Gå til innhold

Kunder på jobben din!


RMNZR

Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

En noe analogisk anekdote (som for øvrig ikke er morsom) er fra tiden når jeg jobbet på KS hos Telenor. Som du sikkert kjenner til, finnes det mange abbonementer hos Telenor, og noen abb er til dels bedre for en minoritetsgruppe, andre er rett og slett bare gode eller dårlige. Så når en kunde spør om han kan få x abb, som jeg vet vil være mindre gunstig for kunden enn y abb, så spør jeg han gjerne om han ikke kunne tenke seg y i stedet for (som vil være billigere). På den måten sikrer man seg at kunden blir mer fornøyd, og ikke går til en annen leverandør i neste rekke. Man er selvfølglig aldri instendig, men å overbevise kunder om at et bedre produkt er et bedre produkt, er noe en kan tjene på i lengden.

Har jobbet som Telenorforhandler selv, så jeg kjenner godt til denslags. Forskjellen er at det svært sjelden er folk som kommer og sier "jeg skal ha et Telenor Super-abonnement" istedenfor "hvilket abonnement tror du vil passe for meg?" kontra dem som sier "jeg skal ha en iphone" istedenfor "hvilken smarttelefon tror du passer for meg?"

Hvis kunden først har bestemt seg for et produkt eller en tjeneste blir det ikke riktig av meg å prøve å overbevise kunden om at h*n tar feil, og bør velge noe annet. Hvis kunden spør om veiledning bruker jeg den tiden det tar.

 

Nå var det visst ikke dette som var greien i innlegget jeg siterte, men parodivideoen tok utgangspunkt i nettopp et slikt scenario - selger som skal overbevise en fanboy om at det er så mye annet som er bedre enn iphone. Jeg går vel for apple-hater selv, men jeg ser det ikke som mitt kall i livet å misjonere fordelene ved "apple-killers" kontra appleprodukter til kunder som allerede har bestemt seg. Som selger skal du selge, ikke omvende religiøse.

Endret av srbz
  • Liker 2
Lenke til kommentar
Gjest Slettet+6132

Når jeg sier "Skriv navnet ditt der" mener jeg ikke at du skal fylle ut hele skjemaet! H**** jeg blir aggresiv når jeg jobber i serviceyrker.

Prøvd å være litt mer spesifikk og si "Skriv kun navnet ditt der, ikke noe annet"? ;)

Lenke til kommentar

Når jeg sier "Skriv navnet ditt der" mener jeg ikke at du skal fylle ut hele skjemaet! H**** jeg blir aggresiv når jeg jobber i serviceyrker.

Prøvd å være litt mer spesifikk og si "Skriv kun navnet ditt der, ikke noe annet"? ;)

Jeg peker "Kan du skrive navnet ditt DER?". Det burde holde.

Lenke til kommentar

Når jeg sier "Skriv navnet ditt der" mener jeg ikke at du skal fylle ut hele skjemaet! H**** jeg blir aggresiv når jeg jobber i serviceyrker.

 

I min jobb, finnes et skjema der det skal fylles ut vekt. Man fyller ut antall, og krysser av bak om man har oppgitt antall kilo, eller lbs (pund). Veldig mange er flinke til å krysse av for kilo, men de klarer ikke skrive hvor mange...

Lenke til kommentar

Det ene skjemaet er altså Navn, og hvor mange skøyter og hjelmer du har lånt. Jeg peker på feltet for NAVN og sier kan du fylle ut det/kun det feltet. Utrolig hvor mange som presterer å krysse av at de har levert inn, eller krysse feil. Eller sette et kryss på alt. Når du i tillegg ser jegh ar laget to kryss for to skøyter, så skriver du ikke et totall :wallbash:

Lenke til kommentar

Hadde en litt spesiell episode på basen i Forsvaret der jeg for tiden er stasjonert. Jeg tilhører vakten og vi skal ha adgangskontroll på alt personell som skal inn på basen. En kveld for noen uker siden kom det en MP-bil som skulle inn for å hente noe. Reglene gjelder også for dem, og de kommer ikke inn med mindre de har et oppdrag der inne, og da må det bekreftes med befal fra innsiden av basen. Først kjører bilen helt inntil bommen, hvor den blir stående og vente på at vi skal åpne den for bilen. Vi gjør selvsagt ikke dette, og etter en liten stund der begge to MP-soldatene fekter med armene og prøver å gi tegn om at vi må slippe dem inn, kommer begge to ut av bilen og henvender seg til oss i vakten og gir beskjed om at de skal inn og at vi må åpne opp bommen. Vi spør hva de skal inne på basen, og får til svar at de skal hente en pakke fra en offiser. Greit nok, sier ifra at vi må ringe ned til denne offiseren for å bekrefte, før vi kan slippe dem inn. Dette er tydeligvis ikke godt nok, da de hisser deg opp enda mer og begynner å true med å "dra oss inn" (altså arrestere oss) fordi vi ikke vil slippe dem inn uten videre. Til slutt fikk vi kontakt med offiseren som hadde pakke den skulle hente, så vi slapp dem inn.

 

Dette er ikke min eneste opplevelse med MP-soldater (jeg har aldri vært i trøbbel med dem pga. noe jeg har gjort), og mitt inntrykk er at de er den mest arrogante gruppen soldater i Forsvaret.

  • Liker 4
Lenke til kommentar

Så lenge du er på vakt har du nøyaktig den samme myndigheten overfor dem som de har overfor deg, så om de nekter å rette seg etter dine føringer følger du stillingsinstruksen på samme måte som om det var avisbudet som kom og ville trenge seg inn på området før autorisasjonen var bekreftet. Hadde vært artig å legge MP i jern fordi de oppfører seg som drittunger :D

  • Liker 5
Lenke til kommentar

Inntil jeg hadde sett en skriftlig arrestordre hadde jeg ihvertfall ikke uten videre latt dem fysisk hindre meg fra å gjøre jobben min som vakt.

 

Utdrag fra FOR 1993-11-26 nr 1299: Forskrift om utøvelse av politimyndighet i det militære forsvar:

2. Militær politimyndighet gir militært befal, militærpoliti og militære vakter rett til å gripe inn for å opprettholde den alminnelige ro og orden på militært område eller i umiddelbar nærhet av det, håndheve adgangsforbud overfor uvedkommende samt gripe inn mot tyveri og andre åpenbare straffbare handlinger. Ut over dette har de samme rett som enhver borger etter straffeprosesslovens §§ 176 og 206 til å foreta pågripelse og ta beslag når den mistenkte treffes eller, forfølges på fersk gjerning eller ferske spor.

 

Maktbruk skal alltid begrenses til det som er nødvendig for formålet, og gjennomføres så skånsomt som mulig. Adgangen til bruk av våpen i fredstid reguleres av Forsvarssjefen i egen instruks.

 

7. På område underlagt adgangsforbud etter lov om forsvarshemmeligheter kan militært befal, militærpoliti og militære vakter kreve opplyst identitet, bortvise uvedkommende og pågripe personer som med skjellig grunn mistenkes for straffbar handling mot lovens § 5. Disse skal snarest overleveres til politiet.

 

Det er MP sitt ansvar å dokumentere at de ikke er "uvedkommende" (at de bærer uniform er uvesentlig), og om de da ikke respekterer adgangsforbudet har du altså anledning til å pågripe. De har faktisk ikke denne muligheten, ettersom du verken forstyrrer "alminnelig ro og orden", bryter adgangsforbudet, stjeler eller bedriver "andre åpenbart straffbare handlinger".

 

For ordens skyld: den ideelle løsningen jeg ser for meg ville vært å nekte dem adgang, og latt offiseren komme helt ut til bommen med pakken. I min tid voktet jeg et fjellanlegg, med en ganske drøy spasertur ut til ytterste bom når man først befinner seg midt inni fjellet. Deretter ville jeg klaget til MPs overordnede, hvis ikke offiseren som skulle levere kom meg i forkjøpet, fordi deres oppførsel pådro ham en urimelig heftelse fra arbeidet ;)

Endret av srbz
  • Liker 2
Lenke til kommentar

Husker da jeg sto portvakt i Forsvaret, og sto ved leirens hovedport i tidsrommet 06-08, dvs klokka "når alt befalet som bor utenfor leir kommer på jobb".

 

Forsåvidt ganske greit, flesteparten av befalet sakka farta opp mot bommen og viste ID, og jeg åpna bommen. Helt straight.

 

Så, akkurat i det jeg har åpna og sluppet forbi en fenrik, så ser jeg en gammal sliten BMW 318 komme inn i veien opp mot porten og gir gass fordi han ser at bommen er åpen. I det bilen flyr forbi vaktbua stikker vaktkommandøren hodet ut og brøler "KÆM I HÆLVETE VA DET DÆR" (romsdøl, må vite).

 

Jeg: "Det var sersjanten, UB-korporal".

 

Jeg kjente nemlig igjen bilen som den til troppens kjære sersjant, som var lokalhelt og derfor kjørte rundt i denne 318'en sin. Så jeg skjønte jo på lang avstand hvem som kom, og ikke bare fordi snusleppa var gigantisk... Han fikk seg dog en liten oppstrammer, siden VK'en ringte troppsjef som nevnte for sjanten at "det der vakke helt bra".

 

Edit: Leif was here.

Endret av Leo_Khenir
  • Liker 8
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...