Gå til innhold

Sykling vs jogging


Danil

Anbefalte innlegg

Hei

 

Jeg er ganske forvirret. pga her i forumet sier folk at sykling er bedre en jogging og at man forbrenner mer fett med sykkeltrening en jogging og i andre forumer sier folk at jogging er hunder ganger bedre sykling, men er det noen som har skriftlig fakta at sykling er bedre en jogging eller omvendt??

blir glad hvis noen har svar på spørsmåle mitt.

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse
Gjest Slettet-XHLacM

Jeg kan ikke gi deg et svar, men min personlige mening. :)

 

Gitt av du skal komme deg fra A til B, en strekning som er 15km, en vei.

 

Jeg mener du får mest trening (og med trening mener jeg fysisk anstrengelse) med å jogge overnevnte strekning. Det er et viden kjent fenomen at en sykkel kan trille, noe som i mine øyne letter netto arbeid utført på strekningen.

Endret av Slettet-XHLacM
Lenke til kommentar

Men når man først sykler, så sykler man lenger enn man ville jogget. Så hvis det er generell trening og ikke A til B som gjelder er det vel hva du legger i det. Men sykling har den fordelen, såfremt du ikke velter, at du ikke får skader. Det er veldig få belastningsskader som følge av sykling i forhold til jogging. :)

 

Go sykkel !

Lenke til kommentar
Gjest Slettet-EIV2CS

Sykling på tunge gir er mye tyngre enn jogging, men full spurt 3km er vel hardere enn det igjen. Det spørs vel egentlig hvor mye du legger i det. Jeg liker best å sykle, så da blir det det jeg gjør.

Lenke til kommentar

Dette er jo å sammenligne to helt ulike idretter. Har holdt på med løp i mange år men måtte gi opp pga mye trøbbel i kneet, pådratt pga overtrening før maraton for noen år siden.

 

Har syklet i flere år nå og det er mye enklere å komme i god form på sykkel, rett og slett fordi du kan trene mye lenger pr økt og kroppen utsettes for mye mindre støt. Sykling er ikke skadefritt og krever riktig trening, riktig innstilling av sykkel, og selvsagt at man ikke går i bakken...det skjer den beste av og til.

 

En kombinasjon er fint hvis man klarer det.

Lenke til kommentar
  • 2 uker senere...

Svøm og gå på fjellet om sommeren, gå på ski om vinteren, da kommer du i best form. Lange fjellturer forbrenner mye fett. Det er lite belastningsskader ved svømming og skigåing, samtidig bruker du hele kroppen i bevegelsene. Intensiteten kan du justere som du selv ønsker.

 

Sykle kan du gjøre til jobben. Løpe kan du gjøre når du er seint ute til bussen som du tenkte å ta fordi du ikke orka å sykle til jobben :thumbup:

 

Spøk til side, personlig mener jeg løping er mer treningseffektivt enn sykling. Jeg får aldri like mye ut av en sykkeløkt. Når man tenker seg om er jo en sykkel laget for å gjøre et forflytningsarbeid mye enklere. Du bruker en mindre del av kroppen, som gjør forbrenningen mindre. Ved å bruke flere av kroppens muskelgrupper får du en bedre effekt av treningen. Du kan bruke lengre tid og forbrenne like mye på en sykkel, men arbeidet blir begrenset til færre muskler, dermed mindre treningseffektivt.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...