Jotun Skrevet 8. juli 2017 Del Skrevet 8. juli 2017 Når en nordmann er takknemlig skjønner man det. 2 Lenke til kommentar
Populært innlegg Skurupu Skrevet 9. juli 2017 Populært innlegg Del Skrevet 9. juli 2017 I Norge er man høflig med tonefall, ikke med ord. Jeg er helt uenig i at de er mer høflig enn oss. 11 Lenke til kommentar
Larzen_91 Skrevet 9. juli 2017 Del Skrevet 9. juli 2017 Helt enig. Heller et oppriktig "ha det bra" enn et overdrevent innøvd "oh thank you so very much, kind sir. I hope the rest of your life will be full of love and peace. Farewell, my hero!" 9 Lenke til kommentar
vidor Skrevet 9. juli 2017 Del Skrevet 9. juli 2017 (endret) Det er bare en kulturell maske uansett. Nordmenn er vel generelt mer effektive og kortfattede. Hadde du vært i den britiske kutymen hele tiden hadde du mest sannsynlig bare syntes det var pes, men av og til så blir det gøy og eksotisk her på berget. Endret 9. juli 2017 av vidor Lenke til kommentar
m20k Skrevet 9. juli 2017 Del Skrevet 9. juli 2017 Noen som ofte har kunder fra utlandet? Jeg merker stor forskjell på norske kunder og utenlandske. Spør jeg en norsk kunde: "Ville du hatt noe hjelp?" får jeg oftest som svar: "Ja, du kan hjelpe meg med å finne ditt og datt"... Mens utenlandske, spesielt briter, er mye mer høfligere: "Uhm yes please. Would you please help me to find xxx for me?" Når nordmenn har betalt får jeg oftest "hade" før de går. Utlendinger (briter spesielt), svarer oftest så mye som: "Thank you so much for your help, have a nice day!" Vi har mye å lære fra enkelte utlendinger, spesielt de som er fra Storbritannia. Mer høflige folk skal man se lenge etter. Sorry, var full når jeg skrev dette. 2 Lenke til kommentar
Populært innlegg nicho_meg Skrevet 9. juli 2017 Populært innlegg Del Skrevet 9. juli 2017 Sorry, var full når jeg ... Den er ekte norsk, den. 10 Lenke til kommentar
Kontorpult (Øystein) Skrevet 9. juli 2017 Del Skrevet 9. juli 2017 Apropos utenlandske turister... Alltid like morsomt på søndager og etter ølsalget er stengt når de kommer til kassa med øl og jeg forteller de at det får du ikke kjøpt nå pga norske regler... Alle blir like lange i maska Lenke til kommentar
Darkbill Skrevet 20. juli 2017 Del Skrevet 20. juli 2017 (endret) Gud jeg ble forbannet istad. Rusler ned på Subway med en kamerat, er der klokken 1946 nøyaktig. Stenger klokken 20. Jenta rydda allerede, og vimler med øynene og sukker i det jeg kommer. Så sier hun hun kun har tid til å lage en av oss for hun stenger snart. Begynner å diskutere at dere stenger jo 20, men det tok visst så lang tid å lage en sub hun rekker bare en. Endte opp med å si da driter vi i hele greia så får du endre åpningstidene til klokken 1945 eller finne deg en annen jobb så du kan komme hjem i tide. Beklager altså, men jeg kom et kvarter før det stengte, hadde skjønt hun om jeg kom fem minutter før. Tar bare to minutter å lage en sub... Samboer jobber i butikk, og hun stenger ikke grinda på kjøpesenteret klokken 1945 fordi senteret stenger klokken 20. Nei, hun stenger kl20 og så tar hun oppgjør. Endret 20. juli 2017 av Poopadoop 6 Lenke til kommentar
afterall Skrevet 20. juli 2017 Del Skrevet 20. juli 2017 Å dukke opp på matsteder nært opp til stengetid er generelt en uting. Det er en hel haug med rydding, vasking og forberedelser som skal gjøres den siste halvtimen. Ofte er arbeidstid satt til feks kl. 2000 eller 2015, der en definitivt blir værende lengre om en skal servere helt fram til stengetid. Stengetiden gjelder for de som spiser i lokalet. Lenke til kommentar
Rudde Skrevet 20. juli 2017 Del Skrevet 20. juli 2017 Å dukke opp på matsteder nært opp til stengetid er generelt en uting. Det er en hel haug med rydding, vasking og forberedelser som skal gjøres den siste halvtimen. Ofte er arbeidstid satt til feks kl. 2000 eller 2015, der en definitivt blir værende lengre om en skal servere helt fram til stengetid. Stengetiden gjelder for de som spiser i lokalet. Og du tror ikke det er noe mer-arbeid forbindet med å stenge en matbutikk. Antar faktisk er det er mer arbeid å stenge en stor Kiwi enn det er å stenge en liten sub-sjappe. Hun har juridisk krav på betaling til hun får gjort jobben sin, ellers kan hun bare vandre når de slutter å betale hu. 4 Lenke til kommentar
afterall Skrevet 20. juli 2017 Del Skrevet 20. juli 2017 Å dukke opp på matsteder nært opp til stengetid er generelt en uting. Det er en hel haug med rydding, vasking og forberedelser som skal gjøres den siste halvtimen. Ofte er arbeidstid satt til feks kl. 2000 eller 2015, der en definitivt blir værende lengre om en skal servere helt fram til stengetid. Stengetiden gjelder for de som spiser i lokalet.Og du tror ikke det er noe mer-arbeid forbindet med å stenge en matbutikk. Antar faktisk er det er mer arbeid å stenge en stor Kiwi enn det er å stenge en liten sub-sjappe. Hun har juridisk krav på betaling til hun får gjort jobben sin, ellers kan hun bare vandre når de slutter å betale hu. Har jobbet i matbutikk, og skjønner ikke hvordan noe av det jeg sa var relevant for at du skulle trekke inn det. Rydding og oppgjør må definitivt gjøres, men det foregår hele tiden fram til stenging, da en oftest er flere enn én person tilstede. Skal en lage mat frem til stengetid sier det seg selv at en ikke får vasket og ryddet før etterpå. Lenke til kommentar
Rudde Skrevet 20. juli 2017 Del Skrevet 20. juli 2017 Å dukke opp på matsteder nært opp til stengetid er generelt en uting. Det er en hel haug med rydding, vasking og forberedelser som skal gjøres den siste halvtimen. Ofte er arbeidstid satt til feks kl. 2000 eller 2015, der en definitivt blir værende lengre om en skal servere helt fram til stengetid. Stengetiden gjelder for de som spiser i lokalet.Og du tror ikke det er noe mer-arbeid forbindet med å stenge en matbutikk. Antar faktisk er det er mer arbeid å stenge en stor Kiwi enn det er å stenge en liten sub-sjappe. Hun har juridisk krav på betaling til hun får gjort jobben sin, ellers kan hun bare vandre når de slutter å betale hu. Har jobbet i matbutikk, og skjønner ikke hvordan noe av det jeg sa var relevant for at du skulle trekke inn det. Rydding og oppgjør må definitivt gjøres, men det foregår hele tiden fram til stenging, da en oftest er flere enn én person tilstede. Skal en lage mat frem til stengetid sier det seg selv at en ikke får vasket og ryddet før etterpå. Og? Lenke til kommentar
afterall Skrevet 20. juli 2017 Del Skrevet 20. juli 2017 Å dukke opp på matsteder nært opp til stengetid er generelt en uting. Det er en hel haug med rydding, vasking og forberedelser som skal gjøres den siste halvtimen. Ofte er arbeidstid satt til feks kl. 2000 eller 2015, der en definitivt blir værende lengre om en skal servere helt fram til stengetid. Stengetiden gjelder for de som spiser i lokalet.Og du tror ikke det er noe mer-arbeid forbindet med å stenge en matbutikk. Antar faktisk er det er mer arbeid å stenge en stor Kiwi enn det er å stenge en liten sub-sjappe. Hun har juridisk krav på betaling til hun får gjort jobben sin, ellers kan hun bare vandre når de slutter å betale hu. Har jobbet i matbutikk, og skjønner ikke hvordan noe av det jeg sa var relevant for at du skulle trekke inn det. Rydding og oppgjør må definitivt gjøres, men det foregår hele tiden fram til stenging, da en oftest er flere enn én person tilstede. Skal en lage mat frem til stengetid sier det seg selv at en ikke får vasket og ryddet før etterpå.Og? Arbeidsgiver forventer at en er ferdig og stengeklar til satt arbeidstid. Du kan gjerne høre med andre som jobber i serveringsbransjen, da det er et velkjent irritasjonsmoment med folk som reagerer usaklig og uhøflig på at servering slutter før stengetid. 1 Lenke til kommentar
Darkbill Skrevet 20. juli 2017 Del Skrevet 20. juli 2017 (endret) Det er ikke snakk om restaurant. Det er snakk om fastfood som tar to minutter å tilberede, før jeg vandrer av gårde. Som sagt, komme jeg fem minutter før stengetid forstår jeg det, men når åpningstiden er til klokken 20, uten skilt at servering stenger før, synes jeg ikke den ansatte skal begynne å rydde og pakke klokken 1945. KIWI stenger ikke dørene før klokken 23 fordi de skal jo få unnagjort oppgjør og slikt før klokken 23. Hvordan den ansatte blir lønnet vet jeg ikke, men det er jo ikke mitt ansvar. Da må det jo være skiltet at servering stenger før, ikke alt det er 'åpent' til klokken 20... På Burger King og slikt har jeg fått bestilt. De holder på å rydde smått, setter opp stoler og vasker gulv, og de sier jeg må ta med. Men får forsatt maten, for åpningstider er åpningstider... Endret 20. juli 2017 av Poopadoop 6 Lenke til kommentar
Nlklas Skrevet 20. juli 2017 Del Skrevet 20. juli 2017 Nå vet jeg ikke hvordan det fungerer i senter. Men å stoppe opp stengingen for å lage mat tar tid, da arbeidet ikke stopper etter kundene får subbene sine. Det må ryddes og vaskes etterpå. Hvis det da er sånn at de ansatte skal være stemplet ut når sjappa stenger så skjønner jeg det. Lenke til kommentar
Comma Chameleon Skrevet 20. juli 2017 Del Skrevet 20. juli 2017 Det er kjipt å være den som stenger, men skjer det så skjer det. Har selv jobbet i en pizza-sjappe der noen bestiller inn 2 minutter før det ikke går an å bestille. Da må den lages, pakkes og kjøres ut før man kan dra tilbake og stenge videre. Der er man riktig nok to så den andre kan ta litt ekstra ansvar. Men er det et helt kvarter igjen er det naturlig å kunne få bestilt en sub. Hun får ta det opp med sjefen om det er et vedvarende problem. 4 Lenke til kommentar
Taurean Skrevet 20. juli 2017 Del Skrevet 20. juli 2017 Jeg har aldri skjønt hvorfor -alle- serveringsbransjer ikke lønner de ansatte 1 time etter stengetid for å rydde og telle penger. Jeg hadde bare gått når klokka var slagen, om jeg var ferdig eller ikke. Hvis de var misfornøyd med det, så fikk de ansette noen andre eller endre arbeidstidene. Folk finner seg i for mye dritt, og det er derfor vi blir så presset. Lenke til kommentar
Dragen Skrevet 20. juli 2017 Del Skrevet 20. juli 2017 De fleste gjør det. De gir lønn til 30 min etter stengetid. Men ansatte gamer systemet og gjør seg ferdig til stengetid. Da får de betalt for 30 min fritid. 3 Lenke til kommentar
Taurean Skrevet 20. juli 2017 Del Skrevet 20. juli 2017 De fleste gjør det. De gir lønn til 30 min etter stengetid. Men ansatte gamer systemet og gjør seg ferdig til stengetid. Da får de betalt for 30 min fritid. Da er det dårlig holdning. Utilgivelig. 3 Lenke til kommentar
Nlklas Skrevet 20. juli 2017 Del Skrevet 20. juli 2017 Der jeg jobbet fikk vi betalt til vi sjekket oss ut 2 Lenke til kommentar
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Start en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå