skrevet 10. juli 2009 Hvordan får man gjær når man ikke har noe fra før? Gjær har vært her i tusenvis av år, men ingen jeg spør vet hvordan man kan få lagd hjemmelaget. Nysjerrig De gjærene du bruker i baksten din er ikke den du finner rundt om kring i naturen. Men som andre her sier kan du dyrke de du kjøper på butikken da de er levende organismer. Jeg forstår bare ikke poenget da du trenger relativt lite og prisen er ikke avskrekkende. Prøv å google "baker's yeast culture media" men dette er IKKE så billig. Tenker du å utvikle egne gjær kulturer for f.eks øl produksjon ? Lenke til kommentar
SeaLion Skrevet 11. juli 2009 Del Skrevet 11. juli 2009 (endret) Han tenker kanskje på å starte med gjærproduksjon for salg, eller i hvert fall "Hvordan gjør de det?" Altså hvordan ser gjærproduksjon for salg ut, hva skjer underveis før gjærpakken ligger i butikken? Endret 11. juli 2009 av SeaLion Lenke til kommentar
ven Skrevet 17. juli 2009 Forfatter Del Skrevet 17. juli 2009 Jeg tenker ganske enkelt på "hvordan gjør man det". I utgangspunktet skal vel dette være enkelt, da man oppdaget gjæring for over 4000 år siden. Etter å ha søkt endel på google virker prosessen grei nok, og det er mange måter å gjøre det på. Man trenger noe søtt som tiltrekker seg rett sort sopp, gjærsoppsporer er i lufta rundt oss til normalt. Men jeg har tilgode å se en beskrivende ABC prosess med bilder som viser hva man skal gjøre og hvordan det ser ut. Yeasts are very common in the environment, but are usually isolated from sugar-rich material. Some good examples include naturally occurring yeasts on the skins of fruits and berries (such as grapes, apples or peaches), and exudates from plants (such as plant saps or cacti). Lenke til kommentar
SeaLion Skrevet 17. juli 2009 Del Skrevet 17. juli 2009 (endret) Jeg søkte på produksjon av gjær på Google og fant http://www.bio.uio.no/plfys/haa/leks/g/gjaer.htm Produksjon av gjær er en aerob prosess hvor det er om å gjøre å lage mest mulig cellemateriale. I gamle dager brukte man ølgjær, men idag lages bakegjær spesielt for brødbaking ved å la gjæren vokse på melasse, et biprodukt fra sukkerraffinering fra sukkerbete og sukkerrør. Gjæren selges som presset gjær eller tørrgjær. På siden http://www.dakotayeast.com/yeast_production.html så finnes denne skjematiske illustrasjonen på en produksjonslinje for gjær: Endret 17. juli 2009 av SeaLion Lenke til kommentar
ven Skrevet 18. juli 2009 Forfatter Del Skrevet 18. juli 2009 Takk for informasjon, men litt vanskelig å gjøre dette hjemme Lenke til kommentar
Hunter147 Skrevet 18. juli 2009 Del Skrevet 18. juli 2009 Hvordan får man gjær når man ikke har noe fra før? Gjær har vært her i tusenvis av år, men ingen jeg spør vet hvordan man kan få lagd hjemmelaget. Nysjerrig Gå med de samme sokkene i 2 måneder. Da garanterer jeg at de gjærer. 1 Lenke til kommentar
Ola Magne Skrevet 2. juli 2012 Del Skrevet 2. juli 2012 Hvordan får man gjær når man ikke har noe fra før? Gjær har vært her i tusenvis av år, men ingen jeg spør vet hvordan man kan få lagd hjemmelaget. Nysjerrig Her er det forklart: 1 Lenke til kommentar
Vegard Danielsen nr 1 Skrevet 16. oktober 2021 Del Skrevet 16. oktober 2021 Bland grovt mel og vann la det stå i romtemperatur til det begynner å boble. Voila gjær. Eller legg epleskall i vann i 2 uker og bruk vannet som gjær. Voila 2 Lenke til kommentar
Ribo Skrevet 17. oktober 2021 Del Skrevet 17. oktober 2021 (endret) Det er da ikke så dyrt å kjøpe på butikken. Hvorfor ikke bare kjøpe gjær som er egnet til formålet. Jeg mener, du får mye andre mikroorganismer ved bare å la frukt og bær råtne. Endret 17. oktober 2021 av Ribo Lenke til kommentar
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Start en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå