Gå til innhold

Forberedelser til EM.


Anbefalte innlegg

Jeg og Haakon (dp) er så heldige å få dra til MSI og EM i Tyskland. Vi skulle få den hw'n vi skal bruke der nede på forhånd for å trene på. Dette har vi enda ikke fått. Vi fikk dog et likt hk av MSI, som vi ikke kan bruke, men det er greit å gå gjennom bios, fikse isolasjon osv på forhånd.

 

I den sammenheng tenkte jeg å få litt hjelp av dere. Konkurransen der nede blir hard, og alle gode knep kommer godt med. Så kan du noen gode tweaks i 3DMark03, Aquamark eller SuperPI 32M så er de velkommene. Er de skikkelig gode så send de på PM, vi vil jo ikke hjelpe de andre lagene for mye :- )

 

Jeg har fått en god idè, som ikke alltid er like gode. Jeg har skrudd av hele festeannordningen til 1366 sokklene. Dette for å gi bedre plass til isolasjon. Se vedlagte bilder.

 

liten.jpg

 

Stor versjon.

 

uiso.jpg

 

Jeg kommer til å oppdatere denne posten da vi får gjort mer.

Endret av hifiking
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Sikkert like bra som Armaflex som jeg bruker, billigere også.

Ser også at noen bruker kitt som man knar og former ut på HK, noe jeg ikke har prøvd ennå.

 

Å skru av hele festeannordningen går vel bra....hvis man er uber nøye med å feste potten skikkelig.... kan vel se at det kan gå gæli hvis en ikke er nøye....

 

Pass på å gjøre så mange forbredelser som mulig på forhand, det vil dere tjene på, dritartig blir det vel uansett :)

Lenke til kommentar

Verdt å dille litt med affinity for å sjekke hva som funker best av comboer. Kan vel tenkes enkelte kjerner kjører bittelitt raskere enn andre. Virker hvertfall sånn på dual core-CPUene mine avogtil, selv om det kanskje ikke er overførbart til i7 og 4 kjerner.

 

Annet råd: ikke skru av alle services som det går an å disable. En service på mine bencheOS som gjør pi 0,1s tregere på AMD hvertfall. ;) Husker ikke hvilken i farta dessverre...

Lenke til kommentar

John du er jo en ringrev på PI, du burde ha endel tips å gi vekk?

 

I 3d03 er det eneste tipset jeg kjenner fra gamledager skyhøy pci-express frekvens. Gjerne opp mot 130. Men husk å bruk IDE-disker, eller SATA med IDE-adapter (var noen fra Portugal som hadde det sist EM)

I AM3 så kan man ikke kjøre programmet i realtime fra taskmanager, men om man lager en bat-fil (husker ikke hvordan nå, men kan google) så kan man få programmet til å starte i realtime. AM3 trenger også lav LOD, som vanlig avhenger det av skjermkort, men ikke noe over 2. Negativ LOD kan også fungere.

PI er jo en hel bok full av triks, og man vil nok se mye rart der. Øystein lagde vel en full copy waza-guide her en gang, verdt å lese for han forsket endel på det. Vet ikke hvor mye slike triks gjelder lenger, for jo raskere hardwaren er, jo mindre har software-tweaks å si.

Kan lønne seg å kjøre 16k noen ganger før 32M, det fungerer iallefall på 1M. På AMD så lønte det seg å kjøre alle testene fra 16k ned til 1M for å tjene noen få desimaler.

 

Sykt kjipt å ikke få utstyr på forhånd, er jo frekvens og timings som hovedsaklig kommer til å avgjøre dette. Og om MSI-hovedkortet er like kranglete som i fjor så er det viktig å holde tunga rett i munnen.

Men å legge en god jobb i isolasjon er smart, polakkene som satt ved siden av oss i fjor mistet hovedkortet sitt pga dårlig isolasjon, men jeg og Øystein benchet i ett strekk. Sånn er det når man er vant til høy luftfuktighet.

 

Når dere er der nede så snapp opp så mange triks som mulig, i fjor var folk sykt hjelpsomme. Mens konkuransen pågikk så gikk folk rundt og snakket sammen. Mods blir også delt for almennheten, iallefall de fleste.

 

Uansett lykke til, dere kommer til å ha det dritkult. Både i og utenfor konkuransen. Mye bra folk.

Endret av Det Dvergiske Kaffebord
Lenke til kommentar
John du er jo en ringrev på PI, du burde ha endel tips å gi vekk?

 

..jeg har sendt han PM i går natt ;)

 

Mye likt det du sier + en link til noen superpiguruer med guider og tips.

 

Mitt beste råd til folk som vil tjene litt tid på 32M uten å tweake seg ihjel, eller de ikke kan tweake, er å installere en full win 2003 server(ikke moddede utgaver), la den være urørt, ikke tweak noe, kjør med enkleste tweaks muligens,realtime og affinity.

Jeg kan garantere at på de fleste oppsett vil en server 2003 setup kjøre raskere enn win XP.

 

Men, når man begynner å tweake kan man med hell, kommer ann på hvor dedikert og flink man er gjøre både win xp og win 2003 server utrolig kjappe. Vista suger på pi i de fleste tilfeller. Intels i7 er rockn roll på spi32M grunnet trikanal... de eier 32M... Sjekk hipro5 sitt run med i975 på hwbot...det er porno..hehe

Jeg sverger til win 2003 server, har en disk nå som snart er ferdig tweaket, vil prøve den i morgen hvis jeg får litt tid nå i kveld til å gå igjennom den. Er copy waza som gjelder i 32M....og en heftig ramklokk, rammen betyr utrolig mye i 32M.

 

Lykke til

Endret av Nassuz
Lenke til kommentar

Takk Stian.

 

Vi fikk skjermkort og CPU i dag. En 950 ES, som var vesentlig mer kranglete enn den 920 D0 jeg brukte før på hovedkortet.

 

Så nå mangler bare det hovedkortet vi skal benche med.

 

Jeg fikk låne et sett med RAM av hw.no, men den ene brikker en DOA, får se om jeg får låne et annet sett i morgen.

 

Jeg husker du nevnte realtime til AQ3 på experience, så jeg ordna det her om dagen, og LOD på -0.5

 

Prøver å mestre waza nå :- )

Lenke til kommentar
Mitt beste råd til folk som vil tjene litt tid på 32M uten å tweake seg ihjel, eller de ikke kan tweake, er å installere en full win 2003 server(ikke moddede utgaver), la den være urørt, ikke tweak noe, kjør med enkleste tweaks muligens,realtime og affinity.

Jeg kan garantere at på de fleste oppsett vil en server 2003 setup kjøre raskere enn win XP.

Regner med at de må bruke et pre-instalert OS, mest sannsynlig win XP.

 

Neste torsdag, med fly.

 

MSI tillater kun oppdatering av BIOS gjennom Live Update over internett, rimelig ubrukelig på en bencherigg.

Er det en begrensning arrangørene har satt, eller er det slik på hovedkortet? Har iallefall brukt en bootbar minnepenn og afudos for å oppdatere MSI-hovedkort før. Sist EM så lagde jo BIOS-ingeniøren en nye BIOS når vi var der nede, så kan være kjekt å ha muligheten til å oppdatere så fort som mulig.

 

Hva slags mods har dere fått vite om egentlig? Nå vet jeg slikk og ingenting om i7, men sist EM så avgjorde det at Hipro hadde en egen hemmelig mod som antagelig innebar justering av PLL volt eller noe slikt.

 

Dere kunne kanskje kontaktet Kjell Erik (overklokk) anngånde 3d03, han var jo en mester i det en gang i tiden har jeg hørt. Han har sikkert noen smarte triks på lager.

Lenke til kommentar

Stian, vi får XP SP3 der nede. Og MSI har begrenset oppdatering ved at de ikke legger ut biosene på siden, men Live Update henter de ned i stedet. Det er sikkert mulig å laste de ned fra andre steder etterhvert, men den siste biosen kom for noen dager siden.

 

Komadyret, skal lete selv også, men om du finner en link så er jo det knall :- )

Lenke til kommentar

Det er jo ein egen tråd med tweaks her på forumet, da dette innebærer litt div ang super pi, 3dmakr, aqua mark osv osv... du har sikkert lest den flere ganger før ;) men prøver bare å hjelpe ;)

Dere får ha LYKKE TIL! i Tyskland, blir nok ein kjempe opplevelse =)

 

Edit: vmods og slikt, er dette lov? finnest jo sykt mangen mods på xtremesys.. vist ikkje hard-mods er lov, så har dere jo forsatt en bios å tukle med ;)

Endret av MrBBs
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...