Xanman Skrevet 26. april 2010 Del Skrevet 26. april 2010 Jeg jobber på et lite gatekjøkken i en liten bygd. Som regel er det lite eller ingenting å gjøre den siste timen, så vi unnagjør all vaskingen i løpet av denne perioden. Når vi stenger trenger vi bare derfor å låse dørene og telle kassene før vi reiser hjem. Men RETT før stengetid, og da mener jeg 1-2 minutter, kommer det en eller annen idiot og skal ha f. eks. biffsnadder. Først må vi bruke minst 5 minutter på å lage maten, så setter han seg ned ved et bort og spiser den. Som regel pleier de å bruke laang tid på det. Dermed må vi vente til han er ferdig, vaske alt på nytt og så begynne på stenging og kassetelling. Dette fører ofte til at vi må jobbe en halvtime ekstra, som vi ikke engang får betalt for. Hadde ingen her blitt irriterte da? Lenke til kommentar
Lemon Skrevet 26. april 2010 Del Skrevet 26. april 2010 Jeg blir irritert hvis kunden ikke kommer seg ut av lokalet i rimelig tid. Lenke til kommentar
Xanman Skrevet 26. april 2010 Del Skrevet 26. april 2010 De som kommer helt på slutten pleier gjerne å sitte der i evigheter. Lenke til kommentar
Flimzes Skrevet 26. april 2010 Del Skrevet 26. april 2010 Tja, eneste gale jeg ser er at han faktisk spiste der etter at dere stengte, men at noen kommer 5 minutter før stengetid skjer alltid i alle butikker. Har dere åpent har dere åpent. (punktum) Samme som når jeg satt i kassa og vi hadde en olding som alltid kom inn et minutt før 9, og kjørte rundt i butikken i 20 minutter, før han fant ut at han ikke hadde med seg penger, og ville at vi skulle vente på han til han kom tilbake. Og hver gang sa vi at han fikk komme tilbake dagen etter. 1 Lenke til kommentar
MrBjoern Skrevet 26. april 2010 Del Skrevet 26. april 2010 (endret) Jeg jobber på et lite gatekjøkken i en liten bygd. Som regel er det lite eller ingenting å gjøre den siste timen, så vi unnagjør all vaskingen i løpet av denne perioden. Når vi stenger trenger vi bare derfor å låse dørene og telle kassene før vi reiser hjem. Men RETT før stengetid, og da mener jeg 1-2 minutter, kommer det en eller annen idiot og skal ha f. eks. biffsnadder. Først må vi bruke minst 5 minutter på å lage maten, så setter han seg ned ved et bort og spiser den. Som regel pleier de å bruke laang tid på det. Dermed må vi vente til han er ferdig, vaske alt på nytt og så begynne på stenging og kassetelling. Dette fører ofte til at vi må jobbe en halvtime ekstra, som vi ikke engang får betalt for. Hadde ingen her blitt irriterte da? Vel. Det jeg pleier å gjøre på kvelden er å si i fra til kunden om vi stenger snart, og sier bare at om de skal ha noe så må de være raske, og helst kjøpe noe som ikke tar alt for lang tid å lage. De fleste kunder ser ut til å ha forståelse for dette. Men det er jo mulig det er litt forskjell på storkiosk og gatekjøkken da. Uansett. (og her motsier du deg selv) Om du må jobbe en halvtime ekstra UTEN å få betalt, hadde jeg nektet å lage mat til den kunden. Om sjefen sier at du skal det, burde h*n også kunne gi deg lønn for den tiden du må være på jobben ekstra. Det sier seg jo selv. Hvis ikke ville jeg vurdert å bytte jobb.. Endret 26. april 2010 av MrBjoern Lenke til kommentar
Xanman Skrevet 26. april 2010 Del Skrevet 26. april 2010 (endret) Jeg jobber på et lite gatekjøkken i en liten bygd. Som regel er det lite eller ingenting å gjøre den siste timen, så vi unnagjør all vaskingen i løpet av denne perioden. Når vi stenger trenger vi bare derfor å låse dørene og telle kassene før vi reiser hjem. Men RETT før stengetid, og da mener jeg 1-2 minutter, kommer det en eller annen idiot og skal ha f. eks. biffsnadder. Først må vi bruke minst 5 minutter på å lage maten, så setter han seg ned ved et bort og spiser den. Som regel pleier de å bruke laang tid på det. Dermed må vi vente til han er ferdig, vaske alt på nytt og så begynne på stenging og kassetelling. Dette fører ofte til at vi må jobbe en halvtime ekstra, som vi ikke engang får betalt for. Hadde ingen her blitt irriterte da? Vel. Det jeg pleier å gjøre på kvelden er å si i fra til kunden om vi stenger snart, og sier bare at om de skal ha noe så må de være raske, og helst kjøpe noe som ikke tar alt for lang tid å lage. De fleste kunder ser ut til å ha forståelse for dette. Men det er jo mulig det er litt forskjell på storkiosk og gatekjøkken da. Uansett. (og her motsier du deg selv) Om du må jobbe en halvtime ekstra UTEN å få betalt, hadde jeg nektet å lage mat til den kunden. Om sjefen sier at du skal det, burde h*n også kunne gi deg lønn for den tiden du må være på jobben ekstra. Det sier seg jo selv. Hvis ikke ville jeg vurdert å bytte jobb.. Hvordan motsier jeg meg selv? Det er ikke så veldig mange jobbalternativer her i bygda for en 16 år gammel gutt. Endret 26. april 2010 av Le Professeur Lenke til kommentar
MrBjoern Skrevet 26. april 2010 Del Skrevet 26. april 2010 De som kommer helt på slutten pleier gjerne å sitte der i evigheter. Så be de gå ut da? Det er forskjell på å få maten man bestiller, og det å fortsatt oppholde seg i lokalet etter stengetid. Bare gjør det på en hyggelig måte. Når jeg tar siste kunde for dagen sier jeg bare alltid med et smil. "Da følger jeg deg bare ut døren og låser jeg. Ha en fortsatt fin kveld. " Lenke til kommentar
Flimzes Skrevet 26. april 2010 Del Skrevet 26. april 2010 Kan skjønne at du blir irritert på sjefen din som ikke gir deg lønn, at du blir irritert på kunder som kommer i åpningstiden har jeg derimot ingen forståelse for. Om de derimot, som denne kunden, ber om å få spise der hadde jeg sagt at det var for sent og han skulle tatt med. 1 Lenke til kommentar
MrBjoern Skrevet 26. april 2010 Del Skrevet 26. april 2010 Hvordan motsier jeg meg selv? Det er ikke så veldig mange jobbalternativer her i bygda for en 16 år gammel gutt. Du skrev vel i sta at dere ikke fikk betalt om dere jobbet mer enn en halvtime. For nå å skrive at dere ikke fikk betalt for den halvtimen heller. Men det er mulig det er jeg som har lest feil også. I så fall beklager jeg. Lenke til kommentar
Xanman Skrevet 26. april 2010 Del Skrevet 26. april 2010 (endret) Tror sjefen også har sagt at vi ikke kan kaste folk ut før de har spist maten sin. Er ikke sikker, men jeg har aldri opplevd at noen ansatte har gjort det. Hvordan motsier jeg meg selv? Det er ikke så veldig mange jobbalternativer her i bygda for en 16 år gammel gutt. Du skrev vel i sta at dere ikke fikk betalt om dere jobbet mer enn en halvtime. For nå å skrive at dere ikke fikk betalt for den halvtimen heller. Men det er mulig det er jeg som har lest feil også. I så fall beklager jeg. Hvis vi f. eks. stenger 23:00 en dag, får vi bare betalt frem til 23:30. Hvis vi da må jobbe 30 min ekstra pga en kunde, altså til 0:00, får vi ikke betalt for den halvtimen EDIT: Jeg aksepterer at kundene skal få maten sin, uansett når de kommer, og jeg lager selvsagt også maten til dem. Men poenget mitt er at jeg blir irritert. Jeg står ikke og skjeller ut kundene, men jeg blir litt sur inni meg når jeg vet at jeg må bruke en halvtime ekstra av dagen på jobb uten å få betalt for det. Endret 26. april 2010 av Le Professeur Lenke til kommentar
Christoffero89 Skrevet 26. april 2010 Del Skrevet 26. april 2010 Si til kunden som bestiller i siste liten at han ikke kan spise maten der da dere stenger da? og om du ikke er ferdig med å vaske den ene halvtimen du får overtid på så går du bare og driter i å vaske. sjefen har ikke rett på å holde deg på jobb uten betalt 1 Lenke til kommentar
Xanman Skrevet 26. april 2010 Del Skrevet 26. april 2010 (endret) Si til kunden som bestiller i siste liten at han ikke kan spise maten der da dere stenger da? og om du ikke er ferdig med å vaske den ene halvtimen du får overtid på så går du bare og driter i å vaske. sjefen har ikke rett på å holde deg på jobb uten betalt Tror som sagt ikke at vi får lov av sjefen til det. Den voksne med størst ansvar som er på jobb når vi stenger, er ofte den samme som åpner sjappa dagen etterpå. Derfor vil h*n som regel at alt skal være ryddig og pent før vi drar. Det er mange ting jeg kunne sagt om arbeidsplassen min, men jeg tror jeg lar være, i tilfelle noen av de ansatte har brukere her Endret 26. april 2010 av Le Professeur Lenke til kommentar
Xaser Skrevet 26. april 2010 Del Skrevet 26. april 2010 (endret) Det at sjefen ikke betaler dere for den ekstra tiden dere jobber er i strid med arbeidsrett. Han er sleip og utnytter dere, jeg foreslår du søker råd og hjelp hos LO eller en annen fagforening. LOs sommerpatrulje reiser rundt for å avdekke akkurat slike tilfeller der en sleip arbeidsgiver utnytter uerfarne ungdommer som ikke lett får seg jobb. Den riktige måten å gjøre det på er å enten stenge matserveringen en viss tid før stengetid, samt be kunde forlatte lokalet ved stengetid, slik at dere kan stenge innen fastsatt tid. Eller så betaler sjefen den tiden dere jobber utover vanlig stengetid, da er det vanlig at uforutsett ekstrajobbing lønnes høyere enn vanlig arbeidstid. Endret 26. april 2010 av Xaser 1 Lenke til kommentar
Xanman Skrevet 26. april 2010 Del Skrevet 26. april 2010 Grunnen til at vi ikke får betalt, er at mange før pleide å slurve på slutten slik at de kunne få betalt for en halvtime ekstra. Gidder ikke å klage eller noe, som regel er vi ferdige før det har gått en halvtime. Vil ikke risikere jobben min for slikt. Lenke til kommentar
The Avatar Skrevet 26. april 2010 Del Skrevet 26. april 2010 Den riktige måten å gjøre det på er å enten stenge matserveringen en viss tid før stengetid, samt be kunde forlatte lokalet ved stengetid, slik at dere kan stenge innen fastsatt tid. Eller så betaler sjefen den tiden dere jobber utover vanlig stengetid, da er det vanlig at uforutsett ekstrajobbing lønnes høyere enn vanlig arbeidstid. I forhold til kunder som blir sittande i lokalet lenge etter stengetid så er eit anna alternativ at kunden kun får kjøpe mat til å ta med det siste kvarteret. 1 Lenke til kommentar
Jason P. C. Skrevet 26. april 2010 Del Skrevet 26. april 2010 Og ta stolene vekk/opp på bordet når det nærmer seg stengetid, da skjønner de fleste det at de må finne et annet sted å spise maten Lenke til kommentar
mathos Skrevet 26. april 2010 Del Skrevet 26. april 2010 La Professeur: Du får betalt fram til 23:30, men blir sur hvis du ikke får dra 23:00? Eller har jeg missforstått fullstendig? 1 Lenke til kommentar
Xanman Skrevet 26. april 2010 Del Skrevet 26. april 2010 La Professeur: Du får betalt fram til 23:30, men blir sur hvis du ikke får dra 23:00? Eller har jeg missforstått fullstendig? Jeg får betalt frem til 23:30, men blir sur hvis jeg blir nødt til å jobbe frem til 0:00 på grunn av kunder som kommer rett før stengetid. 1 Lenke til kommentar
Dorian Gray Skrevet 26. april 2010 Del Skrevet 26. april 2010 Hvis jeg måtte sitte 5 minutter over stengetid på den forrige jobben min så førte jeg 30 minutter overtid. Hvis jeg måtte sitte 15 minutter og ikke rakk bussen min så førte jeg en time overtid og løste noen epostsaker mens jeg ventet på neste. Sjefen din er fullstendig urimelig som påstår at man skal la en kunde som kommer inn 2250 bestille hva han vil, sitte så lenge han vil og deretter kun betale deg for en viss tid. Hvis du kun får betalt til 2330 så skal du låse døren kl 2330, og ikke ett minutt senere. Det er ikke veldedighet fra din side, det er en jobb. Lenke til kommentar
Xanman Skrevet 26. april 2010 Del Skrevet 26. april 2010 Jeg er helt enig med deg, men som sagt tør jeg ikke å risikere jobben min. Det er bare en liten småjobb jeg har ved siden av skolen uansett. Lenke til kommentar
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Start en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå