Shax# Skrevet 1. juli 2009 Del Skrevet 1. juli 2009 (endret) Hei, idag satt eg å spekulerte på kva som var lov og ikkje lov, vi fant ut at det er ikkje ulovelig å drikke/snuse/røyke når man er under 18.. Så, loven tilseier at dermed har eg løyve til å brygge cider, sidan det bare står i lova at ein kan ikkje gje/selga folk under 18/21 Cider/Vin. Eg har søkt på nette, og fann ut nokon måta å laga da på: Oppskrift 25 liter eplejucie 4 kg sukker 4 ss gjær Fremgangsmåte Man heller 4 kg sukker oppi eplejuicen Så tar man oppi 4 ss gjær Så setter man dunken i ca 5 dager og har cider med ca 4,7% alkohol? (Tenkte selvsakt å dele det på 10) Lurte på om noen hadde prøvd det, men her er en til: Kjøp 1,5brus og drikk/tøm ut, kjøp en pakke tørrgjær/vingjær, en pakke melis, gelatin, juice(UTEN KONSERVERINGSMIDLER!!!). 1. Ta litt av en gjærpose, 3,5/10 deler melis, vann/juice nedi flaska. OBS: ikke helt full! Da bare bruser flaska over 2. Skru korken på og rist i ca. 1min+(20sek. av gangen, og så slippe ut gass) 3. Skru korken såpass løst at gass(CO2) kan slippe ut 4. Sett dette et sted hvor det er tørt og ikke for varmt 5. Sjekk denne flaska helst hver dag og rist litt 6. Tillsett litt mer melis etter et par dager 7. tilsett gelatinpulver(1-3 spiseskjéer) Du vil da etter en uke eller to få en vin som har ca.14-16% med tørrgjær og 16-21% med vingjær/spritgjær. Denne har et lag med død gjær på bunnen(p.g.a for høy alkoholprosent for gjæren) Da må du finne fram trakt, stor skål, eller bolle, en nål(en tykk som trenger gjennom flaska) og en 1,5l. flaske til. da gjør du så: 1. Pass på å ikke riste flaska og plasser den stående i bolla(skyll flaska først hvis den er skitten av f. eks. overbrusning) og ta av korken 2. stikk noen hull ca. 2-3cm. over skitten på bunn med nåla så vinen får rent ut. Hvis du vil redusere sjangsen for hang-over bør du la de øverste tre cm. være. 3. Pælm de resterende greiene i do(ikke vinen, gjæren). Den hullede flaska bør du også kaste. 4. Sett trakten over den nye flaska. 5. Tøm nedi vinen. 6. Bruk den til valgt gjørenmål Voila!!! Hva sier dere som kan om det, jeg har ikke noen planer om å brygge enda, men er nyskjerrig Ps. Pappa sier seff at jeg ikke får lov alikevell.. Endret 18. juli 2009 av mini097 Lenke til kommentar
KingDingLing Skrevet 1. juli 2009 Del Skrevet 1. juli 2009 hold deg til "elns", k? XD (pinlig for meg det her) Lenke til kommentar
Shax# Skrevet 2. juli 2009 Forfatter Del Skrevet 2. juli 2009 Nicoloco, kan du skrive så jeg forstår deg? For meg lyder det som at det ikke vil fungere, men jeg leste i går at det skal virke. Lenke til kommentar
Opelduude Skrevet 2. juli 2009 Del Skrevet 2. juli 2009 4 kg sukker :O Må da bli alt for mye. Holder vel med halvparten, blir jo søtere enn cola Lenke til kommentar
Dynejonas Skrevet 3. juli 2009 Del Skrevet 3. juli 2009 Gjær bruker sukker til å lage alkoholen så det er viktig. En enkel måte å lage sprit på er å lage vanlig sats som om du skulle lage hjemmebrent, og fryse det ned. Det vil bli en slush-aktig konsistens og hvis du siler innholdet igjennom et laken f.eks så sitter du igjen med sats som har høyere alkoholprosent. Gjør dette noen ganger så vil du til slutt havne på runt 30%, som er det meste man får til med frysere for hjemmet. Dette vil smake drit, og er ikke anbefalt. Lenke til kommentar
Shax# Skrevet 3. juli 2009 Forfatter Del Skrevet 3. juli 2009 Men, når jeg tenker på den første oppskriften, skal jeg dele den på 10. Da skal 2,5 Liter kun ha 0,4 KG Sukker, for, 4 KG sukker i 25 liter er ikke så mye? Men, når den har gjæra i f.eks 5 dager, hvordan får jeg den til å stoppe å gjære når den er "best"? Lenke til kommentar
TolLefsa Skrevet 3. juli 2009 Del Skrevet 3. juli 2009 (endret) Bare glem it. fikk svar på spørsmålet mitt på andre måter Endret 3. juli 2009 av TolLefsa Lenke til kommentar
Shax# Skrevet 4. juli 2009 Forfatter Del Skrevet 4. juli 2009 Hva mener du? Du har ikke stilt spørsmål her? Lenke til kommentar
Totenkopf Skrevet 5. juli 2009 Del Skrevet 5. juli 2009 Han postet nok et spørsmål, men fant ut av det selv og endret derfor innlegget sitt. Lenke til kommentar
Shax# Skrevet 5. juli 2009 Forfatter Del Skrevet 5. juli 2009 Okei;) Men tror dere dette funker? Lenke til kommentar
TolLefsa Skrevet 15. juli 2009 Del Skrevet 15. juli 2009 Hva er straffen hvis man blir tatt for dette ? Lenke til kommentar
Jøtul Skrevet 15. juli 2009 Del Skrevet 15. juli 2009 det er lov å brygge alkohol i norge, men å destillere(lage sprit) er forbudt. Lenke til kommentar
TolLefsa Skrevet 15. juli 2009 Del Skrevet 15. juli 2009 Selv hvis man er under 18 ? Lenke til kommentar
Jøtul Skrevet 15. juli 2009 Del Skrevet 15. juli 2009 slikt er opp til foreldrene. man blir ikke straffet av samfunnet for å lage vin/drikke alkohol når man er under 18. eneste er vel at politiet gjerne kjører deg hjem hvis de ser deg beruset dersom du er under 18år Lenke til kommentar
Shax# Skrevet 17. juli 2009 Forfatter Del Skrevet 17. juli 2009 Kan noen svare meg? Vil noen av oppskriftene fungere? Lenke til kommentar
Opelduude Skrevet 17. juli 2009 Del Skrevet 17. juli 2009 Er vel ikke verre enn å prøve. Lenke til kommentar
Jøtul Skrevet 18. juli 2009 Del Skrevet 18. juli 2009 den øverste vil fungere dersom temperaturen der gjæringen foregår ikke overstiger 10-15grader (over denne temp vil det bli mer alkohol dvs at det ikke smaker så godt) selv har jeg opplevd at eplejuicen jeg har kjøpt på butikken har blitt til cider. den var gjæret og smakte som cider du kjøper i butikken, men jeg tviler på at det var noe særlig alkohol i den. mitt tips er at du skaffer en 20-25L dunk og bruker 4kg sukker og resten eplejuice. så tar du litt over en halv "gjær pose" oppi, og lar dette stå 4-5dager ute i garasjen/skogen - alt ettersom hva du foretrekker. Det er også viktig at du lager en "gjærlås". gjærlåsen er en enveis ventil som slipper gass ut, men ikke slipper noe som helst inn eventuelt så kan du ta en slange fra bryggebøtta di, og ned i en flaske med vann. Lenke til kommentar
toazty Skrevet 18. juli 2009 Del Skrevet 18. juli 2009 off.. stikk å kjøp deg et vinsett på en butikk.. dette med bakegjør er noe dritt.. tenker tilbake på flaskene som stod på badet mitt linet opp, gjærslam i bunn og det som kunne drikkes det var ikke å anbefale .. Lenke til kommentar
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Start en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå