Gå til innhold

nyklekket tjeldunge spiser ikke


Anbefalte innlegg

Tilfeldigvis har vi en tjeldreir i nærheten. Gøye saker. 3 tjeldunger. 2 av dem er kanskje 1-2 uke gamle? Aner ikke, men de kan ikke fly enda i allfall, men kan løpe rundt. Men sistemannen er 2-3 dager gammelt, 1/3 så stor som de to andre og kan ikke stå på egne føtter enda, men kan kravle rundt. Innimellom får jeg sjansen til å titte på ungene, gi dem litt brødsmuler. De to eldre søskene eter alt, men ikke minstemannen. Selv om jeg stapper smulene opp til nebbet, vil den ikke spise.

 

Jeg har ikke klart å observere foreldrene mate mistemannen heller. Spiser ikke nyklekkete tjeldunger de første dagene? Kanskje jeg går glipp av matingen. Bad timing, liksom. Hvordan mater tjelden ungene sine? Stapper mat ned i halsen på dem, eller stapper ungen nebbet opp i foreldrene og spiser det de gulper opp igjen?

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Tjeldungen har flydd til himmelen, i sjel. Så fortvilte foreldre som gikk rundt og rundt ungen og skjønte ikke hvorfor ungen er så livløs.

Den var nok syk, om jeg ikke tar feil. Søkte litt rundt på nettet, så sies det at tjelungen skal kunne komme seg på bena etter ca. 3 timer og følge foreldrene rundt og få mat. Men denne lille ungen bare lå der og kom seg aldri opp på bena og nektet å spise. De to andre ungene er i god form og vokser og vokser.

 

:(

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...