Macklemore Skrevet 9. april 2013 Del Skrevet 9. april 2013 Når jeg er i syden og spiser står kelnerne i kø for og hente bestikket mitt osv, lurer på om de får betalt pr tallerken de henter? Jeg gir egentlig langt faen, kan jo bare hente mer mat uansett:) Lenke til kommentar
Schneiderlin Skrevet 9. april 2013 Del Skrevet 9. april 2013 Eller Arendal, hvor "javel" visstnok brukes som hei. Hvor jeg bor og Aell 2 Lenke til kommentar
Phelge Skrevet 9. april 2013 Del Skrevet 9. april 2013 Og på Karmøy? Der har jeg aldri opplevd det. Aldri opplevd det fenomenet i løpet av mine nesten 19 år i Arendal. Hm. Jeg har bare fått høre fra kvasiarendølinger at det brukes slik der. NRK sier det også, i en dokumentar om "bolebyen Arendal". Men like greit at folk flest ikke sier det, jeg synes hei er best som hei. Når jeg er i syden og spiser står kelnerne i kø for og hente bestikket mitt osv, lurer på om de får betalt pr tallerken de henter? Jeg gir egentlig langt faen, kan jo bare hente mer mat uansett:) Hva mente du der? At siden de tar tallerkenen din kan du spise mer? Det gir INGEN mening 1 Lenke til kommentar
Macklemore Skrevet 9. april 2013 Del Skrevet 9. april 2013 Litt dårlig forklaring, men når jeg er i syden har jeg som oftest buffe/allinclusive. Så jeg kan hente mer mat når jeg vil. Og kelnere kommer hele tiden og stjeler tallerknen min, selvom jeg sitter og spiser..., forsto du? Lenke til kommentar
Phelge Skrevet 9. april 2013 Del Skrevet 9. april 2013 Jeg skjønner hva du mener. Men du kan ikke spise mer mat. Bare mindre fra hver tallerken. Lenke til kommentar
dysfunctional Skrevet 9. april 2013 Del Skrevet 9. april 2013 (endret) Når man har buffet er det vel 'vanlig' at kelnere tar tallerkener, slik at du kan ta en ny ren til neste rett? Samme når man spiser tapas, da jeg var på en grei resturant i Barcelona sto faktisk kelnerne ved siden av bordet og ryddet opp når vi var ferdige, og deretter kom de ut med neste "runde". E: Altså - jeg har null peiling på servitøryrket what so ever, jeg bare spekulerer. Endret 9. april 2013 av Dysfunctional Lenke til kommentar
toth Skrevet 10. april 2013 Del Skrevet 10. april 2013 Der har jeg aldri opplevd det. Hm. Jeg har bare fått høre fra kvasiarendølinger at det brukes slik der. NRK sier det også, i en dokumentar om "bolebyen Arendal". Men like greit at folk flest ikke sier det, jeg synes hei er best som hei. Det er ikke i hovedsak Arendal, men Kristiansand. I Kristiansand(og vi er definitivt ikke kvasisørlendinger) vil du høre "javel"(uttales "javæl" med trykk på æ) som en hilsen oftere enn du vil høre hei eller hallo. Javel er nok rett og slett en forkortelse for "Javel, er det den karen?" o.l., slik som engelskmenn med litt innbarka dialekt bruker "å'it"(allright") som en hilsen, kort for "Hi nice to see you, everything allright?" 1 Lenke til kommentar
FrankBjarne Skrevet 10. april 2013 Del Skrevet 10. april 2013 Når man har buffet er det vel 'vanlig' at kelnere tar tallerkener, slik at du kan ta en ny ren til neste rett? Samme når man spiser tapas, da jeg var på en grei resturant i Barcelona sto faktisk kelnerne ved siden av bordet og ryddet opp når vi var ferdige, og deretter kom de ut med neste "runde". E: Altså - jeg har null peiling på servitøryrket what so ever, jeg bare spekulerer. Jeg hadde ikke taklet at en person skulle stått ved siden av meg mens jeg åt. Det er vel også forskjellige "regler" eller normer rundt serviceyrket i restauranter, slik at en ting kan være normalt i Spania mens noe annet vil være normalt i Italia. Lenke til kommentar
Populært innlegg Nik0 Skrevet 10. april 2013 Populært innlegg Del Skrevet 10. april 2013 (endret) Da jeg var i Beijing for et par år siden, i det verste sysselsettingspresset der normen var "bedre med ti mennesker på en lønn, enn en person for samme lønn", fantes det restauranter (spesielt de mer fine) der det kunne stå et tosifret antall kelnere tre meter fra bordet ditt og vente. Så fort du var ferdig med vannet ble det fylt på mer, så fort du var ferdig med maten ble tallerkenen fjernet. En av kelnerne sto på et tidspunkt ved bordkantet og ventet i flere minutter. Ikke før vi så spørrende opp på vedkommende beklaget hun seg og beveget seg tre meter unna. Endret 10. april 2013 av Nik0 13 Lenke til kommentar
Hanske Skrevet 11. april 2013 Del Skrevet 11. april 2013 Tror det kan stamme fra Japan. Har litt kontakt med japanesere på jobb, og de svarer alltid "yes" uansett hva man sier.. Haha, bor selv i Japan, og har aldri vært et sted hvor de er høfligere enn her. Dog skorter det litt på engelskkunnskapene til mange, ja. Lenke til kommentar
Bear^ Skrevet 12. april 2013 Del Skrevet 12. april 2013 Når jeg er i syden og spiser står kelnerne i kø for og hente bestikket mitt osv, lurer på om de får betalt pr tallerken de henter? Jeg gir egentlig langt faen, kan jo bare hente mer mat uansett:) I mange land i Europa og verden forøvrig, får de veldig dårlig betalt som servitører. De har oftest ikke en fast lønn som ligger i bunnen vær måned. Derfor forsøker de å yte så bra service som mulig for å gjøre kundene fornøyd og tipsen de får høyere. Det er mer eller mindre tipsen de lever av. Ikke som i Norge at man har en fast lønn uansett, og tipsen er en bonus. Well back on track med en kundehistorie. Gjennom noen kanaler, får man veldig konkrete og tidvis gode tilbakemeldinger. Dog noen tilbakemeldinger av den negative sort er tidvis meget uforståelig. Som den jeg leste om i Februar. Hører til historien at Lofoten i den perioden fikk noen innerst i det svarte granskauen mye med snø. Det lavet ned. Gjesten hadde da bestilt - og fått - et rom med utsikt og egen balkong. Klagen da i etterkant besto av at det var ALT for mye snø på stolene på verandaen, og det måtte man seriøst gjøre noe med for det var ikke brukbart. Og det fikk vi og trekt 4 poeng fra service scoren for (skala fra 1 til 10, fikk vi 6). 9 Lenke til kommentar
Gjest Slettet-QjT4b9 Skrevet 13. april 2013 Del Skrevet 13. april 2013 I mange land i Europa og verden forøvrig, får de veldig dårlig betalt som servitører. De har oftest ikke en fast lønn som ligger i bunnen vær måned. Derfor forsøker de å yte så bra service som mulig for å gjøre kundene fornøyd og tipsen de får høyere. Det er mer eller mindre tipsen de lever av. Ikke som i Norge at man har en fast lønn uansett, og tipsen er en bonus. Well back on track med en kundehistorie. Gjennom noen kanaler, får man veldig konkrete og tidvis gode tilbakemeldinger. Dog noen tilbakemeldinger av den negative sort er tidvis meget uforståelig. Som den jeg leste om i Februar. Hører til historien at Lofoten i den perioden fikk noen innerst i det svarte granskauen mye med snø. Det lavet ned. Gjesten hadde da bestilt - og fått - et rom med utsikt og egen balkong. Klagen da i etterkant besto av at det var ALT for mye snø på stolene på verandaen, og det måtte man seriøst gjøre noe med for det var ikke brukbart. Og det fikk vi og trekt 4 poeng fra service scoren for (skala fra 1 til 10, fikk vi 6). Virker som noen tror at som det er hjemme, det er det borte også. Og i Lofoten, vet jeg, har det snødd fra februar til april, for det meste. Noen forventer The Palm uansett hvor de reiser, virker det som -_- Lenke til kommentar
Punainen Skrevet 13. april 2013 Del Skrevet 13. april 2013 "Mamma, hva er nøkkelhull?" "Det er er merke for å vise at maten er sunn" :nei2: 4 Lenke til kommentar
Populært innlegg FrankBjarne Skrevet 13. april 2013 Populært innlegg Del Skrevet 13. april 2013 * Mindre usunn enn andre alternativer innenfor samme mat type. Derfor har grandiose nøkkelhullmerke. 10 Lenke til kommentar
Punainen Skrevet 13. april 2013 Del Skrevet 13. april 2013 * Mindre usunn. My point exactly. Lenke til kommentar
Populært innlegg Argoniel Skrevet 13. april 2013 Populært innlegg Del Skrevet 13. april 2013 Ett nøkkelhull er det man som regel har i en dør. Hva er det man lærer ungene nå til dags?! :O 17 Lenke til kommentar
Populært innlegg FrankBjarne Skrevet 17. april 2013 Populært innlegg Del Skrevet 17. april 2013 Litt morsomt på jobb i dag. Tror vi solgte ca 90% mindre VG i dag på grunn av dens elendige forside. De fleste plukket opp VG, kikket litt på det før de la det tilbake. VG får nå en velfortjent *golf clap* 13 Lenke til kommentar
Populært innlegg BadCat Skrevet 18. april 2013 Populært innlegg Del Skrevet 18. april 2013 Hvis det blir solgt étt eneste VG er det étt for mye. 12 Lenke til kommentar
Mr. Hermonella Skrevet 18. april 2013 Del Skrevet 18. april 2013 Jeg leser ikke papir aviser, hva var det på forsiden? Lenke til kommentar
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Start en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå