Gå til innhold

Kunder på jobben din!


RMNZR

Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

De tar 150 for en muffin og en kaffe, og du tror kanskje at det går i lommene til kafémedarbeiderene? Bare fordi en kafé eller et utested er dyrt, betyr ikke det at de som jobber der tjener noe mer enn på billige gatekjøkken.

Det var jo en underlig logikk, men da skal jeg rydde etter meg neste gang jeg går på Theaterkafeen eller Staholdergaarden.

Lenke til kommentar

De tar 150 for en muffin og en kaffe, og du tror kanskje at det går i lommene til kafémedarbeiderene? Bare fordi en kafé eller et utested er dyrt, betyr ikke det at de som jobber der tjener noe mer enn på billige gatekjøkken.

 

Nei, de har en vanlig tariffbestemt lønn hvor rydding som regel er nevnt i arbeidsbeskrivelsen.

 

Jeg er der som kunde og kjøper tjenester av bedriften. I det betyr det at jeg kjøper meg fri fra enkelte handlinger, feks rydding og oppvask.

 

Blir det samme som på restaurant.

  • Liker 6
Lenke til kommentar

 

De tar 150 for en muffin og en kaffe, og du tror kanskje at det går i lommene til kafémedarbeiderene? Bare fordi en kafé eller et utested er dyrt, betyr ikke det at de som jobber der tjener noe mer enn på billige gatekjøkken.

Det var jo en underlig logikk, men da skal jeg rydde etter meg neste gang jeg går på Theaterkafeen eller Staholdergaarden.

 

Det var bare fordi han nevnte at han betalte mer for det på en dyr kafé enn andre steder. Først og fremst er det hans valg å betale så mye og for det andre, som tidligere nevnt, de har sånne stativ man setter tallerkener på for en grunn. Bare fordi han betalte 150 kroner for maten, trenger han ikke fraskrive seg alt ansvar for å kaste/sette bort det han har brukt. Det at det koster mer har ingenting med at de ansatte skal legge inn ekstra unødvendig arbeid.

Lenke til kommentar

Ooog så tilbake til kundehistorier.

 

Ikke helt kunde da men vi sier det går

 

Var da idol 1 folka hadde turné rundt i landet,etter en av konsertene ble det satt opp vakthold på området, man skulle tro at det var andre ting som førte til at de leide inn vakthold for, enn å passe på at brukte håndklær osv ikke ble stjålet fra backstage området

 

xD har ikke tall på hvor mange som forsøkte å snike seg inn dit for å få med seg en souvenir

Lenke til kommentar

Enig med han over meg. Jeg går på kafé for å spise, og forventer å slippe å rydde opp etter meg etterpå. Unntaket er på Burger King osv, der jeg slipper restene ned i søpla på vei ut uansett. Men det er svært sjelden jeg har vært på kafé der man forventes å rydde av bordet selv. Det er det de ansatte er der for. Kokken lager mat, servitørene tar seg av gjestene. Det inkluderer å servere dem mat, og ta maten vekk når man er ferdig.

  • Liker 3
Lenke til kommentar

 

 

Det handler om folkeskikk.

Om du spiser på et sted der det forventes at du rydder opp selv, da rydder du opp selv.

McDonald´s og Burger King har digre søppelbøtter med påskriften "Takk". Der er det åpenbart lagt opp til at man rydder etter seg.

 

Andre, finere restauranter med kelner fungerer på en annen måte.

Hvis det var meningen at man skulle rydde etter seg, ville det vært lagt opp til det med digre søppelbøtter der også.

 

Det er bare å se seg rundt. Er restaurenten tilrettelagt for å rydde opp selv? I så fall er det meningen at man skal gjøre det.

 

Den som av prinsipp ikke vil rydde etter seg, kan velge finere restauranter.

Endret av Mannen med ljåen
  • Liker 5
Lenke til kommentar

De kafeene/restaurantene der du får maten servert av en servitør, så blir bordet også ryddet av servitørene. Tjenesten er innbakt i prisen.

 

De stedene du bestiller og henter maten ved disken, så er det også forventet at du rydder opp etter deg selv.

 

Så enkelt er det egentlig, end of discussion og tilbake til kundehistorier :)

Lenke til kommentar

Siste jeg har å si i oppryddingsdiskusjonen:

 

Jeg er enig med Mannen Med Ljåen, og til dere som mener det er de ansattes jobb på en kafé å rydde etter dere; jeg vet ikke hva slags kaféer dere går på, men her hvor jeg bor er det lagt opp til at kunder setter vekk kopper og tallerkener på stativ eller hyller. De eneste stedene det ikke er det, er restauranter. Og jeg har vokst opp med å rydde etter meg på kafé, derfor mener jeg det jeg mener. Er det ikke sånn på de stedene dere går på, så beklager jeg misforståelsen.

Lenke til kommentar

Den eneste kafeen jeg har vært på hvor det er plass til tallerkener og slikt er veikroer og McDonald's. Drar man på kaffebrenneriet eller lignende er det en benk, og det er der man får servert maten.

 

Om folk ukritisk rydder er det flott, men om man ikke gjør det er det ikke et tegn på dårlig folkeskikk eller oppførsel.

  • Liker 4
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...