Gå til innhold

Brygge Cider/Vin


Anbefalte innlegg

Hei, idag satt eg å spekulerte på kva som var lov og ikkje lov, vi fant ut at det er ikkje ulovelig å drikke/snuse/røyke når man er under 18.. Så, loven tilseier at dermed har eg løyve til å brygge cider, sidan det bare står i lova at ein kan ikkje gje/selga folk under 18/21 Cider/Vin.

Eg har søkt på nette, og fann ut nokon måta å laga da på:

 

 

Oppskrift

 

25 liter eplejucie

4 kg sukker

4 ss gjær

 

Fremgangsmåte

 

Man heller 4 kg sukker oppi eplejuicen

Så tar man oppi 4 ss gjær

Så setter man dunken i ca 5 dager og har cider med ca 4,7% alkohol?

 

(Tenkte selvsakt å dele det på 10)

 

Lurte på om noen hadde prøvd det, men her er en til:

 

Kjøp 1,5brus og drikk/tøm ut, kjøp en pakke tørrgjær/vingjær, en pakke melis, gelatin, juice(UTEN KONSERVERINGSMIDLER!!!).

 

1. Ta litt av en gjærpose, 3,5/10 deler melis, vann/juice nedi flaska. OBS: ikke helt full! Da bare bruser flaska over

2. Skru korken på og rist i ca. 1min+(20sek. av gangen, og så slippe ut gass)

3. Skru korken såpass løst at gass(CO2) kan slippe ut

4. Sett dette et sted hvor det er tørt og ikke for varmt

5. Sjekk denne flaska helst hver dag og rist litt

6. Tillsett litt mer melis etter et par dager

7. tilsett gelatinpulver(1-3 spiseskjéer)

 

Du vil da etter en uke eller to få en vin som har ca.14-16% med tørrgjær og 16-21% med vingjær/spritgjær. Denne har et lag med død gjær på bunnen(p.g.a for høy alkoholprosent for gjæren) Da må du finne fram trakt, stor skål, eller bolle, en nål(en tykk som trenger gjennom flaska) og en 1,5l. flaske til. da gjør du så:

 

1. Pass på å ikke riste flaska og plasser den stående i bolla(skyll flaska først hvis den er skitten av f. eks. overbrusning) og ta av korken

2. stikk noen hull ca. 2-3cm. over skitten på bunn med nåla så vinen får rent ut. Hvis du vil redusere sjangsen for hang-over bør du la de øverste tre cm. være.

3. Pælm de resterende greiene i do(ikke vinen, gjæren). Den hullede flaska bør du også kaste.

4. Sett trakten over den nye flaska.

5. Tøm nedi vinen.

6. Bruk den til valgt gjørenmål :D

 

Voila!!!

 

Hva sier dere som kan om det, jeg har ikke noen planer om å brygge enda, men er nyskjerrig :D Ps. Pappa sier seff at jeg ikke får lov alikevell..

Endret av mini097
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Gjær bruker sukker til å lage alkoholen så det er viktig.

 

En enkel måte å lage sprit på er å lage vanlig sats som om du skulle lage hjemmebrent, og fryse det ned. Det vil bli en slush-aktig konsistens og hvis du siler innholdet igjennom et laken f.eks så sitter du igjen med sats som har høyere alkoholprosent. Gjør dette noen ganger så vil du til slutt havne på runt 30%, som er det meste man får til med frysere for hjemmet. Dette vil smake drit, og er ikke anbefalt.

Lenke til kommentar

Men, når jeg tenker på den første oppskriften, skal jeg dele den på 10.

 

Da skal 2,5 Liter kun ha 0,4 KG Sukker, for, 4 KG sukker i 25 liter er ikke så mye?

 

Men, når den har gjæra i f.eks 5 dager, hvordan får jeg den til å stoppe å gjære når den er "best"?

Lenke til kommentar

den øverste vil fungere dersom temperaturen der gjæringen foregår ikke overstiger 10-15grader (over denne temp vil det bli mer alkohol dvs at det ikke smaker så godt) selv har jeg opplevd at eplejuicen jeg har kjøpt på butikken har blitt til cider. den var gjæret og smakte som cider du kjøper i butikken, men jeg tviler på at det var noe særlig alkohol i den.

 

mitt tips er at du skaffer en 20-25L dunk og bruker 4kg sukker og resten eplejuice. så tar du litt over en halv "gjær pose" oppi, og lar dette stå 4-5dager ute i garasjen/skogen - alt ettersom hva du foretrekker.

 

Det er også viktig at du lager en "gjærlås". gjærlåsen er en enveis ventil som slipper gass ut, men ikke slipper noe som helst inn

 

0100016.jpg

 

eventuelt så kan du ta en slange fra bryggebøtta di, og ned i en flaske med vann.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...